Eu, din pacate, nu mai pot pescui la clean pana vara viitoare; m-am intors in US, a inceput lucrul. P-aici exista o ruda foarte apropiata a cleanului nostru (european chub) care se numeste American Chub (sau fallfish--da-i un google si-l vezi) dar numai pe langa coasta de est. Eu cum locuiesc in Wisconsin, n-am noroc nici de asta. Pe aici exista numai Hornyhead Chub (care parca seamana si mai mult cu cleanul nostru dar nu creste mare, rar trece de 15cm). Pana una alta, cat mai e frumos afara, ma voi mai duce cu artificiale dupa bass (nu traieste in Europa si as gresi daca l-as numi un fel de biban dar...in lipsa de comparatie--- dragostea cea mare a pescarului american) si stiuca. Pe Lake Mendota (Madison) sunt locuri in care se iau crapi enormi. Cum este considerat daunator, n-ai voie sa eliberezi crap, indiferent cat de mic. I-am innebunit pe prietenii din tara (mari crapari) povestindu-le cu cat dispret trateaza americanii crapul. De altfel, Wisconsin nu-i singurul stat in care este ILEGAL sa eliberezi crapul. E parte din cultura lor ca toate genurile de minnows (ciprinide) nu-s comestibile; la fel trateaza si cleanul american pe care-l pomeneam mai sus. Adevarul este ca, atunci cand locuiam in Pennsylvania, am prins si consumat largemouth bass si pot spune ca-i la fel de gustos ca pastravul (desi nu-i salmonida). Tot in Penn am luat odata si un crap la 5kg si nu l-am putut manca; de fapt, crapul comun a fost adus in US din Euroasia in 1900 pentru a ajuta la hranirea populatiei care crestea numeric in mod vertiginos. In curand a fost declarat daunator in mai toate locurile unde a fost introdus; a distrus ecosistemele si s-a schimbat si la gust--m-am convins personal ca-i aproape necomestibil (eu nu ma omor nici dupa crapul din RO, dar ala tot e foarte bun pe langa asta din US---chiar daca e aceeasi specie).
Numai bine!
P.S. O sa mi se faca mare dor de clean pana la vara, dar sunt "pe el" cand revin in concediu! Mi-am comandat pe ebay niste greieri si lacuste pe carlig de 8 care arata aproape reale, o nebunie, nu alta! Sper sa muste
Pestii nostri pretuiti, pe aici dispretuiti :(
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
mie mi-a placut ce am vazut pe net in raul wisconsin: smallmouth bass
pana la anul poate agati cativa din aia. sunt curios cum e drillul. In plus , si in Wiscounsin au aparut frankenfishii aka snakehead xxx , asa ca sa ai barda la tine cat stai pe malul apei si dak sare ceva din apa da si fugi - se pare ca astia alearga pe uscat ca Michael Jonson la 100m sprint si au dintii cat aia de crocodil
cel putin asa scrie prin ziare , altii mai cunoscatori zic ca doar dak bagi mana in gura lor te-ai ars. Oricum sunt daunatori , rapitori si mari
fir intins!

pana la anul poate agati cativa din aia. sunt curios cum e drillul. In plus , si in Wiscounsin au aparut frankenfishii aka snakehead xxx , asa ca sa ai barda la tine cat stai pe malul apei si dak sare ceva din apa da si fugi - se pare ca astia alearga pe uscat ca Michael Jonson la 100m sprint si au dintii cat aia de crocodil

cel putin asa scrie prin ziare , altii mai cunoscatori zic ca doar dak bagi mana in gura lor te-ai ars. Oricum sunt daunatori , rapitori si mari

fir intins!
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare
Luat aseara primul meu largemouth bass in Wisconsin! La un plastic "Booyah", in forma de V cu un ochi in varf prin care-l prinzi cu agrafa de twister; pe o ramura a V-ului e o jumatate de minnow galben cu ochi rosii, tridimensionali, jumatate care se continua cu un buchet de plastice moi, bicolore (negru+galben) --ca un pamatuf--carligul (nr 2 sau si mai barosan) mascat intre firele pamatufului. Pe cealalta ramura: doua lingurite spinner, una mare, aurie agatata de capat si una mica, culisanta pe ramura, in culoarea galbena. Toata chestia seamana cu asta:
http://www.lurenet.com/productdetail.aspx?id=bypmb18644
dar are, cum am scris mai sus, doua lingurite pe ramura si e ceva mai complexa. Sunt curios daca ar merge la clean sa stiuca in RO. Pe aici se ia stiuca la asa ceva.
Drilul a fost energic, cu ruperi de ritm; n-am prins pana acum clean la lanseta deci nu pot compara. La fel si stiuca, nu stiu. Exemplarul a fost relativ mic, ceva peste 500g.
http://www.lurenet.com/productdetail.aspx?id=bypmb18644
dar are, cum am scris mai sus, doua lingurite pe ramura si e ceva mai complexa. Sunt curios daca ar merge la clean sa stiuca in RO. Pe aici se ia stiuca la asa ceva.
Drilul a fost energic, cu ruperi de ritm; n-am prins pana acum clean la lanseta deci nu pot compara. La fel si stiuca, nu stiu. Exemplarul a fost relativ mic, ceva peste 500g.