suntem si Sibieni ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pescuitorul
veteran
veteran

Re: suntem si Sibieni ?

Mesaj de pescuitorul » 19 Feb 2013, 14:38

Dl. Chrisfisher vreau sa va asigur ca in toate actiunile organizate de ajvps sibiu impreuna cu jandarmeria si/sau politia in anul 2013 nu au fost sanctionati cu amenda ptr pescuit fara permis , pescarii care in anul 2012 au avut platit permisul de pescuit.Daca au fost sanctionati au fost poate ptr faptul ca nici in anul 2012 nu au platit.In schimb daca politia, jandarmeria sau ANPA si-au organizat actiuni , independente de ajvps si fara participarea angajatilor ajvps, atunci problema este alta.
:respekt:

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 19 Feb 2013, 15:09

In ceea ce priveste oamenii care au fost sanctionati inca se pare ca e un mare mister.Ba ca ajvps nu face nimic si e plin de braconieri, ba ca se dau amenzi oamenilor care nu trebuie, ba ca de ce i s-a dat o amenda de cateva sute sau mii lei, ba ca trebuie rasi toti oamenii care pescuiesc pana la un metru de fiecare din cei care scriu-legiuitorul trebuind sa ghiceasca ca el este, din 1000 de pescari, omul cu constiinta cea mai curata.In concluzie ce se vrea de catre pescari?
cine sa fie controlat, cine sa fie primul controlat, cine sa primeasca amenda si cine avertisment, cui sa i se masoare pestele si cui nu, cui sa i se nr carligele si cui nu, si multe alte probleme intalnite sau ridicate de pescari.Incercati sa rezolvati aceasta ecuatie ,practic ,cand mergeti intr-un control si gasiti 40 de pescari cum sunt la Turnu Rosu sau Avrig.Si mai luati in considerare ca noi suntem maxim 4 oameni si faptul ca unii dintre cei 40 au si santinela de a anunta eventualul control.
PS:iar poza postata mai sus e de rea credinta si dezinformare.Este un loc de pescuit cautat de pescari iarna, caci acolo ierneaza pestele.Oamenii pescuiesc la pluta.Ptr linistea celui care a facut poza il astept la sediu sa imi propuna o ora si o zi si vom merge impreuna.Il asigur ca cel./cei care vor fi prinsi la hata vor primi ca si pana acum dosar penal.
:respekt:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Feb 2013, 16:03

O spun si o repet de cate ori e nevoie:pana cand unu nu va face puscarie pentru braconaj,nu se va schimba NIMIC in privinta asta.Nu poti schimba mentalitatea romanului doar cu vorba.E nevoie de par.Si inca unul gros sa-l simta.Pana atunci....aceleasi discutii in fiecare an, incat mie unul sincer imi provoaca un zambet amar.Nu mai am puterea nici sa ma revolt,am inceput sa cred ca ce se intampla in fiecare iarna la Turnu sau la Avrig e ceva normal.
ps:Alex,chiar azi am vb cu un coleg de servici din Turnu.Fratele lui a cumparat zilele trecute scobar harponat de la niste sibieni.Azi dimineata cand a venit la servicimi-a zis ca la 6,deja pe pod erau 4 insi.

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 19 Feb 2013, 16:20

SVF scrie: ps:Alex,chiar azi am vb cu un coleg de servici din Turnu.Fratele lui a cumparat zilele trecute scobar harponat de la niste sibieni.Azi dimineata cand a venit la servicimi-a zis ca la 6,deja pe pod erau 4 insi.
Ilie nu zic ca nu e posibil sa fi vandut scobar harponat la Turnu.Deasemenea nici nu am sustinut vreun moment ca nu se da la hata deloc.Cu siguranta , noi prin controale nu o sa reusim sa il starpim total.Eventual il reducem la o scara mult mai mica.Doar puscaria sau parul gros, asa cum ai spus tu, poate va rezolva problema de tot.Dar sincer asta cred ca e general valabila ptr toata Romania, nu doar ptr Turnu sau Avrig, sau doar ptr pescuit.
Dar pana la a posta o poza cu 40 de oameni si a spune ca toti dau la hata deja e prea mult.Si nu stiu cui ajuta rautatea asta.In acest sens as putea spune si eu ca locul din care e facuta poza de langa masina e loc predestinat adevaratilor hatari. :lol1:

nik_01
junior
junior

Mesaj de nik_01 » 19 Feb 2013, 16:47

alex...cei care pescuiesc la turnu in proportie de 80 % dau la hata asta daca nu se considera hata pescuitul cu pluta si 2 ancore pe fir sau 2 carlige nr 0/2 pt somn cu bat de 5-6 m. :oops:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 19 Feb 2013, 16:55

De ceva vreme nu am mai scris pe topicul asta.
Dar il urmaresc.
Curios, in afara de cativa pentru care sunt sigur ca vor fi acolo in data de 22...cati o sa mai apara?
Toti visam la solutia aia extrema prin care se rezolva totul.

