pescuit in viitor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

catalin01
utilizator nou
utilizator nou

pescuit in viitor

Mesaj de catalin01 » 17 Ian 2011, 14:20

va salut cu respect pe toti cei care aveti "microbul" pescuitului si in special pe cei care pescuit cu responsabilitate (si aici tind sa cred ca toti care frecventeaza acest site se inscriu in aceasta categorie). Pescuiesc de vreo 15 ani si oricat as incerca sa ma pacalesc nu pot sa nu observ indiferenta cu care suntem tratati de autoritatile noastre. Acum 10 ani prindeam peste pe canale, acum au disparut si canalele, nu mai zic de peste. In ritmul acesta vom ajunge sa pescuim din amintiri si atunci cand vom iesi pe o balta nu vom mai intinde lansete ci vom depana amintiri :cry: . Eu cred ca problemele noastre ar fi mai mult decat rezolvabile daca cei responsabili cu administrarea apelor si-ar indeplini responsabilitatile. Este inadmisibil ca intr-un magazin de specialitate sa gasesti echipata o lanseta de japca(asta daca nu cumva s-a emis recent vreo lege care sa permita asta). Dece nu se adopta si la pescuit principiul valabil in cazut vanatorii: ai permis iti iei scule! Daca am avea posibilitatea eu cred ca noi pescarii am creea asociatii care sa indeplinesca 100% indatoririle unei asemenea organizatii. Pentru ceea ce am scris imi cer scuze daca se aseamana cu alt comentariu sau daca a fost deschis un topic asemanator.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: pescuit in viitor

Mesaj de Fario_nebunu » 17 Ian 2011, 17:39

catalin01 scrie: Dece nu se adopta si la pescuit principiul valabil in cazut vanatorii: ai permis iti iei scule!
Bravo, excelent! De acord 100% cu tine! Dar sa fie usor de procurat permisele, in ianuarie nu in martie!

catalin01
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin01 » 17 Ian 2011, 19:14

Pana nu vom avea dreptul de a trage la raspundere asociatiile din care facem parte (asta fara a fi eliminati din asociatie) nu se va schimba nimic.
Noi avem doar dreptul de a plati cotizatia,(nu si de a ne interesa unde se duc banii nostri, lucru caracteristic acestei tari in ultima vreme;) si sa ne facem ca nu vedem "oamenii" care "pescuiesc" si ei saracii cu cateva plase ,ca de,tre' sa traiasca toata lumea; si daca faci vreo plangere la asociatie sa vina un control...astepti...astepti...si banuiesc ca, continuarea o cunoasteti! Ca sa dau un exemplu concret eu ma duc la pescuit cam la 2-3 saptamani si in ultimii 10 ani o sigura data am avut ocazia sa ma intrebe cineva daca am permis sau nu!! Activitatea celor in drept este la fel de activa ca metabolismul carasului iarna: se misca cat sa nu "inchilozeze" si pentru ei nu e valabila expresia "iarna nu-i ca vara"!!

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 17 Ian 2011, 19:34

Buna ideea ta catalin01, dar nu cred ca asta ar rezolva multe probleme. Eu zic, ca daca ar fi controale stricte, nu ar mai fi nevoie de alte legi in plus.
...Ca vezi tu, Bear Grylls ii invata acum sa faca carlige din tot felu de chestii, si alte metode de a prinde pestele :lol: :lol:
Multi isi faceau, si isi mai fac si la ora actuala, triple custom, prin fabricile si uzinele care mai exista. Iar magazinului, nu cred ca ii poti interzice sa vanda astfel de echipamente, poate unii chiar pescuiesc cu ele cum trebuie...
...deci, controale frate, si aplicarea legii existente, asta e singura solutie :evil:

