Pescuit la somn cu clonc pe Dunare - 27 somni/ 5 zile

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 23 Noi 2011, 15:05

Stiucar,
mi-e frica ca pozele sunt asemanatoare cu cea de prezentare, cea din avatar...mai bine nu ma uit. Sorry.

De ce dai ocazia sa fii atacat? Eu, personal, nici n-as oficializa astfel de poze. Eu le-as sterge daca ar fi posibil!?

Ai scris ca: "...iar la clonc se prind exemplare mari care nu mai au randament la reproducere ei facandu-si datoria de reproducatori".???????????????????????????
Somnii traiesc ca. 80 de ani (peste 60 in orice caz). Un somn de 30 - 35 de ani care are in jur de 100 de kg, iar lungime 2,40 - 2,60 metrii este inca mult si bine un reproducator de elita. Mai ales somnii mari, de la 20 de kg in sus sunt cei mai buni reproducatori.
De exemplu, somnul record de 2,62 metrii prins in Germania a si fost filmat cu citeva zile inainte, impreuna cu citiva masculi mai mici. Se stia ca misuna prin zona un somn de vreo 2,5 metrii.
http://youtu.be/Frql3MBRiMc
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2011, 15:55

Zoran Wiener scrie:Merci!
Sper sa fie la toti de folos.
Nu e gata inca, mai am o droaie de video-uri sa filmez, cu monturile. Dar asta poate astepta pina in primavara.
ca sa revenim on topic , ai putea oare Zoran sa faci un video in care sa se vada somnul pe sonar? sau o poza ceva unde sa pui degetul pe ecranul sonarului sa vad si eu care e pestele? intreb ca eu pina acum am mai folosit de vreo 2 ori sonarul unui prieten dar il tineam pe modul "xxx id" . in modul real am vazut arcurile alea intre ape dar niciodata somnul n-am stiut sa-l recunosc :oops: am tot auzit povesti in care imi spuneau oamenii ca au vazut cum urca somnul pe sonar dar niciodata n-am vazut un ecran de sonar filmat cu o astfel de scena :oops: :roll:
intreb asta pentru ca as vrea sa vad daca reusesc si eu sa ridic somnul de pe fund atunci cand bat cu cloncul (bineinteles anu viitor )
e drept si ca pe mine ma interesau mai mult adancimea si structura substratului pana acum.
:roll:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Noi 2011, 16:09

ps. a patit cineva sa vada pe sonar pesti sub linia care semnifica substratul? ca si cand pestele ar sta in namol? :roll: :shock:
ps.2. cum se vad pe sonar pillcurile de ierburi de pe fundul apei?
ps.3 ce recomandari i-ati face cuiva care ar vrea sa dea la clonc dar n-are sonar ?

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 23 Noi 2011, 17:35

Zoran ...

in filmuletul asta http://youtu.be/GwoUjT7xDZ0 imi poti spune te rog ce lanseta folosesti dupa minutul 1:15 ... e aia care are un fel de prelungire a manerului pana in apropierea primului inel si se indoaie tare frumos ... merci ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Noi 2011, 19:21

Zoran Wiener scrie:...Mai ales somnii mari, de la 20 de kg in sus sunt cei mai buni reproducatori.
Pe ce te bazezi cand afirmi chestia aceasta ? ...Conform cercetatoriilor icrele a somniilor peste 15-20 kg, chiar daca sunt mult mai multe cantitativ, calitativ sunt mult mai slabe si practic procentul e mult mai slab decat la exemplare mai mici.... sunt chiar si cateva carti pe tema aceasta si au fost dovedite in mai multe crescatorii ...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Noi 2011, 19:30

kzoli scrie:
Zoran Wiener scrie:...Mai ales somnii mari, de la 20 de kg in sus sunt cei mai buni reproducatori.
Pe ce te bazezi cand afirmi chestia aceasta ? ...Conform cercetatoriilor icrele a somniilor peste 15-20 kg, chiar daca sunt mult mai multe cantitativ, calitativ sunt mult mai slabe si practic procentul e mult mai slab decat la exemplare mai mici.... sunt chiar si cateva carti pe tema aceasta si au fost dovedite in mai multe crescatorii ...

Ps. Rog un MODERATOR sa stearga toate postarile care nu au loc aici !!!

Asta e si parerea mea,am spus-o si cu alta ocazie,exemplarele mai tinere cred ca sunt mai indicate in reproducere din punct de vedere calitativ, decat cele mai varstnice.Acum insa nu stiu daca nu cumva tocmai cei de aprox. 15 nu fac parte din prima categorie :?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Noi 2011, 19:39

kzoli scrie:
Poate pe studii facute in natura, nu in crescatorii unde nu e loc, nu-s somni mari, si mai sunt si unii peste altii. Nici gainile crescute in custi nu-s la fel ca cele crescute in curte.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Noi 2011, 19:44

Nu contest acest fapt, nu stiu, din informatiile mele somnii respectiv au fost capturati cu plase pe ape naturale, cantariti, "recoltati "apoi eliberati... cercetarea s-a efectuat pe si din "materialul astfel recoltat" ....

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 23 Noi 2011, 20:00

Corect.Sterge te rog dl Tudor. offurile.... care-l deranjeaza pe Kzoli.Deranjeaza pescarii care vor incepe sa creada ca ce face "stiucarul"chiar e gresit. :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Noi 2011, 20:11

Citez pe florin b. "subiectul "stiucar" merita bagat la arena sau chiar topic separat, ceea ce sper sa se intample si sa il lasam pe Zoran sa se desfasoare..."

Sunt perfect de acord !.... de ce trebuie "stricat" fiecare topic cu postari aiurea ?

@Elias sa injurati pe stiucar si pe "toti ca el" pana nu mai puteti, dar intr-un loc "dedicat", daca se poate....
Eu consider ca acest topic a lui Zoran este unul foarte interesant, ba chiar educativ, care a deviat in....si ar merita o curatenie ...ma insel ?

Scrie răspuns