Pescuiesc aproape numai la "match" de cativa ani.
E o chestiune de preferinte in alegerea lansetei. Am avut lansete de 3.60, 3.90, 4.20 si 4.50. Cea mai comoda si versatila lungime mi se pare 3.90.
Acum actiunea...Mie de exemplu imi plac lansetele moi. Ca iti iei o lanseta scumpa sau una ieftina, cel mai bine e sa aiba actiune parabolica si nu "fast". Ai sanse mult mai mari sa rupi betele fast la intepare (Oricat ar costa. Am reusit sa rupt relativ usor la intepare o lanseta de 1000 de lei. de 2 ori.) - cu bugetul tau mi-as lua Classic Competition Match. Eventual la second hand si mi-ar ramane si bani de altceva. Am avut mai multe bete din astea pe care le-am vandut sau le-am dat cadou dar am pastrat una si o folosesc aproape exclusiv. Imi place actiunea blankului asteia mai mult decat a orcarei alte lansete pe care am pus mana. Poti folosi fara probleme fire de la 3 la 5 lbs. A scos fara probleme ciortan trecut de 3 kile si alte ciprinide mai mici, biban, salau (inteapa fara probleme chiar daca nu e fast).
Daca te-am convins si iti iei asa ceva uite niste sfaturi:
La ce sa te uiti:
1.la una la mana a doua. mi se pare exagerat pretul de magazin. cred ca e cineva aici pe forum care vinde asa ceva mult mai ieftin. Edit. am vazut gresit.

2.inele - cateodata nimeresti unele care n-au inelele bine aliniate. Controleaza-le pe fiecare chiar daca e lanseta noua.
3.mandrina - isi face treaba dar e de slaba calitate. Uita-te sa nu fie lovit/ crapat plasticul ala de la piulita. Daca e intreg te tine pana te plictisesti.
La ce sa nu te uiti:
casting weight - scrie pe ea 2-8g - in realitate arunci wagglere de 12 grame fara probleme. La 14 grame cred ca ar fi limita. Oricum, arunci mai departe decat vezi fara binoclu.