ce se intampla pe olt?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
-
- veteran
Ce se intimpla pe Olt?
Nu te supara Alessio, dar decat sa descrii un act de braconaj fara finalitate, mai bine lasa-ne! Nu imi dau seama ce astepti daca postezi asa ceva fara sa fi luat si tu acolo cat de cat o masura, mare sau mica, atat cat iti puteai permite. Un simplu telefon la politie, pentru ca braconajul este similar cu furtul din domeniul public al statului.
Pacat ca ne-am obisnuit sa ne limitam doar la niste vaicareli crezand ca am facut ceva in felul acesta pentru pescuit.
DRAGILOR ! BAGATI BINE DE SEAMA CA NU-I DE GLUMA ! TREBUIE SA TRECEM DE LA STAREA DE EXPECTATIVA LA ACTIUNE ! Altfel totul e o mare harmalaie fara nici un rost ! Vorbim numai vorbe ca sa ne aflam si noi in treaba ! Asta e.
Pacat ca ne-am obisnuit sa ne limitam doar la niste vaicareli crezand ca am facut ceva in felul acesta pentru pescuit.
DRAGILOR ! BAGATI BINE DE SEAMA CA NU-I DE GLUMA ! TREBUIE SA TRECEM DE LA STAREA DE EXPECTATIVA LA ACTIUNE ! Altfel totul e o mare harmalaie fara nici un rost ! Vorbim numai vorbe ca sa ne aflam si noi in treaba ! Asta e.
@ pityu
omule,fara suparare,dar eu cred ca tu nu vrei sa vezi realitatea sau citesti pe acest forum numai ce iti place.
nu vezi ca deja s-a dat liber la braconaj cu acte in regula?
ce atitudine si ce masuri sa mai luam noi ca simpli pescari sportivi cand mai marii conducatori gen jiji de la ANPA indeamna la constituirea si atragerea cat mai multor adepti ai pescuitului comercial cu plasele pe Olt?
ce masura (mare sau mica) crezi tu ca se mai poate lua?ce crezi ca poate sa faca politia,atunci cand li se pune "jalba" in fata cu aprobarea de la minister?
te invit la rm.valcea pe barajul din Nord de langa oras si ca sa gasesti locatia mai repede intreaba pe oricine unde este "la pini" si lamureste-te cu ochii tai,o sa-i vezi destul de repede pe baieti,sunt campati acolo cu corturile si barcile lor.
ce masura sa iei atunci cand insasi familia si rudele ing.Cerbu care raspunde de pastravaria de la Bradisor,baga plasele pe balta Proieni?
nu stiu de ce,dar imi face impresia ca o parte dintre pescari traiesc in alta lume paralela cu realitatea si nu vor cu nici un chip sa o accepte,au impresia ca daca in zona lor nu se intampla astfel de lucruri(sau sunt ,dar de o gravitate mai redusa)pe ei nu-i afecteaza.(politica strutului)
omule,fara suparare,dar eu cred ca tu nu vrei sa vezi realitatea sau citesti pe acest forum numai ce iti place.
nu vezi ca deja s-a dat liber la braconaj cu acte in regula?
ce atitudine si ce masuri sa mai luam noi ca simpli pescari sportivi cand mai marii conducatori gen jiji de la ANPA indeamna la constituirea si atragerea cat mai multor adepti ai pescuitului comercial cu plasele pe Olt?
ce masura (mare sau mica) crezi tu ca se mai poate lua?ce crezi ca poate sa faca politia,atunci cand li se pune "jalba" in fata cu aprobarea de la minister?
te invit la rm.valcea pe barajul din Nord de langa oras si ca sa gasesti locatia mai repede intreaba pe oricine unde este "la pini" si lamureste-te cu ochii tai,o sa-i vezi destul de repede pe baieti,sunt campati acolo cu corturile si barcile lor.
ce masura sa iei atunci cand insasi familia si rudele ing.Cerbu care raspunde de pastravaria de la Bradisor,baga plasele pe balta Proieni?
nu stiu de ce,dar imi face impresia ca o parte dintre pescari traiesc in alta lume paralela cu realitatea si nu vor cu nici un chip sa o accepte,au impresia ca daca in zona lor nu se intampla astfel de lucruri(sau sunt ,dar de o gravitate mai redusa)pe ei nu-i afecteaza.(politica strutului)
Ce se intimpla pe Olt?
