M-am gindit sa deschid acest topic, pentru cei care pescuiesc noaptea, sa schimbam, impresii, sa ne perfectionam stilul de pescuit. Pentru mine a pescui vara in timpul zilei la 40 de grade e un cosmar, a merge zeci de km pentru a pescui dimineata devreme, citeva ore, iar nu e o treaba care sa ma incinte, daca ziua sunt 40 de grade, noaptea oricum e mai racoare, si pestii mai mari de-obicei ataca inainte de a cadea noaptea, personal pina acum noaptea am avut rezultate la clean, salau, stiuca, raspar, somn. Montura cea mai des folosita a fost urmatoarea: un cirlig jos pe fir prins cu un virtej de firul principal, deasupra virtejului un plumb mai greu, iar de linia principala se leaga un fir cu un al doilea cirlig. Am folosite cirlige mari, in care am pus rime negre, coropisnite, lipitori, dar mai ales pestisori vii, intr-o noapte surpriza a fost un scobar prins la un pietrar(no coment). Betele pe care le folosesc sunt bete cu actiune lenta, rezistente, mulinete cu 4-10 rulmenti, fir textil. Pe virful betelor montez clopotei si licurici, betele le fixez bine(mi s-a intimplat sa mai pivoteze cite unul si sa ma loveasca pe picioare datorita fortei cu care a tras pestele), in general noaptea pestele se agata singur, trasatura e destul de violenta. O alta montura pe care am folosit-o cu rezultate bune a fost montura clasica de stiuca> plumbul jos, pluta mare sus si o struna cu cirlig mare(nu ancora), momeala aceeasi, pe pluta mare am pus si licurici, cu aceasta montura se pescuieste in apropierea malului, pestele mic in special seara se aduna la mal, daca bati un pic cu o lanterna o sa vezi ca e plin de ei la mal, rapitorul la rindul lui vine acolo dupa prada.
Locurile in care pescuiesc sunt de-obicei cu apa adinca si curenti lenti, malul sa fie cit de cit curat, fiindca noaptea e dificil sa te descurci. De-obicei ma imbrac bine fiindca pe la 2-3 dimineata se face frig, asta cam in 80% din situatii, un termos cu ceai fierbinte ajuta mult.
Rog pe toata lumea sa scrie exclusiv la subiect si rog moderatorii sa stearga mesajele offtopic in caz ca vor fi(sper sa nu fie).

Fir intins
Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...