suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de Tavi » 06 Iun 2016, 22:47

Ok.
In programul electoral al noii primarite scrie asa: "Voi promova proiecte pentru reabilitarea și modernizarea parcurilor și zonelor verzi, extinderea zonelor de picnic, a zonelor de promenadă (amenajarea malurilor râului Cibin din Turnișor până în Gușterița)."
Ma gandesc ca se poate redirectiona asta spre o amenajare avand ca scop refacerea habitatului natural daca vin niste poiecte serioase si consistente de la votanti.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Cioban din Marginime
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Cioban din Marginime » 10 Iun 2016, 09:21

Cum era de asteptat,cometariile au fost facute de doua grupari:negativistii(nu merge,apa calda,parasutistii,etc) si cei care asteapta(sa ne faca,a promis primaria,nu ca nu se poate ,pesti au fost,culmea :mai si sunt).Cu o asemenea atitudine,slaba speranta,asa ca ne meritam soarta.Murim incet dar sigur.Parca cineva a pomenit de Zetea.Pentru cine nu cunoaste sau nu vrea sa o cunoasca:un grup mic,dar foarte hotarat a luat problema in brate:o apa care nu e grozava de loc,a devenit in prezent cel mai titrat loc de pescuit la pastravi din tara.O mica paranteza,o poveste care se pare ca e reala:dupa inaugurarea locatiei,au aparut ,,branconerii" din zona.Iau predat Politiei,au fost eliberati ,nu prezinta pericol public,etc.A doua oara,nu iau mai dat pe mana organelor .S-a rezolvat altfel.In veci n-a mai braconat nimeni pe Tarnave.Deci,se poate si la noi.Nu mai povestim de tari care n-au avut traditia austriecilor,sau a francezilor in pescuit.Ungurii au ape pline de pastravi(ape care la noi nici n-ar fii bagate in seama),bulgarii isi fac reclama pe site-urile englezesti,ce sa vorbim de polonezi,cehi sloveni .erc etc.
IAR NOI?Ne lamentam,asteptam sa ,,ne dea".Toti vedem ca institutiile nici nu se intereseaza de probleme pentru care au fost create:,,Mediul"din Sibiu nu stie ca Cibinul e murdarit toata vara de de G...?Legea e clara:nu se scote nisip sau pietris din albia raului.Si ce daca?Noroc ca si-au mutat utilajele .A zis cineva ceva,i-a deranjat cineva?Au facut si sens giratoriu in mijlocul soselei nationale pentru ei.Primaria si Cibinul?Au facut doa poduri,foarte bine.Mai mult?Asteptam patru ani ca sa vedem ce se intampla cu promisiunile eletorale .S-ar mai putea povestii si de alte institutii.
Intentionat am lasat la urma AGVPS-ul nostru.Pentru dupa cum se lauda,are in gospodarire si aceata portiune de rau.Au facut ceva?ABSOLUT NIMIC.E in atributiile ei asumate prin statut sa se ocupe de gospodarirea apelor.,,NIMIC IN SOARE SI PE PAMANT".UN SINGUR LUCRU II PREOCUPA;SA STRANGA COTIZATIILE;SUNT DUBLE FATA DE ALTE ASOCIATII(LCluj Valcea,40de lei)Nu asta ar fii ,,baiul",platim si mai mult:DAR SA SE VADA CEVA DUPA EI.(Nu mai comentam despre banii din acest an,cu bramburealea de la APIA).
Asa ,ca dupa cum vad,un singur lucru mai ramane de facut:sa ne rugam la CEL DE SUS; poate ca ne da.
Ne meritam pe deplin soarta.
Sau suntem in stare de mai mult?O mana de tineri(sau n-au fost numai tinerii?)au dat jos un guvern in doua zile,nu comentez daca a fost sau nu in regula .Noi nu putem misca nimic in orasul asta?Cinci sau sase tipi de pe Tarnave au intors pe dos o stare de fapt?
SI NOI?
Cele de mai sus sunt valabile nu numai pentru Cibin.Pentru toate apele din zona.Va urez fir intins.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Iun 2016, 10:58