Cea mai ideala si potrivita o vad pe cea cu puscaria si/sau parul gros rupt din salca de pe malul apei.
Ehh....dar cand te apuci e asa ceva.....o sa apara un grup si o sa faca gura ca suntem extremisti.

Singura modalitate legala, ne adunam in 22 si cu o voce comuna ne putem face auziti

pescuitorul
veteran
veteran

Mesaj de pescuitorul » 19 Feb 2013, 17:26

nik_01 scrie:alex...cei care pescuiesc la turnu in proportie de 80 % dau la hata asta daca nu se considera hata pescuitul cu pluta si 2 ancore pe fir sau 2 carlige nr 0/2 pt somn cu bat de 5-6 m. :oops:
nick avand o linie de pescuit compusa din carlig/carlige sau ancora de dimensiuni mici, plumb si pluta.Atat timp cat omul arunca in apa si asteapta sa ii traga la pluta, ii misca pluta si el inteapa.E legal?A ca inteapa mai in forta nu ai ce sa ii faci.Omul iti spune ca asa inteapa el.Il poti condamna?Eu va inteleg pe voi, ca va deranjeaza, sincer si pe mine personal, dar eu trebuie sa respect legea.In instanta nici nu discuta cu tine.Si diferenta mai este ca el trage cand ii misca pluta(sau cand vede el asta), inteapa si gata.Pe cand la hata adevarata pe langa ca nu are pluta, arunca, inteapa, mulineaza, inteapa,mulineaza,inteapa,mulineaza.Adica greblarea apei.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Feb 2013, 17:38

.Il asigur ca cel./cei care vor fi prinsi la hata vor primi ca si pana acum dosar penal.

As vrea sa vad si eu 'minunea'...
Headman Tavi,zicea ca n-are cunostinta de asa ceva,numa'daca intreaba autoritatile..
Asta o fost acu vreo luna-doua..pesemne ca o uitat de atunci.. :mrgreen:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Feb 2013, 17:39

pescuitorul scrie:
nik_01 scrie:alex...cei care pescuiesc la turnu in proportie de 80 % dau la hata asta daca nu se considera hata pescuitul cu pluta si 2 ancore pe fir sau 2 carlige nr 0/2 pt somn cu bat de 5-6 m. :oops:
nick avand o linie de pescuit compusa din carlig/carlige sau ancora de dimensiuni mici, plumb si pluta.Atat timp cat omul arunca in apa si asteapta sa ii traga la pluta, ii misca pluta si el inteapa.E legal?A ca inteapa mai in forta nu ai ce sa ii faci.Omul iti spune ca asa inteapa el.Il poti condamna?Eu va inteleg pe voi, ca va deranjeaza, sincer si pe mine personal, dar eu trebuie sa respect legea.In instanta nici nu discuta cu tine.Si diferenta mai este ca el trage cand ii misca pluta(sau cand vede el asta), inteapa si gata.Pe cand la hata adevarata pe langa ca nu are pluta, arunca, inteapa, mulineaza, inteapa,mulineaza,inteapa,mulineaza.Adica greblarea apei.

Carevasazica legea are scapari exploatate de 'cosasi'.. :(
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Feb 2013, 18:22

semlecangheorghe scrie:
.Il asigur ca cel./cei care vor fi prinsi la hata vor primi ca si pana acum dosar penal.

As vrea sa vad si eu 'minunea'...
Headman Tavi,zicea ca n-are cunostinta de asa ceva,numa'daca intreaba autoritatile..
Asta o fost acu vreo luna-doua..pesemne ca o uitat de atunci.. :mrgreen:
Te rog nu reformula ce am zis eu, mai bine citeaza. Orice reformulare schimba sensul.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns