NOUL ORDIN DE PESCUIT SPORTIV - FORMA DIN MO

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 02 Iul 2007, 17:49

incercam ceva de genul asta? :?:
printre forumisti cred ca sunt si avocati. Ei ar putea sa gaseasca o formula cat mai potrivita de adresare. punem si noi umarul ca doar e in interesul nostru... si ce bine ar fi... daca ar fi...

jumper
utilizator nou
utilizator nou

Re: intrebare!

Mesaj de jumper » 02 Iul 2007, 19:04

MihaiV scrie:
Florin - Oradea scrie:Am si eu o intrebare ...

Sunt membru al unei asociatii de pescari (nu AJVPS Bihor) ... am revenit in tara acum 2 saptamani si printre primele lucruri pe care le-am facut am fost sa imi scot scot permisul de pescuit.

Am platit taxa de pescuit sportiv, am o chitanta si o viza in carnetul de menbru al AVPS-ului dar nu mi-a fost eliberat permis de pescuit deoarece de la asociatie mi-au spus ca legile se schimba si urmeaza sa imi dea permisul de pescuit atunci cand ANPA vor elibera noile formulare. Permise eliberate de CNAFP au spus ca nu mai au si ca acestia nu mai elibereaza permise.

Intrebarea mea este daca aveti cunostinta de asa ceva ... sau asociatia la care sunt membru comite ilegalitati!?

Multumesc de raspuns!
dupa cum vad eu esti victima golului din legislatie, asa ca nu ai voie sa pescuiesti desi ai platit cotizatia la o asociatie. Nu ai platit taxa de pescuit sportiv, asa cum scriai in debutul mesajului, ci doar cotizatia de membru.
multumesc de raspuns ... dar totusi de ce pe chitanta au scris "taxa pescuit sportiv 2007" si au luat aproape 1 mil. lei?

Eu nu consider ca mergand la pescuit comit vreo ilegalitate in aceste conditii ... in caz de ceva divergente cu un organ de control raspund cei care m-au dus in eroare, adica asociatia.

O alta intrebare ... cine are voie sa ma deranjeze si sa ma intrebe daca am permis sau nu ... caci pe un individ imbracat in verde si care spunea ca este de la AJVPS l-am refuzat chiar sambata (eram pe Cris la clean) pentru ca nu a putut sa imi spuna in baza carei legi doreste sa ma intrebe de sanatate. (am avut listata ordonanta prin care se anuleaza cele doua ordonante cu privire la pescuit).

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 02 Iul 2007, 19:50

Dreptul de a te intreba de sanatate o are : politia, jandarmi, garda de mediu si inspectorul piscicol.
In situatia de fata nici un organ al statului nu te poate amenda daca nu ai permis de pescuit deoare ce nu este abilitat nimeni sa le elibereze prin vidul legislativ creat.Cind se va reglementa situatia creata te duci la asociatia unde ai dat bani si in baza chitantei ceri un permis de pescuit.

jumper
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de jumper » 02 Iul 2007, 20:13

APSHD scrie:Dreptul de a te intreba de sanatate o are : politia, jandarmi, garda de mediu si inspectorul piscicol.
In situatia de fata nici un organ al statului nu te poate amenda daca nu ai permis de pescuit deoare ce nu este abilitat nimeni sa le elibereze prin vidul legislativ creat.Cind se va reglementa situatia creata te duci la asociatia unde ai dat bani si in baza chitantei ceri un permis de pescuit.
multumesc mult :) ... fir intins!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Iul 2007, 20:21

luci_t scrie:incercam ceva de genul asta? :?:
printre forumisti cred ca sunt si avocati. Ei ar putea sa gaseasca o formula cat mai potrivita de adresare. punem si noi umarul ca doar e in interesul nostru... si ce bine ar fi... daca ar fi...
S-ar putea sa nu gasesti sustinere.Sunt destui interesati de mentinerea formelor si formulelor de asociere aiurea si care ar ramane fara obiectul muncii.
Oare cand n-o sa mai trebuiasca sa fiu parte din APS......indiferent care :?: :?: :twisted:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 02 Iul 2007, 20:25

quote]

Oare cand n-o sa mai trebuiasca sa fiu parte din APS......indiferent care :?: :?: :twisted:[/quote]

Atunci o sa bem o bere mare :bere: si o palinca ;)

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Iul 2007, 20:42

luci_t scrie:@meas
ai perfecta dreptate :respekt: dar, ca intotdeauna exista un "dar" ce se vor face unii fara ciolan? crezi ca e asa usor pt unii sa renunte la banii care vin de la pescari?
Pt multe asociatii (in general ajvps-uri) ar fi semnarea certificatului de deces inca din timpul vietii. E prea devreme dupa aproape 20 de ani sa intre intr-o economie de piata pt aceste capushe.
ce te face sa crezi ca este vorba numai de ajv-uri?
iti recomand sa citesti toate threadurile care au ca subiect asociatiile mai noi sau mai vechi de pescuit si ai sa te lamuresti ca in afara de cateva ASP-uri (nu multe,cat degetele de la o mana, :lol: ) restul nu prea sunt de acord cu aceasta desfintare a obligativitatii.
meas scrie:Pana la urma, "ciolanosii" sunt cateva sute iar pescarii cateva mii sau chiar mai multi.Cred ca daca s-ar face o "petitie"catre Guvern,Parlament,Tanti Europa,semnata de pescari si nu de ciolanosi,poate s-ar tine cont de parerea celor care,pana la urma, sunt platitorii salariilor lor.
s-a propus si raspropus si sau dezbatut si innainte astfel de initiative.
rezultat = ZEROOOOOOOOO
cine sa vrea sa faca asta?cei care sunt in asociatii si care astfel cred ei ca au o "recunoastere" cat de cat?
hai sa fim seriosi,nu ai sa vezi asa ceva
"gloata" de pescari platitori de care vob tu .nu are nici un capatai,nu ii intereseaza atata timp cat prind peste oriunde,oricum si oricand.
cei cativa care activam pe net si pe cateva forumuri nu avem putere si suntem insignifianti ca nr si ca reprezentativitate
nr. cati membri are forumul,cate vizualizari are subiectul si cati se implica prin a discuta ceva legat de acest subiect si o sa iti dai seama :evil:
genu scrie:
meas scrie:
Oare cand n-o sa mai trebuiasca sa fiu parte din APS......indiferent care Question Question Twisted Evil
Atunci o sa bem o bere mare bere si o palinca Wink
o sa murim de sete pana atunci,nu numai de bere si palinca (uff ce buna e aia din zona ta genule :wink: )
dar nici apa nu o sa mai fie pana atunci :cry:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Iul 2007, 21:04

meas scrie:Pana la urma, "ciolanosii" sunt cateva sute iar pescarii cateva mii sau chiar mai multi.Cred ca daca s-ar face o "petitie"catre Guvern,Parlament,Tanti Europa,semnata de pescari si nu de ciolanosi,poate s-ar tine cont de parerea celor care,pana la urma, sunt platitorii salariilor lor.
Asa-i, dar vezi tu ca pescarii s-au organizat si in frunte-s tot "ciolanosii", asa ca tot pe-a lor o tin si nu vor face un pas macar spre renuntarea la obligativitatea asocierii. Iar pescarii asa de capul lor, neorganizati, n-au cum sa ajunga sa puna o problema pe masa parlamentului. Asa ca ar fi foarte frumos sa fie bine, dar nu e!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Iul 2007, 21:23

MihaiV scrie: Asa-i, dar vezi tu ca pescarii s-au organizat si in frunte-s tot "ciolanosii", asa ca tot pe-a lor o tin si nu vor face un pas macar spre renuntarea la obligativitatea asocierii. Iar pescarii asa de capul lor, neorganizati, n-au cum sa ajunga sa puna o problema pe masa parlamentului. Asa ca ar fi foarte frumos sa fie bine, dar nu e!
Pai tot pescarii i-au pus in fruntea lor ca doar nu s-au ales singuri :shock:
Pescarii daca vor,pot pune in fruntea lor oameni care sa militeze pentru desfiintarea asocierii;cam cum s-a procedat si cu FPS.A fost o cooperativa care cu cat lucra mai cu spor cu atat ramanea fara obiectul muncii.
O astfel de "asociatie reprezentativa" poate pune pe masa parlamentului ceva consistent.
Partea proasta este ca si in Parlament sau Guvern sunt "ciolanosi" care nu sunt interesati de asa ceva,ba din contra.Sa ne aducem aminte de Nastase si "baza lui piscicola"(aproape toata Delta)de pe lamga casa nevestei(e din Jurilovca).
Exemplele ar putea continua,dar nu asta e subiectul.
E rau ca inca nu am invatat sa actionam in spiritul unei societati civile fara sa asteptam "sa ne faca,sau sa ne dea cineva ceva".
E si mai rau cand niste inconstienti nu vad decat doar pana la nivelul nasului sau buzunarului lor timp in care e loc de fara de lege si abuz. :(
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Iul 2007, 21:51

meas scrie:Pai tot pescarii i-au pus in fruntea lor ca doar nu s-au ales singuri :shock:. :(
Facem pariu? :lol:

Scrie răspuns