Inceputuri la rapitor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

VIRGIL12
utilizator nou
utilizator nou

Inceputuri la rapitor

Mesaj de VIRGIL12 » 09 Aug 2011, 17:54

Salutare tuturor,

Deschid acest topic deoarece in pescuitul de rapitor sunt zero absolut, si as dori sa reanod o pasiune cumulata cu caracteristicile zonei (Brasov)
Pana acum 7 ani pescuiam stationar pe apele din campia Romana (crap, somn, caras si ce mai pica). Dupa 7 ani de pauza totala vreu sa reancep sa merg pe balta/rau si sa ma simt bine dar pe langa faptul ca nu mai am scule (cele vechi nu au fost pastrate in conditii ideale, mulinetele sunt varza, vargile nu mai au inele in stare ok....), nu cunosc locurile de pescuit din zona, nu cunosc tehnicile de pescuit la rapitor...
Am fost sambata trecuta la o partida la Cismasu si la undita nu am reusit decat un caras mic si in jur de 30 de bibani soare fff mici, in timp ce unii din vecinii de balta au scos 2 crapi si caras frumos dar la lanseta.

As dori daca cineva ar avea rabdare cu o nulitate in materie sa ii explice pe unde locurile de pescuit in jurul Brasovului (stau prost la capitolul timp), si care ar fi sculele indicate incepatorilor.
Multumesc anticipat tuturor

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 09 Aug 2011, 19:56

cati bani vrei sa investesti?Si ce specii de pesti vrei sa pescuiesti?
Imagine

VIRGIL12
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VIRGIL12 » 10 Aug 2011, 05:51

Ca si suma nu am stabilit un target clar, cert este ca voi investi cate putin (100-200) constant in timp. Pentru inceput strictul necesar (nu neaparat firma) pana ma obisnuiesc cu noul stil si apoi mai vedem.
Ca si specii ma intereseaza stiuca, biban, clean, pastrav....
Multumesc mult

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 10 Aug 2011, 12:21

nu stiu ce sa iti recomand in banii astia.....plus ca mai ai nevoie de ceva voblere,ceva rotative...
Imagine

VIRGIL12
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VIRGIL12 » 11 Aug 2011, 06:55

Incearca sa-mi recomanzi ceva si vedem cum reusesc sa fac un efort. Intodeauna inceputul este mai greu, dar apoi totul decurge de la sine.
Multumesc oricum

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 11 Aug 2011, 07:39

Inca mai merge cleanul deci ar fi ok o lanseta Lanseta Shimano Catana Spinning BX 210 UL si o mulineta pentru ea ar fi ok Mulineta Daiwa Sweepfire X 1500 FD astea asa de inceput.
Ca naluci ti-as recomanda niste rotative nr 1,2 de la Mepps sau DAM
Voblere de clean...Rapala Original FLoating 3 -5 cm,salmo hornet 2,5-3,5 cm,jaxon hooper xtr 4...cam astea pentru inceput..La aceste naluci poti sa prinzi si biban....Pentru stiuca mai cand vine frigul :D :D
Imagine

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 11 Aug 2011, 07:49

@ VIRGIL12

...ce zice Adriann este perfect valabil , dar
...in Brasov aveti o trupa faina de "spinningari"
...incearca sa iei legatura cu ei (poate prin mp) si nu cred ca nu te vor ajuta
...una e sa citesti despre anumite "scule" si alta e sa le "pipaiesti" sau sa primesti sfaturi si recomandari , direct de la unul care le detine
...un lucru este cert si anume : nu exista o lanseta "universala" cu care sa poti pescui optim la toate speciile si ca si recomandare iti pot spune ca nu merita investit in cele mai ieftine "scule"...orienteaza-te undeva la gama de mijloc
VIRGIL12 scrie:...
Ca si specii ma intereseaza stiuca, biban, clean, pastrav....
...
...doar ca sa-ti faci o idee poti citi prima pagina din topicul urmator , apropo de biban, clean, pastrav.
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... ight=clean
...pentru stiuca ai nevoie de altceva

VIRGIL12
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VIRGIL12 » 12 Aug 2011, 07:39

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Momentan am decis sa mai astept 1-2 luni pentru a avea un buget cat de cat (aprximativ 1000 lei) si apoi voi pleca la cumparaturi. intre timp astept sfaturi si ideii de la voi si oate aflu ceva mai multe despre unde se poate pescuii in imprejurimile brasovului
Inca caut sa gasesc acea trupa de "spiningari" brasoveni de la care sa invat si sa schimb informatii
multumesc

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 12 Aug 2011, 14:01

Nu cunosti pe nimeni pe acolo sa te ia la o partida? Sa iti imprumute o jordie si o rasnita, iti iei tu ceva naluci (nu de alta dar sigur vei pierde din ele) si hai pe mal.... 200 ron e cam putin sa incepi spinning-ul dar ar fi pacat sa amani 2 luni doar din cauza asta. Doar de pe net nu vei sti ce sa cumperi vs ce ti se potriveste tie.
RX6 & Daiwa SS owner!

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 12 Aug 2011, 14:50

VIRGIL12 scrie:Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Momentan am decis sa mai astept 1-2 luni pentru a avea un buget cat de cat (aprximativ 1000 lei) si apoi voi pleca la cumparaturi. intre timp astept sfaturi si ideii de la voi si oate aflu ceva mai multe despre unde se poate pescuii in imprejurimile brasovului
Inca caut sa gasesc acea trupa de "spiningari" brasoveni de la care sa invat si sa schimb informatii
multumesc
Poti sa incerci cu colegii mei de la Brasov :
http://spinningteambv.wordpress.com/contact/
http://spinningteambv.wordpress.com/
http://www.lrs.ro/club.php?id=14
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Scrie răspuns