Alesd

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Alesd

Mesaj de RaresDumitru » 19 Sep 2005, 12:03

Buna, am fost simbata dimineata la Alesd, pe lacul al doilea. Vreme splendida, bibani si cleni mari, vint puternic. Sarind peste citeva intaimplari hazlii, a fost o zi tare reusita, fara stiuca din pacate. Altceva am vrut insa sa spun. Am agatat cu voblerul citeva pripoane, puse acolo de niste "binevoitori". Desi le-am scos de acolo, sunt sigur ca nu sunt singurele care exista in lac. Chiar nu se poate face nimic sa nu mai existe astfel de intimpari? De asemenea, pe primul lac, de fiecare data cind mergeam, gaseam plase si pripoane.

De asemenea, pe la ora 3 dupa-amiaza, au venit 3 tipi cu o masina cu numere de Bihor care au dat jos un jetski si s-au apucat sa se dea pe lac, facind varza orice incercare a nostra de a mai prinde ceva. Ba la un moment dat s-au apucat sa fac si schi nautic, cel cu jetskiul il tragea pe altul cu o placa in spate.
Nu este interzis sa intri cu ambarcatiuni cu motor pe lac?Si nu exista un control la lacurile respective? Prefer sa platesc taxa si sa stau linistit. Este unul din putinele locuri cu peste serios pe care le cunosc in zona si unde imi face placere sa ma duc de fiecare data.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 07:57

Nasol. De vreo 2 ani n-am mai gasit plase si siruri acolo. Inseamna ca iar a aparut un cretin. Saptamana viitoare merg eu. Daca gasesc iar le tai si eu. Pana la urma se satura respectivul sa tot puna si sa nu le mai gaseasca.
Cat priveste motorul nu stiu sigur daca e interzis. Stiu ca barcile mai mari de 2.5 m sunt interzise pe lacuri de acumulare, dar nu stiu daca si motoarele. Daca motoarele sutn interzise atunci puteai sa dai un tel la politie. Am facut-o cu alta ocazie si Politia Alesd s-a miscat repede si eficient.

dafco
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dafco » 20 Sep 2005, 11:38

Rares,am fost si eu la pe lacul doi la Alesd simbata trecuta.Prima surpriza, apa crescuta fata de acu 2 sapt. cu aprox 2m.Am pescuit pe coada lacului{curs si balti}Nu a mers nimic .De fapt am cautat scobarul,dar nici la stiuca sau biban nu a mers.Avind in vedere ca vara asta nu m-am intilnit cu scobarul vreau sa incerc si la altceva.In ideea asta te rog sa-mi dai niscaiva sfaturi,vazid ca ai facut ceva isprava.Mutumesc ,te salut

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 20 Sep 2005, 11:51

Dafco, o prima intrebare ar fi: ai fost cu barca? Fiindca de pe mal e f slaba activitatea la rapitor pe Alesd. De fapt si scobaristii care merg cu barca prind mult mai bine decat cei de pe mal, acolo.

dafco
utilizator nou
utilizator nou

alesd

Mesaj de dafco » 21 Sep 2005, 07:23

Salut Rares .In primul rind iti multumesc ca m-ai contactat.Da am fost cu barca .In vara asta am fost de vreo 4ori, insa dupa cum spuneam, rezultatele aproape zero .Am prins babusca dar nu ma prea atrage ,mai ales ca este cu tenie.
Sa revenim la subiect.Am pescuit la coada lacului ,dar m-am lasat si mai jos ,in zona insulei.Pescuiesc binisor la scobar si-l cunosc destul de bine.Chiar pot spune ca am petrecut multe clipe placute impreuna ,mai ales eu.
Vreau sa incerc varianta rapitor.M-am convins ca are balta peste si bucuros primesc sfaturi si idei de la altii.
Toate cele bune

dafco
utilizator nou
utilizator nou

alesd

Mesaj de dafco » 21 Sep 2005, 07:30

Scuze Mihai .Am gresit adresantul [cred ca mi se ingaduie si nu supar pe nimeni fiind new member].Oricum textul ramine valabil.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Sep 2005, 10:18

OK, deci ai dat mai mult la stationar.
Duminica voi fi pe lacul al doilea, impreuna cu Luci si Leon, toti 3 cu barci la fel. (sper sa nu intervina nimic)
Acum ca sfaturi:
Lacul al doilea are f mult biban. Merita incercat mai mult in zona din coada, unde sunt tufele de rachita semi-scufundate. Merge bine cu voblere mici, de 2 cm, preferabil sinking, dar merge si cu floating. Merge si mai bine cu twistere mici, de 2.5 - 4 cm.
Merge f bine si la musca, cu streamere.
La clean am prins cel mai bine cu voblere de 3-4 cm, atat printre tufe cat si mai jos, pe lacul propriu-zis.
In general trebuie sa schimbi des locul si sa ii cauti pana dai de ei.
Pe lacul de sus e mai mult clean, dar nu stiu daca nu e tulbure dupa ploile astea.

dafco
utilizator nou
utilizator nou

raspuns Mihai

Mesaj de dafco » 21 Sep 2005, 13:16

Am retinut.Duminica nu pot merge ,probabil cealalta.Sint curios sa aflu rezultatele.Cele bune.

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 21 Sep 2005, 17:58

Salut Dafco, n-are nimic ca ai gresit "adrisantul", e ok. Am facut ceva isprava la Alesd in sensul de clean si biban mare si frumos. Stiuca nimic, de fapt umblind dupa stiuca am dat de pripoanele idiotului ala. Cred ca a fost o zi prea calda pentru stiuca, plus ca este de mincare pentru ea in Alesd si nu cred sa se uite ea la voblerele mele.
Ma flateaza ca ma intreaba cineva de pescuit, mai ales ca ma consider si sunt incepator, ma rog de pescuit pescuiesc de mult, de prins peste de mai putin.
In principiu daca mergi in zona cu vegetatie dinstinga lacului, este clean si biban frumos, si se zice ca si stiuca, dovedit fiind si de pripoanele de rigoare. Unul dintre cei cu care am fost zicea ca in larg, in dreapta, a gasit gropile de biban si avea trasatura la fiecare aruncare. ITI TREBUIE BARCA, altfel nu faci mare brinza. Si te orientezi unde crezi tu ca ar putea sa fie peste. Eu de obicei ma duc linga structuri gen copaci, tufe, busteni, mal adinc sau prag si insist cu voblerele .

Sper sa-ti fie de folos ce ti-am spus, fir intins

dafco
utilizator nou
utilizator nou

raspuns rares

Mesaj de dafco » 22 Sep 2005, 07:29

Te salut Rares.Sint cam in aceeasi situatie cu tine .pescuiesc de mult dar cu rezultate de top nu ma laud.De fapt imi place sa ies pe ape.La o iesire de citeva zile o zi doua nu pescuiesc,stau si adulmec.
Cum mai spuneam dau la scobar insa in ultimii ani pe ambele lacuri rezultatele au fost slabe.eterna poveste:saptamina trecuta s-a prins foarte bine.De aceea vreau sa incerc si la rapitor.Cu teoria stau relativ bine .......Orice informatie care are in spate fapte ,este binevenita.
Am priceput cum este cu zonele unde stau rapitorii,totusi,spui ca pe linga tufe.. si apoi in gropile din dreapta.Nu inteleg.Luind ca reper insula de pe axa cursului,detaliaza-mi te rog.
Cele bune.

Scrie răspuns