Fratele meu drag, Adiwolf ! Tocmai ca eu pricep mai bine decat voi toti, care numai va vaicariti toata ziua, dar nu sunteti in stare sa dati un rahat de telefon la o sectie de politie. De unde stiti voi ca toti tiganii aia au autorizatie eliberata de jiji ? Dati si voi cu presupusu si cu asta credeti ca ati rezolvat problema. Vezi daca nu citesti cum trebuie ce scriu?
Pai tu ma iei pe mine la rost, ca nu ma intereseaza problema, cand eu exact de asta imi pierd timpul cu voi sa va dau un sfat prietenesc pe care voi repede va grabiti sa o calcati in picioare. Treaba voastra,dar sa nu asteptati sa vin eu de la Lupeni sa va rezolv problema. Aveti asociatia lui Dady(nu stiu exact cum se numeste), care dupa cate stiu este afiliata la Federatia Nationala de Pescuit Sportiv a lui Apsalba (alt mare luptator de birou). De ce nu faceti ceva concret ? Asta spuneam ! Sa intreprindeti si voi ceva ! Dar voua vi se "sparge capul" cand va sare cineva in ajutor cu un sfat. Pai ce as putea eu sa fac mai mult de-aici, daca voi de-acolo spuneti ca nu puteti sa faceti nimic, cu asociatie si federatie pe voi ?
ASTA-I CHIAR CULMEA ! Na, ca m-ati si enervat !
Pai tu ma iei pe mine la rost, ca nu ma intereseaza problema, cand eu exact de asta imi pierd timpul cu voi sa va dau un sfat prietenesc pe care voi repede va grabiti sa o calcati in picioare. Treaba voastra,dar sa nu asteptati sa vin eu de la Lupeni sa va rezolv problema. Aveti asociatia lui Dady(nu stiu exact cum se numeste), care dupa cate stiu este afiliata la Federatia Nationala de Pescuit Sportiv a lui Apsalba (alt mare luptator de birou). De ce nu faceti ceva concret ? Asta spuneam ! Sa intreprindeti si voi ceva ! Dar voua vi se "sparge capul" cand va sare cineva in ajutor cu un sfat. Pai ce as putea eu sa fac mai mult de-aici, daca voi de-acolo spuneti ca nu puteti sa faceti nimic, cu asociatie si federatie pe voi ?
ASTA-I CHIAR CULMEA ! Na, ca m-ati si enervat !
Ce se intimpla pe Olt?
Adiwolf a scris "...nu stiu de ce,dar imi face impresia ca o parte dintre pescari traiesc in alta lume paralela cu realitatea si nu vor cu nici un chip sa o accepte,au impresia ca daca in zona lor nu se intampla astfel de lucruri(sau sunt ,dar de o gravitate mai redusa)pe ei nu-i afecteaza.(politica strutului)"
Daca politica noastra e a strutului, atunci a voastra ce e ?
Spune tu ca sa nu zic eu, ca sigur nu o sa-ti convina !
Daca politica noastra e a strutului, atunci a voastra ce e ?
Spune tu ca sa nu zic eu, ca sigur nu o sa-ti convina !
Tocmai m-am intors de la o partida scurta de pescuit pe o balta care are legatura cu Oltul,Proieni se numeste si valcenii stiu f bine balta asta care daca nu ar fi FFF BRACONATA ar putea avea potential.
