schimbari de legislatie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
schimbari de legislatie
vand in vedere prevederile legale obligativitatea asocierii pentru obtinerea unui permis de pescuit este un act samavolnic. Am auzit ca exista deja un alt proiect de lege care circula prin minister (proiectul de ordin emis de catre ANPA este o porcarie si instituie monopolul AGVPS asupra pescuitului) in care sunt prevazute urmatoarele aspecte legate de pescuitul recreativ sportiv:
1. pescuitul recreativ sportiv se poate exercita de catre orice persoana care poseda un act de identitate, in baza unui permis care se poate achizitiona (la preturi modice) de oriunde si valabil in toate apele naturale din Romania
2. in schimb principiul de baza al pescuitului recreativ in baza acestui permis este "catch and release"
3. detinatorii de permis se pot asocia liber , conform Constitutiei, si pot concesiona iazuri, balti, lacuri in care in baza efortului lor de populare si paza pot permite retinerea capturilor
4. intarirea Inspectiei Piscicole, prin angajarea a cel putin 5-6 inspectori pe judet
5. sanctinarea detinerii pestelui fara documente legale in baza Codului Penal (furt calificat)
nu stiu de unde a venit proiectul asta, dar mi se pare fair.
1. pescuitul recreativ sportiv se poate exercita de catre orice persoana care poseda un act de identitate, in baza unui permis care se poate achizitiona (la preturi modice) de oriunde si valabil in toate apele naturale din Romania
2. in schimb principiul de baza al pescuitului recreativ in baza acestui permis este "catch and release"
3. detinatorii de permis se pot asocia liber , conform Constitutiei, si pot concesiona iazuri, balti, lacuri in care in baza efortului lor de populare si paza pot permite retinerea capturilor
4. intarirea Inspectiei Piscicole, prin angajarea a cel putin 5-6 inspectori pe judet
5. sanctinarea detinerii pestelui fara documente legale in baza Codului Penal (furt calificat)
nu stiu de unde a venit proiectul asta, dar mi se pare fair.
schimbari de legislatie
pai, e normal sa se faca legi fara consultarea celor implicati?
- vanatoruldepesti
- veteran
@bigben49
Daca nu ne lasa LIBERI si ne obliga sa platim permise la ONG-uri, nu ne face niciun avantaj.
Consider ca aparitia unui birou specializat in activitati ce au legatura cu piscicultura, bine dotat, cu oameni instruiti, in cadrul Prefecturilor este benefica. In conditiile actuale din Romania nu se poate proteja fondul piscicol cu ONG-uri. Spune-mi, dupa parerea ta, de cati oameni (plus logistica) este nevoie ca sa protejezi 120km de apa? Cam atat parcurge Oltul in judetul meu.
Daca nu ne lasa LIBERI si ne obliga sa platim permise la ONG-uri, nu ne face niciun avantaj.
Consider ca aparitia unui birou specializat in activitati ce au legatura cu piscicultura, bine dotat, cu oameni instruiti, in cadrul Prefecturilor este benefica. In conditiile actuale din Romania nu se poate proteja fondul piscicol cu ONG-uri. Spune-mi, dupa parerea ta, de cati oameni (plus logistica) este nevoie ca sa protejezi 120km de apa? Cam atat parcurge Oltul in judetul meu.
schimbari de legislatie
Dupa parerea mea trebuie cel putin 8 inspectori piscicoli pe judet.
- mihaimircea
- veteran
Re: schimbari de legislatie
si daca vreau sa fac catch&tigaie ce fac? platesc in plus?bigben49 scrie:2. in schimb principiul de baza al pescuitului recreativ in baza acestui permis este "catch and release"
sau, daca in loc de catch faci canci, imi dau banii inapoi?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
schimbari de legislatie
Nici vorba. Vrei la tigaie, cumperi. Pai ce la vanatoare daca nu impusti iti da careva banii inapoi?
schimbari de legislatie
statii de benzina, magazine de scule pescaresti, etc