Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 10929
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de adrian99 » 02 Apr 2018, 09:44

e drept la stiuca n-am vazut controale decat la cantitate nu si la centi
dar la crap am vazut(reprezentant ARBDD)care masura..cu ruleta.ce era sub 40 elibera,ce nu...amenda.deci se poate
probabil stiuca nu este un peste atat de important precum sturionii,crapul,etc

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de Adelin » 03 Apr 2018, 22:52

Decat sa aplici legea existenta, prin controale evident, mai simplu legiferezi si mai impui inca o restrictie in lege, tot fara control, pt ca daca acest control exista, de ce nu a fost prezent pana acum pe ape...

...iar frustrarea noastra, pt acei ce se fac ca nu pricep, nu este interzicerea retinerii stiucii in Delta, ci NEINTERZICEREA PESCUITULUI LA PLASA, adica a PESCUITULUI INDUSTRIAL PE NATURAL!!!! si semnalele noastre de alarma nu se vor opri pana cand plasele nu dispar din apele publice.

Domnilor mafioti in costum, ati deschis cutia gresita si ati piscalit un loc sensibil al pescarului, SACOSA... aceasta sacosa interzisa o sa fie sfarsitul vilelor facute din ochiurile marunte ale setcilor si toate astea or sa vi se intample datorita avariei voastre, dorintei de a inlatura concurenta care va fura prada, UNDITARII. Nu se poate ca unii sa poata retine tone iar altii sa aibe interzis la prajeala...intelegeti acum cam cum sta treaba dragi mafioti, si ca sa rezumam: v-ati cam fu*ut singuri! :lol1:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

rcorbu
veteran
veteran
Mesaje: 1169
Membru din: 22 Iun 2006, 15:14
Localitate: Ploiesti

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de rcorbu » 04 Apr 2018, 09:06

In Delta niciodata nu va fi oprit pescuitul industrial, parerea mea.
Cel mai tare argument de care profita toti, este cel al pescuitului de subzistenta al localnicilor, practic ii condamni la foame daca le interzici pescuitul.
Iar smecherii folosesc acest paravan pentru afacerile lor.
Cred ca oricine ar fi fost in locul lui Malin, si aici ma refer la un pescar sau iubitor de natura, nu va putea face nimic.

cristi_vi
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 161
Membru din: 15 Iun 2009, 11:39
Localitate: Cluj

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de cristi_vi » 08 Apr 2018, 07:54

Pai atunci solutia pare simpla. Cresterea pretului pentru permisu de pescuit in Delta. Sa fie ceva de ordinul 100-200 de euro pe an. Banii sa fie distribuiti localnicilor pentru a fi compensati pentru interzicerea pescuitului comercial. Restul de bani sa fie investiti in echiparea rangerilor cu barci de viteza si drone cu camere de noapte. Cine este prins sa ii fie luat venitul cuvenit din permise.

Daca treaba chiar va functiona va fi din ce in ce mai bine. Va creste marimea pestilor si vor veni pescari sportivi din toata lumea pentru a se poza cu stiuci si crapi salbatici de dimensiuni considerabile.

Eu cred ca acesta este viitorul dar momentan nu suntem suficient sa dezvoltati economic ca sa acceptam un plan pe termen lung ca si acesta. Vor mai trece cativa ani pana va fi posibil. Oricum primu pas facut acum de Malin este unul simbolic, ca sa arate macar directia inspre care vrem sa ne indreptam. Societatea trebuie sa se obisnuiasca cu switch atat de puternic de mentalitate.

Chiar si cei condamnati pentru ca retin pesti vor fi fericiti deoarce vor putea pescui pe Dunare in amonte de Delta, prin migratia partiala a pestilor beneficiind si ei de capturi mai mari.

Nu trebuie sa ne dam cu fundu de pamant si sa cerem sa se construiasca Roma intr-o zi, trebuie sa ne intelegem nivelul socioeconomic actual si sa avem grija ca fiecare pas mic sa ne duca spre normalitate.

Peste cateva decenii dupa ce va fi interzis pescuitul industrial si implementat cel no kill pentru societate va deveni de neimaginat situatia de acum, ar fi ca si cum am manca si ne-am sustine dreptu de a manca pelicani. Pestii din Delta sunt mult mai valorosi in apa si ar putea deveni cea mai importanta resursa turistica a tarii.

RNN57
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 122
Membru din: 11 Iun 2016, 13:18
Localitate: România

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de RNN57 » 05 Mar 2019, 15:33

Felicitați pe Merlin. Bravo Merline! Trăiască Indiile de Vest.
< º))))><

Scrie răspuns