trage pestele pe luna plina??
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
trage pestele pe luna plina??
am fost una din noptile trecute la un pescuit pe lacul snagv.perfect pt pescuit :vant deloc,nu foarte frig(toata ziua inainte fusese soare si cald),o luna plina imensa de lumina peste tot.ma asteptam sa prind o platicutza,un somotei , ceva....nimic!!..nici macar o trasatura pana la 2 jumate noaptea.m-am gandit k am ales locul gresit-era un pic de bradish prin el.sa fie oare pt k nu era locul curat,sa fie de la condiitiile atmosferice,de la luna?
-
- utilizator nou
-
- veteran
Re: trage pestele pe luna plina??
Hai ca e clar de ce! Pestii mari rapitori sunt tot mai rari pe Snagov iar aia mici - bibani, regine, rosioare - sunt diurni din cate stiu. De aia cam somezi noaptea....uneori mai cade cate un somn. De salau...nu am auzit.catalinggg scrie:am fost una din noptile trecute la un pescuit pe lacul snagv.perfect pt pescuit :vant deloc,nu foarte frig(toata ziua inainte fusese soare si cald),o luna plina imensa de lumina peste tot.ma asteptam sa prind o platicutza,un somotei , ceva....nimic!!..nici macar o trasatura pana la 2 jumate noaptea.m-am gandit k am ales locul gresit-era un pic de bradish prin el.sa fie oare pt k nu era locul curat,sa fie de la condiitiile atmosferice,de la luna?
-
- veteran
Asa e, dar sa fie si peste....asta daca nu credeti in "generatia spontana"!ovidiu scrie:se prinde pe luna plina chiar bine.

Apropo de "beneficiile" modernizarii: am fost la Snagov la Astoria si am pescuit la stiuca cu linguri si voblere. Langa mine vreo patru balaoachesi cu bete si rame, pescutzi "zapaceau!" bibanul. Ei au prins in 2 ore vreo 20 de bibani frumusei iar eu....3 bibani si zero stiuci. Asta e....localnicii au tehnicile lor. Mai nostim e ca unul din ei a lasat varga si a luat un spray mare pe care avea legata guta si la capat nu pripon cum credeti ci...lingura rotativa mare. Arunca cu greu la maxim 15 m de mal (eu lansam usor la 30-40 cu firul meu 0.20 si lanseta Predator de 2.10, putere 5-25 grame. Apoir recupera la mana si tot asa,m de zeci de ori. E prima data cand vad pescuit la spinning "din mana", fara lanseta!