braconaj

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Oldwolf
utilizator nou
utilizator nou

braconaj

Mesaj de Oldwolf » 02 Apr 2008, 12:00

Cum se poate ca pe niste lacuri care sunt declarate arii naturale protejate un ordinar ca Toma sa poate obtine autorizatie de pescuit industrial, si ce putem face concret sa anulam afectul acestor autorizatii?

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 02 Apr 2008, 13:21

salut Oldwolf .
in rom totul e posibil .trebuie sa punem in functiune societatea civila +actiuni de control a legalitatii sculelor de pescuit .proteste la bucuresti ,schelalau in presa ,actiuni pe apa .institutiile care ne pot ajuta :jandarmeria si anp local .eu sunt hotarat sa merg pana la capat .te bagi ?
walleye

Oldwolf
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Oldwolf » 08 Apr 2008, 11:29

Am intarziat cu raspunsul din diverse motive fara nici o legatura cu problema de care discutam.
Concret, cred ca ar trebui sa aflam numele inscris pe nenorocitele alea de autorizatii - numele banditului din Ministerul Agriculturii care le-a avizat - ca sa putem ataca la subiect.
Singurii in masura sa ceara la verificat acele autorizatii cred ca sunt baietii
de la Regionala de MEDIU si asa am putea afla numele care ne intereseaza.
Dupa aceea ar trebui sa vedem care ziar ar fi dispus sa publice un articol in care sa-l `umplem` de C...T pe nenea sau asa zis domnii aia din minister pe care ii doare in pix de ARII NATURALE PROTEJATE si Reglementari ale UE legate de subiectul asta.
Domnule Frunza, daca esti de acord cu ce am scris tinem legatura.

[/b]

Galusca Adrian
junior
junior

Mesaj de Galusca Adrian » 08 Apr 2008, 22:00

cred ca e deacord . vb si cu baietii astia, garantez pt ei in ceea ce tine de combaterea braconajului.

http://tech.groups.yahoo.com/group/Eco-Bacau/
FISHING IS LIFE.
The rest just details !

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 09 Apr 2008, 11:08

salut .
autorizatiile sunt de la bucuresti ,de la gheorghe stefan .
compania (cnp)e proprietara pestelui ???!!! iar anp(agentia)il gestioneaza+controale .
la orbeni e jale,europesca isi face de cap ,are plase in regula conform legii.mai nou controleaza plasele noaptea cu sursa de lumina (far puternic ) toata lebada adulta(cel putin 10 perechi ) e fugita din stuf de frica si hoinareste pe lac ,in loc sa faca cuib .la pasti ar trebui sa aiba oua in cuib . pe langa europesca mai exista braconieri anonimi care baga monofilament .in rogoaza aia din corbasca(fistanii) au furat plasele alora de la europesca .
de ieri orbeniul e tulbure au dat drumul la porti .
ce facem ca ma apuca dracii!!!!
walleye

Oldwolf
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Oldwolf » 09 Apr 2008, 13:01

Nici nu stiu ce sa spun la asa o porcarie, pe moment am ramas blocat.
Pe autorizatii au mentionata strict zona sau este data aproaximativ - intreb
pentru ca poate gasim ceva, un motiv cat de cat de agatat de felul in care
isi desfasoara hotia ( eram sa spun o tampenie - ceea ce fac talharii astia
numai activitate nu pot sa o numesc ).
Imi aduc aminte ca anul trecut banditul de Toma avea plase pe Racaciuni
si la un moment dat i s-a suspendat autorizatia, dar nu am izbutit sa aflu
motivul.
Ar fi interesant de aflat ( nu stiu de unde, asta-i mai prost ) care a fost
motivul, poate am putea sa-l mai folosim odata.
Poate Pescuitorul ne-ar putea ajuta sa gasim un motiv convingator care
sa poata anula mizeriile alea de hartii sau macar restrictiona zona de JAF.
Ma mai gandesc si eu, sa vad si cu cine mai pot vorbi, poate din cati suntem bacauani si nu numai cuiva ii vine vreo idee potrivita.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 09 Apr 2008, 13:11

