pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
meas
- veteran

Scoici gasesti,teoretic ,in orice anotimp.Oricum cand e apa mai calda se mai desprind de pe locul lor si mai ies si la suprafatza asa ca le poti recolta cu minciogul
Atractant gasesi la magazinele Arrow si nu numai.Nu stiu numele dar stiu ca puteeeeeeeee de-ti muta nasul

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
MARIUS POPA
- veteran

iti spun drept nustiu cum sun scoicile pe la tine , insa eu inafara de toamna sau macar sa zica careva ca gasit o scoica , vie, in nici un caz. ma refer pe riul mures in alba , e posibil orice, nimic nui cum o fost odata.
sa traiesti!

-
srb
- veteran

-
salut marius.fii atent.cauta intinsuri cu nisip sau cu pietris.unde scoicile stau pe nisip e mai usor sa le gasesti deoarece lasa o dîră rezultata din urma deplasarii.poti sa le gasesti chiar langa mal cand ies sa respire si elimina apa!spor la cautare!
-
MARIUS POPA
- veteran

mersi mult,am, mai observat de multe ori dire in nisip si mam gindit ca numa scoicile le fac, sunt ma deosebite!numa bine!
fir intins!

-
Zamfi
- veteran

Marius, scoici sunt tot timpul anului in Mures!Doar ca le vei gasi in locuri diferite...La scoica trage somnul si primavara nu numai toamna...Acum le vei gasi foarte multe pe repezis , in apa mica!Nu peste tot normal!Daca nu , cauta-le in baltile de balastiera.Vezi Gambas -Aiud!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
MARIUS POPA
- veteran

aha
ca sa vezi, dadeam la rotativa si scot tata o scoica intreaga mare cit palma, cine stie cu so fi agatat.
mersi zamfi, pai o sa incerc in locurile alea , poate sunt mai multe la un loc!
pina in ce perioada trage somnul, pina la inghet?
-
Zamfi
- veteran

Batranii spun ca pana pica frunza la salca!Dar cu incalzirea asta globala...Ce pot sa-ti spun decat ca eu am prins ,cel mai tarziu, somn cam prin 20 noiembrie cand era bruma de o palma pe mal!La lingura!Deci...Oricum zilele reci de toamna , cu inceput de bruma, sunt bune pentru artificiale!Somnul simte iarna si devine mult mai agresiv in vederea obtinerii rezervelor de iarna.Il vei cauta ,ziua(!), vizavi de locurile cu apa adanca , pe pietris, in special intre orele 12-18 !
PS:prinde-i tu pe toti!
-
MARIUS POPA
- veteran

mersi, nu trebe numa cit sa pot spune cam prins indeajuns, integi.stiu limita bunului simt. e adevarat momela de sapun de casa ras si amestecat cu sampon pina la urma, totusi nu am inteles cu se fabrica?
P.S:iti las si tie

!
-
eu
- senior

Incearca scoici imputite

Ideea ii ca vara daca ai prins scoici si le lasi la soare sau la caldura, mor si se deschid singure intr-o zi,doua. Daca vrei sa grabesti procesu, le desfaci si le lasi intr-o punga la soare...o sa-ti dai seama ca sunt numai bune de pus in carlig cand incep sa miroasa dar sa isi pastreze consistenta...totul ii foarte natural, fara hormoni sau alte chestii din magazin.
P.S : Pe Mures ai grija unde lasi scoicile,si bizamilor ("sobolani") le plac foarte mult.

-
Zamfi
- veteran

Si daca tai ghilimelele este corect din punct de vedere al meniului!

Sobolanii "clasici" mananca cu multa placere scoici...Si sunt locuri unde sunt multi...