Intrebare ciudata

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Nede
utilizator nou
utilizator nou

Intrebare ciudata

Mesaj de Nede » 09 Oct 2007, 12:24

Ok, stiu ca nu o sa fie prea agreata intrebarea mea dar hai sa va intreb:

Cum omori un peste fara sa-l chinui?

De ce:

prins peste, dus acasa si nu a murit. Care ar fi metoda cea mai simpla si eficienta pentru ca atunci cand ajungi acasa cu pestele (1-2 ore sa zicem) sa te apuci de curatat?
In fine, sper sa nu fiu injurat pe tema asta asa ca va rog sa ma scuzati daca v-am jignit cu topicul de fata.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 09 Oct 2007, 13:21

daca trebuie neaparat sa-l duci acasa frige-i una cu un corp dur la ceafa (spre ex. gripul) si va muri repede si fara sa se chinuie.
s-a mai discutat despre asta la Cum retinem pestele
Tavi mi se pare ca era curios.. :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 09 Oct 2007, 13:43

Nede intrebarea e agreata si de apreciat
ce spune leba e cea mai buna metoda
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 09 Oct 2007, 14:01

Eu am vazut intr-un film documentar o chestie din asta dar nu m-am prins de ea:Un indian a lovit un peste dupa capturarea lui cu un bat de 40 cm lungime...aprox...si gros de vreo 5cm,deci nu cine stie ce paros...undeva sub operculi(la gat as putea spune :D ) si pestele a murit instantaneu.Ceea ce m-a mirat a fost ca pestele nu a fost lovit tare deloc;"operatia" a fost facuta chiar "finut" :D Exista vreo explicatie;este vreo zona a pestelui atat de sensibila???

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 09 Oct 2007, 15:24

eu tot lovitura la ceafa o aplic.

am vazut intr-un filmulet strain (ceva nordic) unu care oprea numai strapi de 40-42 cm (ceva sa fie peste limita dar nu mai mare ca sa nu omoare reporiducatori cica) si le rupea gatu. Adica ii apuca de sub operculi si cu o miscare hotarata facea cefa cranc si gata.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 09 Oct 2007, 15:40

pe cand discovery mai era pe felie cu rex hunt(nu stiu dac mai sunt si acum) l-am auzit k este mai bine sa i aplici o lovitura la ceafa....in felul asta nu chinuie nici pestele...prea mult....si carnea ramane mult mai gustoasa...zicea ceva de nivelul de dioxid de carbon din sangele petelui care ramane in carne...acum daca este adevarat....nu stiu...dar este mai bine asa....nu cred k tie tiar place sa te tin in apa( viceversa procesul de la peste :lol: )...scufundat de tot

sergyu20
junior
junior

Mesaj de sergyu20 » 09 Oct 2007, 17:27

Am vazut pe Cheese peche(sper ca am scris bine) o emisiune de pescuit la crap in care un tip chiar cand scotea pestele din apa ii rupea capu.Mi s-a parut cam sadic atunci, dar acum am inteles mai bine :D
subiectul acesta mi se pare foarte interesant, eu nu te injurchiar te felicit pentru ca demonstrezi ca iti pasa ce simte pestele prins de tine :respekt:

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 09 Oct 2007, 17:38

nemtzi cika ii injunghie ca pe pork :) , pe bune, si cica curge la sange ca potzi face sangerete din el, au si cutzite speciale pentru asa ceva :lol: :lol:
be smart be silent be deadly.....

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 09 Oct 2007, 17:39

la somn de ex am vazut o alta metoda: ii infingi ceva in cap si moare cat ai clipi......cutit apasat cu podu palmei. se preteaza bine deoarce are capul turtit :roll:
Obiectiv: 8,1 kg !

ococi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ococi » 09 Oct 2007, 19:20

leba scrie:daca trebuie neaparat sa-l duci acasa frige-i una cu un corp dur la ceafa (spre ex. gripul) si va muri repede si fara sa se chinuie.
s-a mai discutat despre asta la Cum retinem pestele
Tavi mi se pare ca era curios.. :D
O poza ceva?!?! Sa vedem si noi unde-i ceafa pestelui!
Da' daca are doar vreo 15 cm cu ce-l omori fara sa-ti zdrobesti degetele?

Scrie răspuns