N-am fost niciodata la rapitor, deci trebuie sa fie un sfat bun. Si o tehnica daca se poate
Biban pe canalul Dun. - M. Neagra - ce sa fol?
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Biban pe canalul Dun. - M. Neagra - ce sa fol?
Ce sa folosesc pentru biban pe canalul Dunare - Marea Neagra in zona Hanul Piratilor?
N-am fost niciodata la rapitor, deci trebuie sa fie un sfat bun. Si o tehnica daca se poate
Bibanul e biban indiferent de locatie. Obiceiurile lui sunt aproape asemanatoare. Restul se invata la fata locului tinand cont ca nici o zi nu'i ca cealalta. Oascilanta,rotativa, twisterul, voblerul ...toate sunt interesante pentru el. Le'am scris totusi in ordinea preferintelor mele datorita rezultatelor obtinute.
Ca tehnici...evolutie in dinte de fierastrau cu oscilanta, twisterul, sau voblerul atunci cand este pe fundul apei si cu rotativa, twisterul, oscilanta usoara atunci cand se observa atacurile la suprafata apei. Pana aici...teorie. Practica la fata locului.
Ca tehnici...evolutie in dinte de fierastrau cu oscilanta, twisterul, sau voblerul atunci cand este pe fundul apei si cu rotativa, twisterul, oscilanta usoara atunci cand se observa atacurile la suprafata apei. Pana aici...teorie. Practica la fata locului.
-
Fario_nebunu
- veteran

Teoretic, bibanul se prinde si la musca artificiala....una gen palmer, care imita un pestisor. Si merge si la tzaparina exact ca stavridul. Vreo 6 muste [rinde in pater noster pe firul principal cu forface scuurte si un plumb de 15-20 gr. Recuperezi in dinti de fierastrau. Mustele trebuie sa aduca vag a pestisor (cu pana alba/rosie si staniol pe carlig). Fir intins!
-
Fario_nebunu
- veteran

Mersi pentru avertisment, insa nu am auzit niciodata de asa ceva! Eu mai dau pe Dridu si la Mihailesti langa baraj si prind biban cu taparine. Maxim 6 muste pun. Nu mi-sa spus nimeni ca ar fi ceva ilegal. Vreau sa iti spun ca fata de momarlanii care pun pestisor viu sau buchet de viermusi cu nrame eu cu mustele sunt considerat un pescar ultra-sportiv, chiar stupid de sportiv si snob! Banuiesc ca daca ar veni unul cu snur si fly ar fi aruncat in apa de ramari si viermari!old_radu scrie:......
atentie la taparina,este ilegal sa folosesti aceasta montura
...se poate folosi doar la pescuitul maritim ...