ACCIDENT ECOLOGIC PE MURES

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

apsalba
veteran
veteran

ACCIDENT ECOLOGIC PE MURES

Mesaj de apsalba » 13 Apr 2009, 13:00

Miercuri dupa masa si joi Muresul a fost puternic poluat de UPSOM Ocna Mures. 10 ore s-a pompat slamul din procesul tehnologic pe o conducta de 800 mm diametru in Mures. APS Alba a monitorizat poluarea prin inspectorii sai si a recoltat probe de apa si peste mort, pe care le-a trimis la laboratorul Directiei sanitar veterinare si siguranra alimentatiei pentru a se face analizele necesare pentru stabilirea cauzei mortii pestilor. Vom posta pozele facute la fata locului. Se pare ca GArda de mediu vrea sa cocoloseasca magaria.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 13 Apr 2009, 13:10

cica a fost mortalitate piscicola mica din cauza ca debitul Muresului e mare acum. am inteles ca i-ar fi amendat cu 40.000 RON (daca o fi asa, nu stiu). bine ca n-a fost in vara, cand e muresul cat ampoiul, ca mureau pestii pana la aiud.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Sile
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sile » 13 Apr 2009, 13:17

Dar ce cauta conducta aia de 800mm acolo. Sau au montat-o doar temporar cu ocazia deversarii accidentale?
Mie-mi place-n Delta!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 13 Apr 2009, 13:37

Urmariti stirile antena 1 si 3 din seara asta si veti avea o imagine a ceea ce s-a intamplat. Mentionez ca aceste probe au fost prelevate de inspectorii APS Alba. Autoritatile sunt ca de obicei in off side. Curios ca in timp ce pestii gustau soda din Mures, ministrul mediului inscauna noua directoare in functie la Garda de mediu. Nu l-a anuntat nimeni, evenimentul respectiv fiind mai important decat o nenorocita de poluare.

Sile,
s-a golit um batal in Mures, ca de, nu se prinde nimeni ca muresul crestea si se facea loc la alta soda in rezervorul de decantare. Respectiva conducta transporta maclavaisul din instalatii. Fa o socoteala si vezi cam cat s-a deversat in 10 ore si fa o comparatie cu ce zice sefa de la garda. Nasol botez pentru o tanara speranta.

dancj
junior
junior

.

Mesaj de dancj » 13 Apr 2009, 14:43

Weekendu acesta am aflat si eu de acest nefericit incident de la localnicii din Teius. Din ca te imi povesteau cativa pescarii "noruleti" de spuma alba de dimensiunii considerabile, au aparut in urma deversarii, lasand in urma lor siruri de puiet.Dupa parerea mea , puietul din ultimi 3 ani s-au dus pe "apa" Muresului.
Din pacate la ora actuala legislatia din Romania ii MULT prea blanda cu astfel de "criminali". :evil:

La mai mare.
amator de spinning
ca sa primesti un sarut de la o miss

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 13 Apr 2009, 16:33

:cry: :cry: :evil:
Deci!Acest agent economic polueaza periodic raul Mures...Din cate auzeam dau drumul "controlat" la deseuri in functie de debitul apei...Se poate ca acum s-a imbatat ala de ii cu amestecul :evil: Nesimtire crasa!Pesti morti au fost "recoltati" suficient de multi si in zona Aiudului ca sa-mi dau seama de dezastru! :cry: Probe de apa si pesti morti au fost recoltate de ambele asociatii de pescari care au filiale in Aiud ,dar nu cred ca depinde de ei sa rezolve definitiv aceasta problema...Cu aceasta ocazie va mai comunic faptul ca aval de localitatea Ocna-Mures si pana la varsarea Sebesului in Mures (aval de podul auto de la Alba Iulia) avem apa de gradul III pe acest rau! :shock: :evil:
In concluzie ...AzoMures Tg.Mures (combinat chimic) - Ludus(melasa-fabrica de zahar)-Ariesul(datorita cianurilor!)-Ocna Mures(uzina chimica-soda caustica etc...) este un traseu al mortii!!!De pe vremea lui Ceausescu...In rest...numai de bine! :shock:
Tara,dulce tara... :cry: :cry: :cry:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 13 Apr 2009, 18:05

azi-maine n-o sa mai prindem nimic pe Mures, sau o sa prindem pesti mutanti din cauza nenorocitilor astora.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 13 Apr 2009, 18:22

Din pacate ai dreptate!In 1990 si 1995 au facut praf Muresul la Aiud :cry: 5 ani nu am avut scobar in zona!Apoi ,ciclic, au poluat raul...Acum patronii sunt indieni (cica) dar... :evil:
'ula mea , ca umblau desculti cand au preluat uzina! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Re: ACCIDENT ECOLOGIC PE MURES

Mesaj de adiwolf » 13 Apr 2009, 19:59

apsalba scrie:Miercuri dupa masa si joi Muresul a fost puternic poluat de UPSOM Ocna Mures. 10 ore s-a pompat slamul din procesul tehnologic pe o conducta de 800 mm diametru in Mures. APS Alba a monitorizat poluarea prin inspectorii sai si a recoltat probe de apa si peste mort, pe care le-a trimis la laboratorul Directiei sanitar veterinare si siguranra alimentatiei pentru a se face analizele necesare pentru stabilirea cauzei mortii pestilor. Vom posta pozele facute la fata locului. Se pare ca GArda de mediu vrea sa cocoloseasca magaria.
trist,foarte trist acest incident,dar si mai trist este faptul ca va avea aceeasi finalitate ca peste tot unde sunt semnalate astfel de cazuri.
adica rezultatele vor fi gale cu ZERO.
cum draqu de la da voie sa existe o astfel de teava acolo??
este cat se poate de clar ca odata ce este instalata o astfel de teava cu deversare in Mures,intentiile sunt foarte precise si de netagaduit.
de ce nu se insista pe blindarea acelei conducte??
pur si simplu astuparea ei sub supravegherea mai multor organisme ale statului si organizatii nonguvernamentale.
cam aceleasi lucruri se intampla si pe Olt in zona batalului Govora.
in aval de barajul si batalul Govora,pe o zona foarte intinsa apa are o culoare foarte ciudata datorita depunerilor de slam deverseat din acel batal.
sesizari si plangeri au tot fost facute,si de ONG-uri si de PF-uri si de diverse alte forme de organizatii,dar rezultatul a fost ZERO.
nu ma pot gandi decat la rezultatele amplasarii unei centrale atomo-nucleare pe Olt in zona Brasov- Fagaras,cred ca exact asta ii lipsea Oltului :evil:

pityu
veteran
veteran

accident ecologic pe Mures

Mesaj de pityu » 13 Apr 2009, 22:42

Bine zice Adiwolf
de ce nu se insista pe blindarea acelei conducte??
Cu denunturile si reclamatiile ne-am lamurit cu totii. Cred ca e timpul sa se treaca la fapte. Blinduiti teava noaptea pe shustache si scrieti pe ea : INCHIS - GARDA DE MEDIU !

Scrie răspuns