Eu cred ca mai sunt inca doua grupari:
o grupare care are idei (frumoase) dar niciun plan de punere in aplicare.
o grupare care vrea totusi un plan...
Problema e ca cei din prima grupare sunt cam iuti la manie si se cam supara pe cei din a doua. :roll:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

chrisfisher
veteran
veteran

Mesaj de chrisfisher » 12 Iun 2016, 17:46

:)
Tavi scrie:Eu cred ca mai sunt inca doua grupari:
o grupare care are idei (frumoase) dar niciun plan de punere in aplicare.
o grupare care vrea totusi un plan...
Problema e ca cei din prima grupare sunt cam iuti la manie si se cam supara pe cei din a doua. :roll:

PescarAmator1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de PescarAmator1 » 21 Iun 2016, 20:10

Salut! Sunt din Sibiu iar ultima data am fost la pescuit la Mandra. Am mai fost acolo si in alti ani, anul acesta sambata trecuta a fost prima data.
Oricum, curand nu mai merg si nici nu recomand balta, mai ales pentru familii cu copii.

E un grup de scandalagii, vreo 4-5 "pescari", care agreseaza alti pescari, isi revendica diverse locuri de pescuit, ii ameninta cu bataia pe cei care nu renunta la locurile lor, fac galagie etc. Defapt Sambata aceasta l-au si batut pe un pescar, nu departe de mine. Da ... mai exista astfel de comportamente in ziua de azi intr-o lume civilizata. Mie nu mi-a venit sa cred. Si mai grav a fost ca asa zisa paza a lacului nu a facut nimic.
La un moment dat a venit politia si nici ei nu au rezolvat nimic. Nu am vazut sa le puna fiola sa vada cat erau de beti, sau sa-i intrebe macar de ce fac scandal.
Ba, au mai si fost injurati politistii, care pana la urma au plecat lasandu-i pe scandalagii pe balta.

Nu dupa multa vreme am plecat si eu. Oricum nu se putea pescui la ce galagie faceau si in plus ma temeam ca poate urmez eu la bataie.

Scriu comentariul acesta caci poate vreti sa mergeti sa va relaxati la un pescuit si cand colo dati de niste betivi pusi pe scandal.
In plus am fost dezamagit de personalul de paza al lacului si de politistii (cred ca din Mandra erau) care nu au reactionat deloc (probabil scandalagii erau niste vecini).
Nu m-am simtit deloc in siguranta.
Eu unul nu o sa mai merg. Sa-si tina lacul, cu betivi si golani.

Fir intins ... pe alte balti mai civilizate!

Mihaitza84
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mihaitza84 » 22 Iun 2016, 15:29

PescarAmator1 scrie:Salut! Sunt din Sibiu iar ultima data am fost la pescuit la Mandra. Am mai fost acolo si in alti ani, anul acesta sambata trecuta a fost prima data.
Oricum, curand nu mai merg si nici nu recomand balta, mai ales pentru familii cu copii.

E un grup de scandalagii, vreo 4-5 "pescari", care agreseaza alti pescari, isi revendica diverse locuri de pescuit, ii ameninta cu bataia pe cei care nu renunta la locurile lor, fac galagie etc. Defapt Sambata aceasta l-au si batut pe un pescar, nu departe de mine. Da ... mai exista astfel de comportamente in ziua de azi intr-o lume civilizata. Mie nu mi-a venit sa cred. Si mai grav a fost ca asa zisa paza a lacului nu a facut nimic.
La un moment dat a venit politia si nici ei nu au rezolvat nimic. Nu am vazut sa le puna fiola sa vada cat erau de beti, sau sa-i intrebe macar de ce fac scandal.
Ba, au mai si fost injurati politistii, care pana la urma au plecat lasandu-i pe scandalagii pe balta.

Nu dupa multa vreme am plecat si eu. Oricum nu se putea pescui la ce galagie faceau si in plus ma temeam ca poate urmez eu la bataie.

Scriu comentariul acesta caci poate vreti sa mergeti sa va relaxati la un pescuit si cand colo dati de niste betivi pusi pe scandal.
In plus am fost dezamagit de personalul de paza al lacului si de politistii (cred ca din Mandra erau) care nu au reactionat deloc (probabil scandalagii erau niste vecini).
Nu m-am simtit deloc in siguranta.
Eu unul nu o sa mai merg. Sa-si tina lacul, cu betivi si golani.

Fir intins ... pe alte balti mai civilizate!
Pe ce lac s-a intamplat asta? Frecventez destul de des Mandra, atat Butalau cat si lacurile 2 si 4 si de ani buni de cand pescuiesc acolo, atat pe zi cat si pe noapte nu am patit/vazut asa ceva! E adevarat ca lumea mai bea o bere, doua, mai face un gratar, etc...dar nu am vazut scandaluri intre pecsari, poate doar intre prieteni glume/certuri.

