Pastravul de lac

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

radu0503
utilizator nou
utilizator nou

Pastravul de lac

Mesaj de radu0503 » 08 Oct 2004, 07:48

In primul rand, bine v-am gasit. Am citit o mare parte din articolele de pe site si multe din postarile de pe forum si m-am bucurat sa aflu ca exista o preocupare serioasa si la noi, pentru pescuitul sportiv la rapitori. Personal am pescuit destul de putin la rapitori. Mai nou, am auzit numai lucruri bune despre lacul de la Colibita, jud BN si in special despre pastravii de lac care s-au prins acolo, multi depasind 2 kg. Deoarece mi s-a oferit ocazia de a pescui acolo chiar in week-endul asta, m-ar interesa daca e cineva de pe forum care stie mai multe amanunte despre locatia respectiva si mai ales nalucile cele mai potrivite pentru pastravul de lac in perioada asta.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 08 Oct 2004, 08:09

In primul rand la pastrav(cred ca si la cel de lac) e perioada de prohibitie. Deci daca chiar mergi acolo la pescuit, sa ai grija sa fie SPORTIV! Adica prinzi si eliberezi :wink:
In al doilea rand, eu zic sa incerci la voblere de 3-5 cm. Personal iti recomand salmo hornet de 3 cm culoare T (vezi poza de la nick-ul meu) si salmo minnow de 5 cm culori T sau M.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 08 Oct 2004, 09:03

Radu,

Uita-te si la Berti pe site la capturi, sunt ceva pastravi de lac acolo si-ti arata si modelul Berti la care-s prinsi, e bine sa incerci la mai multe daca nu stii ce preferinte are intr-un anumit loc(voblere , linguri, rotative)

radu0503
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radu0503 » 08 Oct 2004, 10:04

Merci mult pentru sugestie. Am si dat o fuga pana la un magazin de profil, de unde mi-am achizitionat un wobler Salmo Hornet de 3,5 cm cu nuantze de verde si portocaliu identic la forma cu cel de la profilul lui adilucu. Am si niste rotative nr 1,2 si 3 majoritatea sunt cu paleta alba, o sa incerc si cu ele.Intre timp am mai aflat ca acolo se prind si cleni, chiar exemplare mari la 2 kg. Evident ca daca imi intra un pastrav, am sa-l eliberez. Cred ca reusitul partidei depinde mult si de vremea care va fi maine. Momentan e perfect senin si afara vad ca s-a incalzit binisor, insa am auzit ca maine si poimaine e posibil s-avem parte de ceva ploaie... :(

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Oct 2004, 11:03

radu0503 scrie:Cred ca reusitul partidei depinde mult si de vremea care va fi maine. Momentan e perfect senin si afara vad ca s-a incalzit binisor, insa am auzit ca maine si poimaine e posibil s-avem parte de ceva ploaie... :(
La Iasi a dat bruma dimineata... Oricum, acum e toiul sezonului de pescuit la rapitori :)
Fir intins!

radu0503
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radu0503 » 08 Oct 2004, 11:22

Paul, bruma nu cred ca ar fi o problema, ba din contra e bine-venita :) . Io aveam temeri in privinta ploii, nu de alta dar in vara si toamna asta am avut parte doar de partide in care m-a "murat" :cry:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Oct 2004, 12:20

Iti inteleg temerile... Cel putin, pentru mine, anul asta a fost "plin" de ploi si ape tulburi. Din tot concediul, in vara, am prins abia o zi sau doua cu apa alburie, nicidecum limpede...
Ce sa-i faci... sunt ani si ani...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Noi 2004, 13:23

Perioada de prohibitie a pastravului de lac e aceeasi cu cea a pastravului de rau?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

aditzu
junior
junior

prohobitie

Mesaj de aditzu » 16 Noi 2004, 22:17

citez din "ordin nr. 207 din 24 martie 2004 privind
prohibitia pescuitului in anul 2004"

se interzice...
in apele de munte al pastravului indigen, fantanei si al coregonului, pe o durata de 228 de zile, in perioada 15 septembrie 2004 - 30 aprilie 2005, iar al pastravului curcubeu, lipanului si lostritei, pe o durata de 152 de zile, in perioada 1 ianuarie - 31 mai in anii 2004 si 2005

asdar pastravul de lac (salmo trutta lacustris?!) nu apare pe ordinul de prohibitie; asta nu insemna ca nu exista sau ca nu isi depune icrele :) . e posibil sa intre la apa mica odata cu indigenul (vezi http://www.iii.to.cnr.it/pesci_old/trotalac.htm )

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 17 Noi 2004, 08:17

Na ca nici nu observasem hiba asta din lege!
Poate ca se bazeaza pe ideea aia cum ca nu se reproduce natural si atunci n-au mai pus perioada de prohibitie.
Oricum, din ce am vazut Romsilva inchide toate apele in 15 sept, fie ca au pastrav sau nu. Se scapa de o "bataie de cap"!

Scrie răspuns