cleanul iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 07 Ian 2008, 20:41

La rotativa am mai prins pe timp de iarna dar la wobler, niciodata....
Si eu astept sa se mai incalzeasca sa nu inghete apa pe fir...

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 07 Ian 2008, 22:54

am fost dupa craciun pe cerna,la limita dintre mehedinti si caras-severin...locuri superbe,pomi cazuti,gropi in mal,apa si mai mica si mare ...curent in mijloc iar llanga mal apa adanca,radacini...locuri chiar frumoase dar si o apa cristal....se vedea bine peste 1 m si la distanta...am incercat woblere(am inceput cu salmo tiny si hornet de 3 cm,am insistat si cu balzer ranger shad de 3.5 cm-deep diver,cozma de 2 si 3 cm si ugly duckling de 3 cm). Am incercat si cu rotative(mepps aglia nr 1 argintiu, panther martin ,rooster tail dar mai marisor ). se poate prinde la artificiale clean pe apa foarte limpede... cu discretia de rigoare?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Ian 2008, 08:02

deci ai avut lovituri sau nu?
the angler is catching xxx, not by the lure

seve
senior
senior

Mesaj de seve » 08 Ian 2008, 10:04

nici macar una...nici nu am vazut vreun semn de activitate...nu am vazut nici macar alte specii desi apa era super limpede

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 08 Ian 2008, 12:17

eu personal sunt cam circumspect la sansele de clean pe apa rece, am obsevat ca foamna tarziu cand apa se raceste clean e primul dintre rapitori care isi cam inceteaza activitatea. Mai repede prinzi avat decat clean. Eventual la momeala naturala care ii permite s-a o adulmece si oboseasca pana acolo.
the angler is catching xxx, not by the lure

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 08 Ian 2008, 12:37

Cleanul merge bine de tot la rama iarna deci nu te chinui sa sufli in inelul din varf sa poti lansa pune o rama and wait... :D

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 08 Ian 2008, 12:40

pe la noi merge bine iarna la mat de pui sau la ficat de pui. la artificiale n-am incercat.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Joseph
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Joseph » 08 Ian 2008, 13:54

apropo de voblere pentru clean, nu stie cineva, se mai gasesc voblere "Hasznosi", acum cativa ani am prins bine cu un vobler de marca asta, desi avea o culoare rosu-negru si alb pe dungi, am prins poate cei mai mari cleni cu ea pe Tarnava (evident pentru mine erau cei mai mari ;-) iarna am prins de foarte putine ori, mai ales la rotativa dar si la vobler. si nu in iarna asta...

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 08 Ian 2008, 14:12

Joseph scrie: nu stie cineva, se mai gasesc voblere "Hasznosi",
vad ca esti din Sibiu,eu ultima data am luat ceva voblere Hasznosi de la mag de langa Piata Cibin...dar e ceva de atunci....nici nu am mai fost in ultima vreme pe acolo....cine stie poate mai sunt...in rest nu am mai vazut prin Sibiu pe nicaieri.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 08 Ian 2008, 14:44

horiavd scrie:Cu cele micro de 2-3 cm am pescuit eu. Bat bine si mai si prind. Am prins clean pe rau si chiar scobar. Nu se duc prea mult pe adancime(0.5-0.8m) si le folosesc acolo unde apa este prea scazuta sa folosesc cozma de exemplu. Sunt culori gen verde pe spate si galben-murdar pe flancuri pana la alb pe burta. La astea ar fi bun un 0.14 si frana desfacuta. Am prins cleni si de-o palma si de 800g. Dar numai vara. Iarna nu le-am incercat., prefer cele care se duc mai adanc pt. ca pescuiesc in gropi...
Cand vrei sa cobori cu un vobler pt clean sub 1.5 m ...cu ce dai ? :D

Scrie răspuns