cleanul iarna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
eu personalsir.JONES scrie:eu personal sunt cam circumspect la sansele de clean pe apa rece, am obsevat ca toamna tarziu cand apa se raceste clean e primul dintre rapitori care isi cam inceteaza activitatea. Mai repede prinzi avat decat clean. Eventual la momeala naturala care ii permite s-a o adulmece si oboseasca pana acolo.

cleanul e unul dintre putinii pesti care ramane activ iarna,... chiar daca nu ca vara.... oricum, suficient de activ ca sa mearga bine la ... musca artificiala...
atat la uscata cat si la streamer...

poza e facuta in 06.01. 2008, si nu sunt eu in poza,...dar e pe bune !
si asa cum se vede, vin chiar si cate 2 odata, la uscata...

nu acelasi lucru se intampla cand dai cu un streamer lestat, si te ajuti de un fir sinking,... macar primii trei metri,...mihaiv scrie:Acu pe bune: cu vobler sinking. Numa' pe rau e mai nashpa, ca pana coboara atat e departe!
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
Si eu sunt de aceeasi parere, cleanul este activ iarna. In urma cu cativa ani am vazut cleni mari si foarte mari prinsi la copca la Cornetu/Mihailesti. Se pescuia la apa adanca, 7-8 metri, si in curent, la carcalete, rama cu viermusi sau buchet de libelule cu viermusi cam la 1 metru de fundul apei. Eu am folosit dandineta si marmusca dar n-am reusit sa agat niciunul, oricum, zona era foarte periculoasa si fiind cam fricos am plecat repede, sunt 5-6 ani de atunci, poate mai mult. Erau cateva zeci de pescari acolo si cel putin jumatate dintre ei aveau macar o bucata, cum am spus, de la jumate de kil in sus.
Obisnuiesc sa merg pe Neajlov destul de des iarna, prind macar un clenisor la aproape fiecare iesire, e drept ca de multe ori sunt prea mici pentru a fi retinuti dar de tras trage. Alteori am avut partide bune...
Obisnuiesc sa merg pe Neajlov destul de des iarna, prind macar un clenisor la aproape fiecare iesire, e drept ca de multe ori sunt prea mici pentru a fi retinuti dar de tras trage. Alteori am avut partide bune...
vizitator intreaba :
- parerea mea e " rezultate bune - accidental ", dar o iesire in aer curat are un rezultat bun , daca e facuta cu moderatie !!!!!
[/list][/quote]Ajutati un biet pescar incepator!!!
Ce credeti, se poate prinde clean la lingurita sau vobler iarna, cu rezultate relativ bune, sau doar accidental? Iar daca se poate, voi cu ce dati mai des? Si in ce locuri?
- parerea mea e " rezultate bune - accidental ", dar o iesire in aer curat are un rezultat bun , daca e facuta cu moderatie !!!!!
-
- utilizator nou
- Bogdan_Alex
- veteran