licitatia e faza premergatoare concesiunii, daca castigi licitatia, obtii concesiunea pe 49 de ani probabi si daca respecti clauzele din contractul de concesiune si platesti redeventele anuale nu au cum sa-ti rezilieze contractul. de pierdut licitatia e posibil, dar numai la inceput, daca are altul o oferta mai buna, atunci pierzi numai banii de caiet de sarcini si alte maruntisuri, garantia cu care intri la licitatie ti se restituie daca pierzi in termen de 30 de zile daca bine-mi aduc aminte.silent scrie:
Si eu ma gandeam sa concesionez un lac, dar mie frica ca dupa 2-3 ani pierd licitatia si raman cu paguba...
pescuit in viitor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- bogdan_mihu
- senior
din punctul meu de vedere viitorul pescuitului sportiv este foarte sumbru,daca autoritatile nu vor face controale sticte pt combaterea braconajului mai ales in perioada de prohibitie si iarna cand se fac ravagii printre pesti si dupa cum vad eu nu prea apar pe apa deloc,vom merge la pescuit doar de dragul de a ne lansa nalucile
NU.Fario_nebunu scrie:Le concesionezi pe cate 10-30 km privatilor si ii obligi sa isi acorde reciprocitatea la permise. E OK?catalin01 scrie:referitor la privati e relativ simplu in cazul baltilor,dar raurile cui raman?
nu este ok, pt simplu motiv ca nu va merge asa ceva la noi in tara.
motive? = multe, dar primordial sunt cele economice, daca vreti le putem dezvolta dar s-a mai discutat pe tema asta.
vreti concesionari?? OK, dar desfintati institutiile, organismele si toate organizatiile care un in obiectul de activitate ingrijirea apelor, a resurselor acvatice, a faunei, etc.
atata timp cat nu isi duc la indeplinire sarcinile si cauta sa scape de ele concesionad sau vanzand, nu isi mai are rost existenta si utilitatea lor.
exista lege care interzice in mod expres riveranilor sa ingradeasca terenurile propietate pana in marginea apelor.kzoli scrie:Pe rauri e mult mai complicat mai ales ca malurile sunt retrocedate si in multe locuri nu ai acces la ape si omul face ce vrea in ograda lui , iar nu in ultimul rand si popularea cu peste poate isca "scandaluri".
@ silent,
daca s-ar institui pe Olt ceea ce vrei tu, din punctul meu de vedere ar fi un dezastru pt pescari - pt cei cinstiti, fiindca pt ceilalti, chiar nu conteaza
Legea o fi, ba chiar este, dar nimeni nu tine cont de asta! ...din pacate .... Pe vremuri veneau doar cu parul si cu coasa, daca am intrat pe pamantul, ograda lor, acum vin cu cainii si cu pusca... nu ai ce face " au dreptate este proprietatea lor" este replica unui politist... am avut si scandaluri si cu seful de post din mai multe zone, cand am vazut ca nu e cu cine, m-am retras ... e ca lupta cu morile de vantadiwolf scrie: ...exista lege care interzice in mod expres riveranilor sa ingradeasca terenurile propietate pana in marginea apelor....

asa o arata si la noi viitorul?
http://www.bzi.ro/si-noi-ne-plangem-ca- ... deo-204360
dumnezeuleboistean scrie:asa o arata si la noi viitorul?