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 17 Ian 2011, 19:49

Parerea mea este ca,daca economia tarii nu se indreapta intr-o directie mai buna,pescuitul nu va mai avea nicio sansa.Dupa parerea mea,se braconeaza in stil barbar din cauza economiei,a ratei de somaj,a lipsei locurilor de munca sau a celor prea prost platite.Inainte,braconajul nu luase o amploare atat de mare,dar de cand Romania s-a degradat financiar si economic,multi au incercat sa supravietuiasca asa cum pot.De cand Romania s-a transformat intr-o roata de cascaval din care fiecare ales al nostru isi ia partea,pescuitul s-a degradat pe masura cresterii in intensitate a braconajului.Iar autoritatile continua sa traiasca in nepasarea specifica.Vom ajunge sa nu mai avem coada de peste in tara si vom fi nevoiti sa plecam in concedii in afara tarii,pt ca,pe baltile cu taxa de la noi,in general se pescuieste crap si caras,pt pescarii de weekend,care inseamna profit.
Dar,pentru ca exista si un dar,am vazut si miracole!Am vazut ca apele au o putere de regenerare uneori parca iesita din comun.Am vazut balti care se degradasera,in care acum a reinflorit populatia de biban,stiuca...Stiu o balta unde exista lin,mult si mare...dar greu de prins.Locurile de care vb sunt departe de a fi "vindecate",dar sunt balti care isi revin,daca li se duce vestea ca nu mai au peste si sunt lasate in pace.
Specii vechi vor disparea,altele noi le vor lua locul,asta e selectia naturala,cine pleaca,cine ramane...
Asa vad viitorul pescuitului,dar pana atunci,ape mai curate si fara braconieri!
P.s: Nu mai tin minte unde,parca intr-o revista,am citit ca,prin anii '50-'60,cu o situatie asemanatoare se confrunta si Franta,si iata ca si-au revenit.Nu stiu daca chiar e adevarat,dar se poate in cateva decenii ca populatia piscicola sa revina la normal
Intotdeauna C&R

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 17 Ian 2011, 20:01

eu cred ca in viitor o sa fie peste mai mult si mai mare decat in prezent, apele o sa fie toate concesionate, insa pescuitul o sa ajunga un sport foarte scump.

catalin01
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin01 » 17 Ian 2011, 20:36

In primul rand ar trebui sa fim ajutati de autoritati pentru ca noi pescarii nu avem autoritatea necesara de a ne face singuri dreptate si aici ma refer in principal la faptul ca numarul pescarilor sportivi este coplesit de numarul braconierilor, acestia din urma fiind in general localnici si banuiesc ca stim cu toti ca nu in putine cazuri exista o coalianta intre acestia si personalul asociatiilor pentru ca nu sunt putine cazurile in care "plasarii" au plecat exact inainte sa ajunga "angajatii filialei"! Din punctul meu de vedere asociatie=braconaj cu acte legale si angajati la negru!

catalin01
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de catalin01 » 17 Ian 2011, 20:41

vom avea pesti in viitor (si aici nu intra in calcul doar cei necesari pentru a nu disparea specia respectiva) daca vom reusi sa schimbam sistemul care astazi ne rade in nas si ne consuma banii!

silent
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silent » 17 Ian 2011, 22:12

Eu vad 3 variante:
1.) totul ramane asa cum este => nu o sa avem pesti
2.) toate apele vor fii concesionate, vom avea peste dar si permise mai scumpe, pe judet/zona samdp
3.) ape concesionate, permis scump, peste 0

Degeaba avem permis anpa,ajvps ca astia nus in stare sa pazeasca apele publice, ba nu au personal, ba bani nu sunt ba timp, sunt incompetenti, cand vam avea ape pe maini private atunci mai sunt sanse, atunci asociatia respectiva poate va asigura paza...

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 17 Ian 2011, 22:53

Poate ar mai fi o solutie. Includerea apelor intr-un mega proiect pentru a atrage turisti pescari/ vanatori. Garantat daca se umplu apele de lostrita nu mai scapi de bogatani. Garantat daca desfiintezi pescuitul comercial si populezi masiv cu specii valoroase aproape disparute pescarii vor avea interes sa sparga banii la noi.

Autoritatile sunt platite si au interes sa isi faca datoria.
Serviciile de cazare si distractie (mai ieftine ca in lumea buna) au de castigat.
Se poate legaliza si prostitutia cu ocazia asta :D .
Turismul e de viitor. Industria aici e ca si ingropata de chinezi. Poate agricultura mai are o sansa. Poate.

Scrie răspuns