Pastravul de lac
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pastravul de lac
In primul rand, bine v-am gasit. Am citit o mare parte din articolele de pe site si multe din postarile de pe forum si m-am bucurat sa aflu ca exista o preocupare serioasa si la noi, pentru pescuitul sportiv la rapitori. Personal am pescuit destul de putin la rapitori. Mai nou, am auzit numai lucruri bune despre lacul de la Colibita, jud BN si in special despre pastravii de lac care s-au prins acolo, multi depasind 2 kg. Deoarece mi s-a oferit ocazia de a pescui acolo chiar in week-endul asta, m-ar interesa daca e cineva de pe forum care stie mai multe amanunte despre locatia respectiva si mai ales nalucile cele mai potrivite pentru pastravul de lac in perioada asta.
In primul rand la pastrav(cred ca si la cel de lac) e perioada de prohibitie. Deci daca chiar mergi acolo la pescuit, sa ai grija sa fie SPORTIV! Adica prinzi si eliberezi
In al doilea rand, eu zic sa incerci la voblere de 3-5 cm. Personal iti recomand salmo hornet de 3 cm culoare T (vezi poza de la nick-ul meu) si salmo minnow de 5 cm culori T sau M.

In al doilea rand, eu zic sa incerci la voblere de 3-5 cm. Personal iti recomand salmo hornet de 3 cm culoare T (vezi poza de la nick-ul meu) si salmo minnow de 5 cm culori T sau M.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Merci mult pentru sugestie. Am si dat o fuga pana la un magazin de profil, de unde mi-am achizitionat un wobler Salmo Hornet de 3,5 cm cu nuantze de verde si portocaliu identic la forma cu cel de la profilul lui adilucu. Am si niste rotative nr 1,2 si 3 majoritatea sunt cu paleta alba, o sa incerc si cu ele.Intre timp am mai aflat ca acolo se prind si cleni, chiar exemplare mari la 2 kg. Evident ca daca imi intra un pastrav, am sa-l eliberez. Cred ca reusitul partidei depinde mult si de vremea care va fi maine. Momentan e perfect senin si afara vad ca s-a incalzit binisor, insa am auzit ca maine si poimaine e posibil s-avem parte de ceva ploaie... 

La Iasi a dat bruma dimineata... Oricum, acum e toiul sezonului de pescuit la rapitoriradu0503 scrie:Cred ca reusitul partidei depinde mult si de vremea care va fi maine. Momentan e perfect senin si afara vad ca s-a incalzit binisor, insa am auzit ca maine si poimaine e posibil s-avem parte de ceva ploaie...

Fir intins!
prohobitie
citez din "ordin nr. 207 din 24 martie 2004 privind
prohibitia pescuitului in anul 2004"
se interzice...
in apele de munte al pastravului indigen, fantanei si al coregonului, pe o durata de 228 de zile, in perioada 15 septembrie 2004 - 30 aprilie 2005, iar al pastravului curcubeu, lipanului si lostritei, pe o durata de 152 de zile, in perioada 1 ianuarie - 31 mai in anii 2004 si 2005
asdar pastravul de lac (salmo trutta lacustris?!) nu apare pe ordinul de prohibitie; asta nu insemna ca nu exista sau ca nu isi depune icrele
. e posibil sa intre la apa mica odata cu indigenul (vezi http://www.iii.to.cnr.it/pesci_old/trotalac.htm )
prohibitia pescuitului in anul 2004"
se interzice...
in apele de munte al pastravului indigen, fantanei si al coregonului, pe o durata de 228 de zile, in perioada 15 septembrie 2004 - 30 aprilie 2005, iar al pastravului curcubeu, lipanului si lostritei, pe o durata de 152 de zile, in perioada 1 ianuarie - 31 mai in anii 2004 si 2005
asdar pastravul de lac (salmo trutta lacustris?!) nu apare pe ordinul de prohibitie; asta nu insemna ca nu exista sau ca nu isi depune icrele