lui toma i s-a suspendat autorizatia pe motiv ca nu avea cherhana.cherhanaua lui era de fapt o lada frigorifica de unde vindea peste congelat la pescarii de carton .
nu trebuie sa ne asteptam sa ne ajute autoritatile,acestea vor interveni doar atunci cand vor fi trase de urechi in presa sau de ue.trebuie facut un protest monstru ceva sa urle media .ieri am fost la peste si cand am vazut ca braconierii stau non stop pe apa ,m-am scarbit .stau si noaptea .
delta nu mai furnizeaza peste si e o presiune enorma pe piata
walleye

Galusca Adrian
junior
junior

Mesaj de Galusca Adrian » 09 Apr 2008, 22:17

adi vorbeste cu gabi (CRE) si te lamureste el. am reusit sa-i suspendam autorizatia lui toma si din alte motive, nu numai din cauza ca nu avea cherhana. au fost trimise cred 6 sau 8 memorii la dif locatii inclusiv Ministerul Agriculturii.
FISHING IS LIFE.
The rest just details !

Oldwolf
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Oldwolf » 11 Apr 2008, 11:05

M-am tot gandit si rasgandit la ceva concret impotriva banditilor, am vorbit si cu varul meu de la vivariu care este foarte bun amic cu profesorul Rang ( care este presedinte de onoare la clica AGVPS ).
Ar putea exista un motiv bun pentru anularea autorizatiilor:
de luni incepe PROHIBITIA si nu cred ca nenorocitii aia au de gand sa-si tina plasele pe uscat doua luni de zile.Daca ii prinzi in prohibitie pescuind cu unelte de exterminare in masa este caz penal si atunci oricata sustinere ar avea din partea mafiotilor din spatele lor cred ca si-ar pierde autorizatia.
Este o parere, sper ca astia nu au liber la JAF si in timpul prohibitiei ( nu m-as mira de nici o magarie in mizeria asta de tara pe care am sa regret pana la capatul zilelor ca nu am parasit-o cand am avut ocazia ).
Ca veni vorba de vivariu - la chioscul lui Nada secretar la prefectura am vazut si peste cu provenienta de la golanii de la Europesca - nu cred ca am avut vedenii ( stiti chioscul din gardul vivariului ) - deci de la unul ca asta care ia peste de la ei va dati seama ce sprijin am putea avea.

Oldwolf
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Oldwolf » 15 Apr 2008, 09:56

Din cati bacauani suntem nu are nimeni `PILE`la un nivel mai `SUS`ca sa putem face ceva concret impotriva derbedeilor care vor cu tot dinadinsul sa extermine si putinul peste cat a mai ramas - in afara braconierilor cu acte in regula de la Orbeni si de pe Sascut mai sunt niste TREMURICI care stau cu plasele continuu sub baraj la Racaciuni si daca le spui ceva sar cu ciomagul la tine ( sambata 12.04.2008 ziua in amiaza mare un `cioroi `cu camera recolta din panze fara nici o jena pana aproape de plutele amicilor mei si cand acestia l-au luat la ... au mai aparut cateva ciori care au inceput sa se bage in seama ).
Pe astia i-am vazut si eu de mai multe ori in functiune, n-au nici o autorizatie decat tupeul si nesimtirea si mai ales dezinteresul total ( ca sa nu zic mai rau ) al celor care ar trebui sa-i ia la puricat. Am citit un post al unui cetatean de aici de pe forum ca a vazut jandarmii confiscand o barca si panze la Orbeni, de ce dracu nu urca si sub baraj la Racaciuni ca ar avea ce confisca si poate ar sparge clica aia de ciori care s-au invatat acolo la JAF.

Scrie răspuns