PescarAmator1
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de PescarAmator1 » 22 Iun 2016, 21:18

Pe Butalau a fost scandalul, undeva intre orele 21:00 si 23:00.
Si eu stiam Mandra ca un loc linistit. Anul acesta cum am fost prima data am zis ca s-a stricat treaba.
Pacat.
Nici nu stiu ce m-a enervat mai tare: comportamentul celor care au facut scandal (si erau oameni in varsta, trecuti de 50), lipsa de atitudine a pazei (care la un moment dat mi se parea ca era de partea scandalagiilor, din cauza aceasta m-am gandit ca poate erau niste localnici), dezinteresul total al politistilor sau faptul ca nu l-am ajutat pe omul ala :( , desi nu stiu cum as fi putut.
Oricum pe balta aceea nu ma mai duc singur; poate in grup mai mare, dar nu cred. Sunt destule balti si suficient peste in apa.

Daca imi puteti recomanda un loc, linistit :) , va rog sa-mi spuneti. Oricum, nici chefuri intre prieteni pe lac nu mi se par ok, caci lumea merge pe lac sa pescuiasca. Paza lacului nu ar trebui sa permita asa ceva, ma gandesc. Ar trebui sa fie liniste, pescarii sa se respecte intre ei, daca bei o bere e ok dar in momentul in care o iei pe ulei sa te scoata de pe lac, gratare in locuri amenajate, eu asa vad un loc de pescuit civilizat. Daca stiti vreunul va rog sa-mi spuneti :)

sevenfifty
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sevenfifty » 23 Iun 2016, 14:12

Salut!
Sunt nou printre pescari.Am fost in primavara in recunoastere la Mandra.Am avut o experienta extrem de negativa !
Daca faci un club a celor care nu se duc la Mandra ma inscriu.
FIR INTINS !

Mihaitza84
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mihaitza84 » 23 Iun 2016, 16:59

PescarAmator1 scrie:Pe Butalau a fost scandalul, undeva intre orele 21:00 si 23:00.
Si eu stiam Mandra ca un loc linistit. Anul acesta cum am fost prima data am zis ca s-a stricat treaba.
Pacat.
Nici nu stiu ce m-a enervat mai tare: comportamentul celor care au facut scandal (si erau oameni in varsta, trecuti de 50), lipsa de atitudine a pazei (care la un moment dat mi se parea ca era de partea scandalagiilor, din cauza aceasta m-am gandit ca poate erau niste localnici), dezinteresul total al politistilor sau faptul ca nu l-am ajutat pe omul ala :( , desi nu stiu cum as fi putut.
Oricum pe balta aceea nu ma mai duc singur; poate in grup mai mare, dar nu cred. Sunt destule balti si suficient peste in apa.

Daca imi puteti recomanda un loc, linistit :) , va rog sa-mi spuneti. Oricum, nici chefuri intre prieteni pe lac nu mi se par ok, caci lumea merge pe lac sa pescuiasca. Paza lacului nu ar trebui sa permita asa ceva, ma gandesc. Ar trebui sa fie liniste, pescarii sa se respecte intre ei, daca bei o bere e ok dar in momentul in care o iei pe ulei sa te scoata de pe lac, gratare in locuri amenajate, eu asa vad un loc de pescuit civilizat. Daca stiti vreunul va rog sa-mi spuneti :)
Multumesc pentru lamuriri, anul asta am fost o singura data la Mandra dar fara rezultate notabile. Insa am inteles de la altii ca s-ar fi bagat peste, caras si crap 1-3 kg. Astia de care zici tu ca au facut scandal, daca erau pe partea cu plopii usor spre dreapta, sunt mai tot timpul la Mandra pe Butalau si au abonamente si sunt prieteni cu paznicul, dar asta nu le da dreptul sa isi rezerve anumite locuri sau sa fac scandal. (daca nu e vorba de ei, scuze). Cel agresat trebuia sa fi plecat de pe balta si sa ceara banii inapoi si sa faca plangere la politie, normal cand suni la 112 ti se da un numar de inregistrare pentru a vedea cum s-a rezolvat apelul, daca politistii din Mandra nu au facut nimic, trebuia sunat din nou si povestita situatia si reclamati politistii!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 26 Iun 2016, 02:38

nu merge un Berivoi la pastrav, de gestionat? :p

Scrie răspuns