trenule masina mica, ce mai somni pe sena pica

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Noi 2004, 22:03

Nu cred ca e asa de importanta momeala, inafara de faptul ca pescarul are nevoie sa aibe incredere in ceva. De cind pescuiesc pe aceasta portiune a Senei am remarcat ca prind somnii in anumite locuri chiar daca dau cu peste mort, shaduri sau cranck baits. Trebuie sa stii locurile si ii gasesti pina la urma.

edwin
junior
junior

Acasa

Mesaj de edwin » 23 Noi 2004, 22:26

Dau la somn de circa 25 de ani la zacatoare, iar de mai bine de 14 ani nu iau acasa nici o bucata. Nenorocitii de silurusuri s-au cam invatat cu ce ledadeam si nu mai vor sa puna botul la ceva care am folosit mai des. Din aceasta cauza incerc cu noutati, si de regula apare ceva localnic mai vechi al locului. Am un somn pe care l-am prins de patru ori pana acum,(e marcat la coada) dar nu a raspuns niciodata la acelas lingura. Ultima data l-am prins la o broasca (Frog) de 12 cm pe jig de 25 gr. carlig forjat facut de mine. carligul zic ca era de agatat slana :lol: :lol: :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Noi 2004, 08:15

Functioneaza.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 24 Noi 2004, 13:01

Edwin, vad ca nu ti-am raspuns la intrebare. Uite culoarea si modelul shadului. Dedesupt este cirligul si sabotul shadului care a prins, adica ce a ramas din el.
Imagine

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 24 Noi 2004, 17:07

Culoare e ne-importanta, avind in vedere cit de bine "vede" somnul! :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

edwin
junior
junior

Culoare

Mesaj de edwin » 25 Noi 2004, 18:38

Mersi pentru poze si pentru informatie !!!
Dupa parerea mea are importanta si culoarea, dat fiind ca sunt Stan patitu' cu chestia asta. La acelas lingura lingura nu am avut circa o ora prezenta pentru ca avea puf rosu, iar dupa ce am pus negru intr-o ora am prins patru bucati, pescuind in acelas loc. Este drept, era vorba de stiuca.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Noi 2004, 23:35

una-i somnul alta-i stiuca

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Dec 2004, 22:13

Somnii aia nu pica intotdeauna. Sunt si zile, cum a fost astazi, cind nu se prind decit aiureli :

http://carnavenir.free.fr/31octobre/legant

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Dec 2004, 05:33

Tudor,

Apreciez ca te porti cu "manusi " cu ei !!!!

Jean Scurtu

edwin
junior
junior

Operatiunea : "Monstrul"

Mesaj de edwin » 07 Dec 2004, 08:03

Sambata am fost la "zacatoare" :lol: :cry:
Echipat de crima MARE, am avut parte doar de lucruri cu adevarat mari:
- Mare noroi pe drum de am lasat masina la doi km de locul cu pricina;
- Mare Muresul crescut cu un metru de ploi si de topirea primei zapezi;
- Mare mizerie adusa de apele umflate(ziceai ca toti taranii au aruncat cocenii de porumb si gunoiul menajer in apa;
- Mare deziluzie ca am spus ca nu prind nimic... :?
Am fost singurul care am dat dupa peste,, si am incercat la de toate vr- doua ore in care nu am vazut nici o coada de peste...
Decis sa plec spre casa, am luat-o in josul apei, pana la varsarea uni canal mic in Mures, unde am incercat din nou in gura cu tot arsenalul de greu... fara nici un rezultat. Scimbat pe finete, intr-un tarziu am incercat cu o rotativa nr.1 Vibrax, iar dupa vre-o cateva lansari un tac aproape inperciptibil, intepat si am crezut ca era un clenut ..... surpriza la momentul in care trageam pestele pe mal... avea pete colorate si butonei... Era un pastrav ratacit (probabil adus de viitura) de marime legala... A facut retur in Mures, iar eu catre casa...
Este singurul pastrav prins de mine in aceasta perioada a anului, si cei mai curios, locatia, care este cu 60 km mai aval de unde se mai pinde pastrav pe Mures.(Rastolita).

Scrie răspuns