ce se intampla pe olt?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- mihaimircea
- veteran
ce se intampla pe olt?
Am trecut de 2 ori pe valea oltului, o data duminica dimineata si m-am intors marti seara.
Pana pe la barajele de la calimanesti oltul foarte scazut. SI in baraje mult mai scazut dar in amonte pe alocuri era doar un fir de 2 metrii latime si probabil 20 cm adancime.
Unde era mia lat se vedea fundul ca la paraiele de munte (apa facea spume peste pietre).
In majoritatea lungimii de pe valea oltului apa e in general foarte mult scazuta, cu cativa metrii cel putin.
Unchiul meu din Calimanesti imi spunea ca veneau pesti de sus inotand fluture pe spate.
ce Dumnezeu se intampla pe acolo?
Pana pe la barajele de la calimanesti oltul foarte scazut. SI in baraje mult mai scazut dar in amonte pe alocuri era doar un fir de 2 metrii latime si probabil 20 cm adancime.
Unde era mia lat se vedea fundul ca la paraiele de munte (apa facea spume peste pietre).
In majoritatea lungimii de pe valea oltului apa e in general foarte mult scazuta, cu cativa metrii cel putin.
Unchiul meu din Calimanesti imi spunea ca veneau pesti de sus inotand fluture pe spate.
ce Dumnezeu se intampla pe acolo?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
pai situatia asta este de vreo 3 sap.
intradevar se lucreaza la barajul de la Turnu,se schimba gratarele si portile.(da doamne sa le faca odata ca numai belele ne-a facut barajul ala - ma refer la pescuit - din cauza lui umblau aia zilnic la apa cand iti era mai mare dragul si ca regula sambata si duminica de la ora 8am incolo
)
oricum Oltul ca si rau pt pescuit ,cel putin in zona Valcea este compromis
- apa nu prea mai este in amonte
- in aval de rm.valcea,este poluat de combinat si alti ag economici
- se baga plasele in mod "legal" - braconaj in miezul zilei
asa ca .........................................

intradevar se lucreaza la barajul de la Turnu,se schimba gratarele si portile.(da doamne sa le faca odata ca numai belele ne-a facut barajul ala - ma refer la pescuit - din cauza lui umblau aia zilnic la apa cand iti era mai mare dragul si ca regula sambata si duminica de la ora 8am incolo

oricum Oltul ca si rau pt pescuit ,cel putin in zona Valcea este compromis
- apa nu prea mai este in amonte
- in aval de rm.valcea,este poluat de combinat si alti ag economici
- se baga plasele in mod "legal" - braconaj in miezul zilei
asa ca .........................................

-
- veteran
Ce se intimpla pe Olt?
Dar la barajul de la Slatioara, se mai poate pescui ?
ALOOOOOO, AJVPS SIBIU!!!
Am mers ieri (duminica, 16.07) la spin pe unul din bratele moarte ale Oltului- la Turnu Rosu (jud. Sibiu). Am luat cateva marle si cleni, carora le-am dat drumul dupa ce le-am filmat cu telefonul mobil si dupa ce le-am aplicat parintescul pupic pe frunte. Eram tare incantat, chiar daca, capturile nu au fost notabile. Pe la ora 17, luand la picior balta, am vazut 3 baieti care se balaceau, cel putin asa credeam. Uitandu-ma mai cu atentie, am vazut scarbit cum innotau frumos cu ditai plasa si o puneau transversal pe latimea apei. Ce tampit m-am simtit!!! Eu le dau drumul si le mai si pup, si vin altii cu plasa si rad tot. Nici nu e de mirare ca cea mai mare marla care am luat-o nu avea nici un kilogram. Bravo, stimati domni!
Mihai P.
-
- veteran