Stationar la pastrav de lac
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
Cred ca e bine daca evoluam cu totii.
Cand am mers in Delta prima oara, n-am eliberat nimic, am adus acasa pestele sarat. Acum, rar se intampla sa aduc vreun peste acasa, ba mai mult, am mai convertit cativa prieteni.
Cand m-am apucat de pescuit, pe la 12 ani, pe Bistra Marului in Caras Severin, dadeam cu scorobeti, rame si cateodata cu un sirag de 4 muste "la pleznela". Acum, stiind ca e ilegal, n-as mai da cu nimic natural.
Cu cativa ani in urma, la ultimul meu pescuit de pastrav, in lacul de pe Bistra Marului, am dat din barca la rotativa. Intr-una din zile am luat un pastrav de vreo 600g, in alta un clean cam de aceeasi marime, in restul nimic. In schimb pe mal, baietii cu artileria grea, dadeau cu nustiucate lansete, cu rame, scorobeti, pestisor, icre de somon, si aveau rezultate frumoase. Un nene din Caransebes era renumit in acest stil, ca meseriasul zonei, cu o gramada de capturi intre 2 si 4 kile.
Pe scurt, parerea mea e ca pescuitul pastravului cu momeli naturale e interzis pt. ca da pastravului prea putine sanse, iar la noi asta cu C&R, sa fim seriosi...
Faptul ca altii dau cu curent, plase sau alte alea, nu e un argument.
Cand am mers in Delta prima oara, n-am eliberat nimic, am adus acasa pestele sarat. Acum, rar se intampla sa aduc vreun peste acasa, ba mai mult, am mai convertit cativa prieteni.
Cand m-am apucat de pescuit, pe la 12 ani, pe Bistra Marului in Caras Severin, dadeam cu scorobeti, rame si cateodata cu un sirag de 4 muste "la pleznela". Acum, stiind ca e ilegal, n-as mai da cu nimic natural.
Cu cativa ani in urma, la ultimul meu pescuit de pastrav, in lacul de pe Bistra Marului, am dat din barca la rotativa. Intr-una din zile am luat un pastrav de vreo 600g, in alta un clean cam de aceeasi marime, in restul nimic. In schimb pe mal, baietii cu artileria grea, dadeau cu nustiucate lansete, cu rame, scorobeti, pestisor, icre de somon, si aveau rezultate frumoase. Un nene din Caransebes era renumit in acest stil, ca meseriasul zonei, cu o gramada de capturi intre 2 si 4 kile.
Pe scurt, parerea mea e ca pescuitul pastravului cu momeli naturale e interzis pt. ca da pastravului prea putine sanse, iar la noi asta cu C&R, sa fim seriosi...
Faptul ca altii dau cu curent, plase sau alte alea, nu e un argument.
Cred ca banatenii sunt mai in masura sa raspunda, dar voi raspunde si eu ce mai tin minte.
Autorizatia se obtine de la Ocolul Silvic Otelu Rosu.
Dat fiind ca barajul de pe Bistra din amonte de satul Maru duce grosul debitului prin munte langa Caransebes, cred ca in aval de baraj nu e prea grozav.
Exista o portiune de rau de 2-3 km in amonte de baraj unde debitul e destul de mare, unde cred ca sunt sanse pt. capturi mai rasarite.
Tot in amonte de baraj, in Poiana Marului cele doua rauri, Sucu si Bistra, au locul de confluenta. In amonte de confluenta, pe cele doua rauri, pe vremuri, dimensiunea standard era in preajma celei de masura.
Nu mai stiu deloc daca e sau nu peste pe rauri.
Pe vremuri, era si mult lipan. Ce vremuri...
Autorizatia se obtine de la Ocolul Silvic Otelu Rosu.
Dat fiind ca barajul de pe Bistra din amonte de satul Maru duce grosul debitului prin munte langa Caransebes, cred ca in aval de baraj nu e prea grozav.
Exista o portiune de rau de 2-3 km in amonte de baraj unde debitul e destul de mare, unde cred ca sunt sanse pt. capturi mai rasarite.
Tot in amonte de baraj, in Poiana Marului cele doua rauri, Sucu si Bistra, au locul de confluenta. In amonte de confluenta, pe cele doua rauri, pe vremuri, dimensiunea standard era in preajma celei de masura.
Nu mai stiu deloc daca e sau nu peste pe rauri.
Pe vremuri, era si mult lipan. Ce vremuri...
