permis de pescuit - si totusi

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

gri
utilizator nou
utilizator nou

permis de pescuit - si totusi

Mesaj de gri » 13 Iul 2007, 12:01

nu inteleg nimic
sunt o puzderie de topice, asociatii, reguli, citate, legi si ministere
m-am straduit sa descifrez ceva pe forumu asta, pe altele, pe peste tot
si totusi nu inteleg nimic.

sunt un pescar superamator, cu un bat de rapitor si trei de caras, cu sapte lingurite si cinci voblere pe care nu le foloseste niciodata (voblerele), care merge de maxim cinci ori pe an la pescuit si care a prins pana acum, cumulat, doua kile de stiuca si un strapazan

am niste nelamuriri la fel de simple ca pregatirea mea in domeniu.
vreau sa pescuiesc, atunci cand am timp si nervi sa ma trezesc dimineata.
vreau sa ma urc in masina, sa imi iau batul si sa ma duc undeva sa plimb o lingurita prin apa.
nu vreau sa am de-a face cu balti hiperpopulate cu mitocani. imi ajunge ca-i intalnesc in restul vietii mele de bucurestean.
nu ma intereseaza sa investesc intr-o barca si sa ma apuc sa greblez de unu singur valea argovei sau gostilele.
as fi super fericit sa pot sa pescuiesc in spatele curtii alor mei, pe ialomita, langa peris sau poate pe sabarul langa care am copilarit sau in neajlov sau mai stiu eu pe ce rausor d-asta prapadit.

ma pretind insa a fi un om corect si nu am chef sa stau cu grija ca o sa vina un paznic din specia mitocaneasca din care se aleg paznicii de obicei si sa-mi spuna ca "ce fac eu aici?". ma doare in pix ca imi confisca sculele sau ochelarii de soare, problema mea e una de principiu.
vreau sa pescuiesc acolo unde am dreptul sa pescuiesc si sa obtin dreptul sa pescuiesc acolo unde am chef sa o fac.

dar nu e asa de simplu. nimica nu e simplu in patria mea.
trec cu masina in drum spre casa alor mei pe langa un lac ascuns in padurea scrovistea, care arata superb. nu e nimeni. probabil nici peste. pot sa incerc o lingurita in el? habar n-am. e un lac liber? e un lac concesionat? daca e concesionat, de cine e concesionat? daca e liber, ce permis imi trebuie? habar n-am. nici pe cine sa intreb n-am idee. trec mai departe de fiecare data oftand.

vreau sa ma duc pe ialomita de care zisei mai sus ca sa vad daca imi pot da seama care-i treaba cu pescuitul pe rau.
imi trebuie probabil permis. cine imi poate elibera?
ok, am inteles ca agvps-ul e un mamut postcomunist cu apucaturi feudale. nu pot sa finantez asa ceva.
dar de unde imi iau permis?
am cautat pe forumul apr. nu inteleg nimic. daca ma inscriu in apr, pot sa pescuiesc in fundul gradinii la burias? da sau nu? e o intrebare elementara al carui raspuns nu exista pe forumul apr. probabil ca daca as da un mail sau un pm unui admin, ar fi amabil si mi-ar raspunde.
dar faptul ca nu pot sa imi raspund singur citind undeva e un viciu de comunicare al asociatiei respective, care are totusi un mediu de informare la indemana.
mai mult decat atat, constat citind pe acolo ca trebuie sa corespund unor standarde ale asociatiei, sa am aceeasi viziune privind pescuitul sportiv cu ceilalti membrii. asociatie fiind, gasesc ca este normal asa.
si totusi ma intreb:
eu, care pescuiesc de cinci ori pe an, care n-am si nu vreau sa imi iau barca sau mulineta de o mie de euro, care consider ca a avea patru mii de voblere consituie un hobby in sine din familia filateliei, nu o echipare pentru pescuit, care nu merg la concursuri si care nu vreau decat sa plimb o ligurita 4 ore pe luna intr-o baltoaca fara peste..
eu in ce asociatie ma inscriu?
de unde imi iau permisul ala nenorocit care sa-mi permita sa ma opresc cu masina in drum spre ai mei si sa mulinez o jumatate de ora pe un lac al nimanui in padure?

recitesc mesajul de mai sus.
patetic? da. emigrez? da.