Ideea este ca toata partida mea de pescuit si relaxare s-a dus naiba atunci cand am agatat cu woblerul o ditamai setca ,am crezut ca fac criza de nervi fiindca atunci cand am pus mana si am tras-o afara am constatat ca avea in ea cam 6 -7 avati nu mai mari de 500g.
Va dati seama ce deziluzie cumplita si cata furie am acumulat.Binenteles ca pestele a fost eliberat si spre bucuria mea in afara de unul singur toti au zbughit-o in adancuri ,iar setca am taiat-o cu cutitul insa fiind singur pe toata balta am cam tremurat de frica mai ales ca aceasta balta este pe marginea unui sat si imi era frica sa nu ma vada satenii.
Am vrut sa chem pe cineva de la Inspectia piscicola ,dar nu am stiut nici un nr. de tel,iar pe cine am intrebat de la asociatia din oras nu a stiut sa-mi spuna acest lucru asa ca pana la urma am luat setca si am bagat-o in portbabagajul masinii cu gandul sa o duc la valcea insa au tabarat pe mine un barbat si o femeie cu gura mare si de frica sa nu dea cu bolovani in masina am cedat si am returnat setca(taiata ).
In urma scandalului au aparut si alti sateni care mi-au spus ca de fapt femeia care a venit la mine cu gura mare este nevasta ing.Cerbu care are pastravaria de la Bradisor si ca setca se baga la greu aproape noapte de noapte.
Am intrebat satenii daca prind pestele ca sa-l manance si au inceput si ei sa rada spunandu-mi ca tot pestele care se prinde acolo se vinde,iar afacerea este sub protectia acestui ing. care are destule relatii astfel incat sa nu se atinga nimeni de el si neamul lui.
Un lucru f curios este si faptul ca acolo sunt mereu 2 barci dar din alea mari.Eu parca stiam ca nu se mai da voie cu barca pe balti? mai ales ca aceste barci sunt folosite la bagat setca.
Oare nimeni nu poate sa faca nimic?Imi pare extrem de rau ca nu am pozat toata treaba mai ales ca aveam aparatul in masina,dar maine dimineata ma duc iarasi sa vad daca au bagat-o la loc.
Totusi,intreb si eu ce este de facut in asemenea cazuri?
Se poate face ceva?
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=20azi am fost iarasi la peste in acelasi loc.
de data asta am scos din apa o virsa(cos din ala cu o singura gaura in forma de palnie) si pt asta am facut baie la ora 7 dimineata.
daca o tin in ritmul asta in curand devin "persona non grata" in satul ala.
pt stiinta ta ,din nefericire sunt membru in doua asociatii si AJVPS local si Profish(dady draghicescu) si la ambele am cerut sprijin in rezolvarea problemei anterioare,rezultat = ambele asociatii m-au trimis la plimbare ca au alte lucruri mai importante de facut.
am sunat si la politie,insa nu a raspuns nimeni la ora aia,probabil ca trebuai sa alertez 112 ca sa am ceva rezultate

mai are rost sa comentez?!
ai inteles gresit,nu te-am luat la rost,eu doar intrebam ce crezi tu ca s-ar putea face in situatia data,iar daca iti faci iluzii ca ne dam cu presupusul iar acei braconieri la care faceam referire sunt tigani,nu pot decat sa-ti spun ca te inseli amarnic.
oricum e bine sa incheiem aici aceasta mica disputa,deoarece fiecare vorbeste mai bine de situatia si lucrurile cu care se confrunta in zona lui
- vanatoruldepesti
- veteran
Oltul, portiunea ce curge pe raza judetului Valcea, va reveni la normal (d.p.d.v. al volumului de apa) incepand cu data de 8 august 2006. Datorita inundatiilor in baraje a intrat foarte multa mizerie si cei ce administreaza barajele au hotarat sa inceapa curatirea batardourilor. Am inteles ca o parte dintre baraje au intrat si intr-un proces de renovare si retehnologizare.