Trofee

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Robiti
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 8
Membru din: 21 Mai 2005, 20:31
Localitate: Oradea

Mesaj de Robiti » 05 Oct 2005, 11:58

Hai sa va spun si varianta mea.Prinzi pestele intai si apoi ii tai capul,il cureti bine de operculi carne etc.Il intinzi frumos pe o farfurioara(cum iti place tie sau cum vrei sa arate).Apoi il pui in frigider.Nu miroase deloc si intr-o luna ii gata .Depinde si de peste durata cat tii in frigider.Eu acuma am un cap de pastrav la 2 kg pe care il tin deja de o luna si un pic il mai la foarte putin si il scot.Capul nu isi pierde deloc din culori,culoare ramane naturala.Asta iti recomad eu .Mergte ft bine.
Fir INtins !!!

Avatar utilizator
vijelie
veteran
veteran
Mesaje: 1211
Membru din: 28 Mar 2005, 09:31
Localitate: pe ici pe colo... garla sa fie :)

Mesaj de vijelie » 07 Oct 2005, 13:43

Robiti scrie:Hai sa va spun si varianta mea.Prinzi pestele intai si apoi ii tai capul,il cureti bine de operculi carne etc.Il intinzi frumos pe o farfurioara(cum iti place tie sau cum vrei sa arate).Apoi il pui in frigider.Nu miroase deloc si intr-o luna ii gata .Depinde si de peste durata cat tii in frigider.Eu acuma am un cap de pastrav la 2 kg pe care il tin deja de o luna si un pic il mai la foarte putin si il scot.Capul nu isi pierde deloc din culori,culoare ramane naturala.Asta iti recomad eu .Mergte ft bine.
Fir INtins !!!

depinde de frigider prietene :twisted: ...trebuie sa fie aiba racire cu aer ca ala usuca bine :twisted: ..
Eu le prepar stiucile in felul urmator:

prind stiuca
nu eliberez stiuca
ii tai capul avand grija sa ii las putin mai multa piele la ceafa
curat bine carnea si branhiile de pe ea
jumatate din operculi ii indoi la 90 grade
o fixez pe un lemn in pozitie asemanatoare cu o cobra in atac
ii deschid gura cat mai normal posibil
ii pun un departator in gura
o dau cu sare atat cat sa fie un strat de sare pe ea
o pun cu lemn cu tot in frigider
in 1-2 luni este gata de lacuit

nu este asa ca este ushor? :twisted:
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Avatar utilizator
Sorin
Moderator
Moderator
Mesaje: 4694
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Sorin » 07 Oct 2005, 13:45

vijelie,
de ce-i mai pui si sare daca o lasi in frigider?
sarata fiind , la caldura nu se inmoie dup-aia?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Avatar utilizator
vijelie
veteran
veteran
Mesaje: 1211
Membru din: 28 Mar 2005, 09:31
Localitate: pe ici pe colo... garla sa fie :)

Mesaj de vijelie » 07 Oct 2005, 13:48

Sorin scrie:vijelie,
de ce-i mai pui si sare daca o lasi in frigider?
sarata fiind , la caldura nu se inmoie dup-aia?

cand o scot din frigider o curatz bine cu o carpa umeda si gata,asa ramane.
nu am patit niciodata sa se inmoaie.am preparat asa :biban,salau,mihaltz,stiuca,pastrav.
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Avatar utilizator
Sorin
Moderator
Moderator
Mesaje: 4694
Membru din: 17 Mai 2004, 10:39
Localitate: Bucuresti

Mesaj de Sorin » 07 Oct 2005, 13:49

ok
multzam
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Avatar utilizator
vijelie
veteran
veteran
Mesaje: 1211
Membru din: 28 Mar 2005, 09:31
Localitate: pe ici pe colo... garla sa fie :)

Mesaj de vijelie » 14 Oct 2005, 14:33

vijelie scrie:
Sorin scrie:vijelie,
de ce-i mai pui si sare daca o lasi in frigider?
sarata fiind , la caldura nu se inmoie dup-aia?

cand o scot din frigider o curatz bine cu o carpa umeda si gata,asa ramane.
nu am patit niciodata sa se inmoaie.am preparat asa :biban,salau,mihaltz,stiuca,pastrav.
Imagine
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!

Scrie răspuns