Bistra Marului
Ptr Marius C. Mersi mult ptr informatie, imi e de folos. Sper ca banatenii sa fie mai gentlemani cu apele si pestii, adica sa braconeze mai putin sau mai 'soft" decat noi, ragatzenii (unii din noi). Un coleg tot bucurestean a pescuit pe Bistra Marului si pe Sucu, acum vreo 5 ani si fara sa dea zilnic taxa. Ce solutie a gasit? I-a dat padurarului de la canton un bratz de reviste pentru adulti, mai vechi, si omul a fost mai mult ca multzumit. Cica in singuratatea aia i se urase. Prin cap nu mi-ar fi trecut sa cumpar reviste din alea inainte de a merge la pastrav. Dar ca idee nu e rea deloc...
depinde
Depinde de cine ce considera pescuit si de legea fiecarei tari... la o adica ce vedeti prin pescuit? capacitatea pescarului de a insela pestele cu o bucata de plastic sau metal? sau o metoda care necesita o indemanare mult mai mica datorita faptului ca pestele o are in masa de zi cu zi adica momeli naturale
Euu zic ca pescarul roman trebuie sa 'insele' doua randuri de adversari. Intai il va fenta pe paznic si-l va 'cuminti', apoi va trece la peste si-l va duce cu presul si pe el...iar acasa va incerca imposibilul, adica s-o duca cu zaharelul si pe nevasta furioasa ca nu l-a vazut toata ziua...grea viata de pescar!
Va salut si Hristos a inviat!!!
Este un subiect care se pare ca vrea sa faca o diferenta intre pescari. O diferenta in sensul ca unii se pot uita la altii peste umar. Sincer, pescuitul cu momeli naturale la pastrav si nu numai, sa zicem in apele de munte, sau chiar colinare unde se gaseste pastrav, este liber si chiar i se face reclama, in ITALIA. Daca iau acum o revista oarecare de la Pesca I'n, sigur voi gasii cel putin o reclama la momeli naturale pentru pescuitul pastravului. Ca pestii se elibereaza, ca se retin in numar si dimensiuni permise, este f adevarat, la fel de adevarat este si faptul ca in revistele pomenite anterior, sint prezentate si diverse tehnici de pescuit pastravul cu naturala. Problema, o pun daca cineva a incercat sa elibereze un pastrav capturat la naturala sau arificiala si a tras o concluzie. Intrebarea este, oare care peste va traii mai sigur? cel eliberat dintr-o tripla inghitita si pentru a carei desfacere te faci tot numai singe? sau cel eliberat din desfacerea unui cirlig simplu care poate sa fie si fara spin? Asa ca nu cred ca unii se pot uita peste umar la altii. Va spune asta un mare iubitor al pescuitului cu voblerul, si la fel de mare iubitor al pescuitului stationar.
Important este cit de sportiv facem treaba asta. Eu de exemplu sint ultra bucuros cind vob mele fac treaba excelent si cind imi dau seama ca munca pe care am facut-o nu e in zadar.
Este un subiect care se pare ca vrea sa faca o diferenta intre pescari. O diferenta in sensul ca unii se pot uita la altii peste umar. Sincer, pescuitul cu momeli naturale la pastrav si nu numai, sa zicem in apele de munte, sau chiar colinare unde se gaseste pastrav, este liber si chiar i se face reclama, in ITALIA. Daca iau acum o revista oarecare de la Pesca I'n, sigur voi gasii cel putin o reclama la momeli naturale pentru pescuitul pastravului. Ca pestii se elibereaza, ca se retin in numar si dimensiuni permise, este f adevarat, la fel de adevarat este si faptul ca in revistele pomenite anterior, sint prezentate si diverse tehnici de pescuit pastravul cu naturala. Problema, o pun daca cineva a incercat sa elibereze un pastrav capturat la naturala sau arificiala si a tras o concluzie. Intrebarea este, oare care peste va traii mai sigur? cel eliberat dintr-o tripla inghitita si pentru a carei desfacere te faci tot numai singe? sau cel eliberat din desfacerea unui cirlig simplu care poate sa fie si fara spin? Asa ca nu cred ca unii se pot uita peste umar la altii. Va spune asta un mare iubitor al pescuitului cu voblerul, si la fel de mare iubitor al pescuitului stationar.
Important este cit de sportiv facem treaba asta. Eu de exemplu sint ultra bucuros cind vob mele fac treaba excelent si cind imi dau seama ca munca pe care am facut-o nu e in zadar.