Pescuiesc de cativa ani la Dunare cu niste lansete de fibra plina , 2.4m -2.7m act 100-250g rigide . N-am avut pana acum probleme cu ele , si le-am hartanit prin toate coclaurile , am calcat pe ele noaptea cu masina , le-a scapat pe pietre si in apa si n-au avut nimic .
Singura lor problema este greutatea mare , cele de 2.7m ajung in jur de 900g fara mulineta , cu mulineta ajung la 1.5-1.6 kg .
Atunci cand prinzi un somotei de 2-3kg il simti de parca ar avea 20 si parca scoti un bustean din apa , chestie care devine obositoare .
De ceva vreme stau si ma gandesc daca sa-mi cumpar si niste lansete carbon , n-am pescuit cu asa ceva la somn pana acum si sunt in dubiu
Poate sa-mi spuna cineva care sunt avantajele lansetelor de carbon in fata celor de fibra plina la pescuitul somnului stationar si daca se merita investitia ?
Va multumesc
Pescuit la somn : Lanseta carbon vs fibra sticla plina .
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- Bass Assassin
- senior
-
- veteran
La modul cum ai pus problema este foarte greu ca cineva sa-ti dea un raspuns.Daca intradevar te deranjaza ,aspectele prezentate de tine in legatura cu greutatea si senzatia,atunci nu pot decat sa-ti recomand bete de carbon.Insa ar mai fi solutia sa renunti la unul dintre betele de fibra si sa-ti cumperi unul de carbon,iar la primele pescuituri ai sa constati pe pielea ta avantajele sau dezavantajele.Daca nu esti multumit... il poti re-vinde