Tenie
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tenie » 13 Iul 2007, 12:24

Degeaba.

Daca nu ai 4000 de voblere nu are rost sa te opresti la strecurat apa. :evil:

Acuma, sincer vorbind, la cat vrei tu sa pescuiesti te poti opri oriunde, ca nu o sa ai bafta sa te intrebe nimeni nimic.

Tenie
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tenie » 13 Iul 2007, 12:43

Degeaba.

Acuma, sincer vorbind, la cat vrei tu sa pescuiesti te poti opri oriunde, ca nu o sa ai bafta sa te intrebe nimeni nimic.

Tenie
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Tenie » 13 Iul 2007, 12:45

Degeaba.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 13 Iul 2007, 14:05

Luati legatura cu domnul Trentea de la Asociatia de Pescari 4EVER dinsul este in masura sa va raspunda la intrebarile dumneavoastra si va poate si ajuta. :explode: :datz: :fluch :help: :censored: :elkgrin: :lol1:

radu.i
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu.i » 13 Iul 2007, 18:14

vad ca ati ramas la fel de mistocari!! ma gandeam ca nu e cazul sa mai intru si mi-am confirmat.
Tenie, daca nu stii mai bine spune-i omului, e mai simplu. sau iti place sa parazitezi rabdarea altora.
Prietene oriunde pe dunare poti sa iti incerci voblerele, e imposipil sa nu ai satisfactie. intreaba localnicii de anafoare si cu siguranta ai sa prinzi acolo. cat despre lacuri cu lpata, doar le inveti sa inoate.
Fir intins.

adiwolf
veteran
veteran

Re: permis de pescuit - si totusi

Mesaj de adiwolf » 13 Iul 2007, 18:17

gri scrie:nu inteleg nimic
sunt o puzderie de topice, asociatii, reguli, citate, legi si ministere
.......................................................................................................
recitesc mesajul de mai sus.
patetic? da. emigrez? da.
superba expunerea ta si din nefericire foarte adevarata.
atata timp cat noile asociatii infintate nu vor (si eu zic ca nu or sa vrea niciodata) sa sustina tema neobligativitatii asocierii in vederea obtinerii permisului de pescuit sportiv,intrebarile tale vor ramane doar niste simple intrebari retorice :cry:
pt cei ca tine si ca mine,care dupa opinia mea formam marea masa a pescarilor,asta ar fi singura solutie normala si viabila,dar.................cum in romania ,normalul este anormal si invers,deocamdata .......... :datz:

p.s. nu cred ca emigrarea este o solutie,sincer.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 13 Iul 2007, 18:49

Gri brother!...Imi faci impresia unui baiat mintos, dar....pentru ca intotdeauna exista un dar...prea te consumi pentru lucruri care aparent sunt neimportante. Vezi apa, e limpede, nepotabila, da frate cu nalucile in ea pana nu mai poti. cand vine nenea paznicu', il saluti politicos cu "sa traiti dom' patron", daca ai v-o bere in plus lasa-l s-o savureze, serveste-l cu o tzigara si ii zici ca vrei doar sa vezi cum merge naluca...chestii d-astea....gasesti tu o gogoasa la indemana. Ehe....sunt multe tips&tricks de aplicat...
Fir intins....si apropos...la Dunare nu te streseaza nimerica....

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Iul 2007, 19:01

Puiu.BZ scrie:...prea te consumi pentru lucruri care aparent sunt neimportante. ....
oare? :( :( :cry:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiB » 13 Iul 2007, 21:00

Si eu sunt in aceeasi situatie ca si Gri. Doar ca eu merg mai des la pescuit. Si cred ca nu suntem numai noi doi........
Cred ca tot la AGVPS vom ajunge pana la urma, din pacate.

Scrie răspuns