Colectie cutite custom

numai pentru persoane fizice

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 17 Iun 2010, 13:58

de ce se cheama prima piesa AFRICA ?

manerul e din garapa wood ."garapa is native to brazil "
http://www.advantagelumber.com/garapa.htm

urmatoarea piesa AMERICA va avea maner de fildes sau ebony wood

piesa ROMANIA va avea sigur manerul din mamaliga :twisted:
walleye

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 17 Iun 2010, 14:08

adrian frunza scrie:de ce se cheama prima piesa AFRICA ?

manerul e din garapa wood ."garapa is native to brazil "
http://www.advantagelumber.com/garapa.htm

urmatoarea piesa AMERICA va avea maner de fildes sau ebony wood

piesa ROMANIA va avea sigur manerul din mamaliga :twisted:
si ala din antarctica?

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 17 Iun 2010, 14:34

guys, chill a bit ...

m-am intalnit cu omul saptamana trecuta, si va asigur ca este un personaj foarte ok ...

am vazut live si obectul muncii, si nu arata rau de loc ...

eu i-am dat la reconditionat un cutit, schimbat maner, reconditionat lama etc etc etc, plus teaca ...

revin cu feed back dupa ce primesc produsul finit :D :D :D

costica, daca vrei sa vorbesti cu omul, te rezolv eu cu contacte ....

da-mi un tel scurt cand ai timp ......

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 17 Iun 2010, 17:48

crysst, expertule, crede-ma ca stiu ce e ala un cutit, stiu dif de structura intre unul forjat manual si unul forjat hidraulic, asa ca nu mai despica firul in 4, iar daca tot le stii pe toate, care e dif intre lama "africa "si asta? https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... ucts_id=10

pariem care va fi america? https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... Path=94_23

si ce treaba au profilele scandi cu profilele africane? care tind mai mult spre sulita, spre spear point, erau arme si unelte cu care vanau si isi duceau traiul, lama scandi e o lama scandinava, mai mult de cioplit, de taiat lemn, aia faceau focul cu balega de elefant, la ce le trebuia lor cutit de taiat lemn, degeaba va suparati, dar o parte chiar sunteti pe langa, in afara de cateva pers :roll:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

puland
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puland » 17 Iun 2010, 21:03

eu as vrea sa comand modelul de mai jos
cu maner din piele de biban

https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... cts_id=228

si pe maner sa fie incrustat "C&R"

se poate?

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 18 Iun 2010, 08:41

puland ,la ce iti trebuie o lama care fileteaza exceptional ,cand tu declari
c&r.
walleye

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 18 Iun 2010, 09:08

E ptr braconieri :D

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 18 Iun 2010, 09:22

adrian25 scrie: care e dif intre lama "africa "si asta? https://www.brisa.fi/portal/index.php?o ... ucts_id=10
Pai ce sa zic.....diferenta este de material 100%...asemanarea este de forma (care forma este una clasica.....) e ca si cand ai zice ca Ford Ranger e acelasi lucru cu Mazda b2500....ca arata cam la fel.

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 18 Iun 2010, 09:35

unde vezi dif de material 100%? ca nu specifica decat otel carbon 59hrc, unde vezi ce material e, si in afara de asta, otelul poate ajunge calit la o duritate de 59, asta nu inseamna ca in forja va avea temperatura controlata si mediu de racire sa ajunga fix la 59, pe cand la lamele lauri se specifica clar continutul de carbon si alte elemente, Carbon steel: Tempered HRC 59 C-0,81 Mn-0,56 S-0,004 P-0,01 Si 0,35 V-0,161 Cr-0,54 acestea fiinde calite in mediu controlat , cu instrumente de mare precizie care determina temperatura de calire, de racire, ca apoi sa se determine duritatea, lucru imposibil prin forjare manuala
100%? :lol: poate, dar in favoarea lamei de 6 euro :lol:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

viezure
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de viezure » 21 Iun 2010, 20:37

Salutare,

Haideti sa lamuresc putin subiectul ptr ca nu vreau sa mint/supar pe nimeni.
Lamele cutitelor in tema vin nefinisate dar prelucrate deci este un adevar si nu am incercat sa il ascund nimanui.
Pe langa aceste lame eu forjez personal la cerere deci si aceasta optiune sta in picioare.
Cutitele acestei serii sunt o idee personala si incerc sa adaug fiecaruia ceva unic care sa il recomande.
Otelul si in cazul lamelor blank si a celor forjate de mine personal este unul foarte bun iar pretul este pe masura spun eu.
Ex: un cutit Helle este in magazin aprox 220 ron iar eu il pot face cu aprox 160 ron.
In concluzie nu vreau sa pacalesc pe nimeni iar Toni (un om super de treaba de altfel) a avut ocazia sa vada ca nu incerc sa jegmanesc pe nimeni).
Cutitele sunt desigur unicate deoarece sunt confectionate manual si nu am pretins in nici un fel ca sunt ceva SF iar pretul spune multe. Sunt 100% sigur ca nu mai exista un al doilea cutit identic cu cele pe care le fac si desi nu sunt perfecte, sau foarte sofisticate, cei care le detin mi-au ramas buni prieteni si colaboratori fideli iar acest fapt nu poate decat sa ma bucure.

Nu am raspuns in tip util mesajelor ptr ca am fost cateva zile in concediu si imi cer scuze. Nu am dat nr de telefon ptr ca il ofer celor care sunt interesati intr-adevar si imi trimit un simplu mail pe adresa de pe site. Siteul nu este destinat doar unui cutit sau seriei insa asa a inceput povestea ;).

Daca nu ma insel cineva isi dorea "AFRICA" :) - va rog mult sa imi lasati un PM cu telefonul dvs eu va voi contacta si daca va place cutitul il puteti avea iar daca nu nu este nici o problema.

Numai bine tuturor!

Scrie răspuns