ACCIDENT ECOLOGIC PE MURES
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
degeaba zici, ca stiu foarte bine cum fac constatarile astea , omu nu se baga in apa indiferent de la ce institut a venit (pana acum)... sau cei de la ANPA acum zici ca au facut treaba buna ? ...
degeaba da amenda si de 100 de ori cat s-a constatat daca nici pe de aproape nu reprezinta valoarea reala al pagubei, daca nu fac repopulari...
sau s-a schimbat legea ? de acum banii proveniti din amenzi se cheltuiesc pe repopulari si nu se pierd in buzunarul statului ?
degeaba da amenda si de 100 de ori cat s-a constatat daca nici pe de aproape nu reprezinta valoarea reala al pagubei, daca nu fac repopulari...
sau s-a schimbat legea ? de acum banii proveniti din amenzi se cheltuiesc pe repopulari si nu se pierd in buzunarul statului ?
fisherman scrie:sanya, fii sigur ca nu sa vezi nici macar un pui de peste din banii astia. la ce foame au astia la buget, cred ca se bucura de chestiile astea ca mai pot da cate o amenda. de mediu, nu cred sa-i doara capul.

pe de alta parte stie toate lumea ca in tara asta e o lege scrisa , o alta lege aplicata si o alta lege inteles pt fiecare parte ... iar daca esti pagubit si vrei despagubiredupa cum scrie legea , ai pus-o

in mare majoritate al cazurilor e voita !
dar are si asta logica
o lasa primadata "detergentul", omoara 10 pesti (sa zicem) si primeste 10 lei amenda ... a doua oara din pesti ramasi omoara doar 6 si primeste 6 lei amenda ... a treilea oara omoara 3 pesti si primeste 3 lei amenda
cum scad numarul solzosilor din apa asa scad si amenzile ... si in sfarsit no sa vada nici o mortaciune si nici amenda nu mai primeste
daca exista lege care prevede pe langa amenda si DESPAGUBIREA, in cazul apelor asta fiind repopularea apei, care sigur nu e aplicat ! ...
dar are si asta logica

o lasa primadata "detergentul", omoara 10 pesti (sa zicem) si primeste 10 lei amenda ... a doua oara din pesti ramasi omoara doar 6 si primeste 6 lei amenda ... a treilea oara omoara 3 pesti si primeste 3 lei amenda

cum scad numarul solzosilor din apa asa scad si amenzile ... si in sfarsit no sa vada nici o mortaciune si nici amenda nu mai primeste

daca exista lege care prevede pe langa amenda si DESPAGUBIREA, in cazul apelor asta fiind repopularea apei, care sigur nu e aplicat ! ...
Azi am solicitat punctul de vedere al ANPA, referitor la subiect. Ce credeti? Nu au proceduri. Culmea este ca mi-au cerut mie sa fac evaluarea. La intrebarea mea daca stiu ca ei sunt administratorii resurselor acvatice vii, raspunsul a fost ceva de genul '' Da, cam asa este!''. Sa speram ca se vor urni. Este al patrulea accident ecologic pe care l-am monitirizat si zero masuri.
vezi ? nu sunt dusmanul tau ! dar daca ai facut tot procedura de 3 ori fara rezultat de ce ti-e ciuda ca nici a IV-lea oara nu se intampla nimic ?
dute afara pana la strada, uitate jos pe gropi ! si acum amintestete ca stai pe un drum expres european sau international
vezi ? putem fi membrii si asa ! pe de alta parte poluare exagerata si fara obraz exista si in alte tari de UE , si daca bine stiu despagubire in forma de repopulare din partea poluatoriilor nu prea exista nici in alte tari din UE (sau nu stiu eu bine)...
in orice caz ai facut o mare favoare pentru stat, si prin anuntarea organelor si amendarea poluatorului (suma probabil e o nimica pt ei) ai bagat ceva bani in buget ,,, si esti uitat
dute afara pana la strada, uitate jos pe gropi ! si acum amintestete ca stai pe un drum expres european sau international

in orice caz ai facut o mare favoare pentru stat, si prin anuntarea organelor si amendarea poluatorului (suma probabil e o nimica pt ei) ai bagat ceva bani in buget ,,, si esti uitat

Apa curge, la poluatori li se rupe de "inspectori"!
http://www.ziarulunirea.ro/page.php?cat=16
http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=16&pg_id=26261
Poluare accidentală la UPSOM Ocna Mureş
Ieri, la sediul Instituţiei Prefectului, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezidată de prefectul Cornel Ştefan Bardan, a fost raportată o poluare accidentală pe râul Mureş cu cloruri, amoniu, calciu şi ph alcalin, provenită de la evacuarea iazului de decantare Socoşoara, aparţinând SC GHCL UPSOM Ocna Mureş. Poluarea a durat circa 24 de ore, iar unda de poluare a fost resimţită până la limita cu judeţul Hunedoara, nefiind înregistrate victime omeneşti. Unitatea SC GHCL UPSOM Ocna Mureş a fost sancţionată contravenţional cu suma de 40.000 de lei şi a fost somată să solicite proiectantului iazului o nouă soluţie în vederea evacuării limpedelui din iaz, deoarece vechiul sistem a devenit inutilizabil. (A.R.C.)
http://www.ziarulunirea.ro/page.php?cat=16
http://www.ziarulunirea.ro/art.php?cat=16&pg_id=26261
Poluare accidentală la UPSOM Ocna Mureş
Ieri, la sediul Instituţiei Prefectului, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezidată de prefectul Cornel Ştefan Bardan, a fost raportată o poluare accidentală pe râul Mureş cu cloruri, amoniu, calciu şi ph alcalin, provenită de la evacuarea iazului de decantare Socoşoara, aparţinând SC GHCL UPSOM Ocna Mureş. Poluarea a durat circa 24 de ore, iar unda de poluare a fost resimţită până la limita cu judeţul Hunedoara, nefiind înregistrate victime omeneşti. Unitatea SC GHCL UPSOM Ocna Mureş a fost sancţionată contravenţional cu suma de 40.000 de lei şi a fost somată să solicite proiectantului iazului o nouă soluţie în vederea evacuării limpedelui din iaz, deoarece vechiul sistem a devenit inutilizabil. (A.R.C.)