pescuit la mare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
pescuit la mare
pt ca tot vine sezonul estival si cred ca majoritatea trecem si anul acesta pe la mare v-as intreba care ce pesti si ce fel de momeli fol la mare si daca se pot cumpara de la magazinele de pe litoral nade pt pescuitul la mare
- aquaelement
- junior
- pastravarul 77
- utilizator constant
Daca vrei sa prinzi guvizi poti lua la scoica dar eu cand merg pe Litoral cumpar de la macelarie inima de vita si o tai patratele e tare si ramane rosie mult timp in apa si poti prinde cativa guvizi cu o patratica in schimb la scoica dupa fiecare trasatura trebuie sa pui alta.
Cand e marea agitata am prins Chefal la rama de mare.
-
- veteran
Da, asa e. Inima e buna dar si pipota da pui sau ficatul de pui sunt momeli bune la guvide. In schimb nu prea gasesti rame de mare de cumparat iar daca vinde vreunulo cere 3 lei pe o rama adica...jaf curat. Anul asta merg la Mamaia, dica in cel mai prost loc de dat in mare, noroc ca e lacul Sutghiol alaturi si e si gratis pe deasupra...pastravarul 77 scrie:Daca vrei sa prinzi guvizi poti lua la scoica dar eu cand merg pe Litoral cumpar de la macelarie inima de vita si o tai patratele e tare si ramane rosie mult timp in apa si poti prinde cativa guvizi cu o patratica in schimb la scoica dupa fiecare trasatura trebuie sa pui alta.
-
- veteran
La chefal dimineata devreme si seara tarziu, cu lansete de 4 metri, puternice, pui 2-3 carlige si langa ele mici plute rosii sau verzi ca sa tina acele mai sus. Momeala rama de mare, poate si paine dar nu sta in ac.nemeti_k scrie:citeam ca se pescuieste si la momeli pe fundul apei si ca se pune si o bucata de pana de pasare dar nu stiu cam la ce distanta trebuie sa lansezi sau ce fel de bete trebuie sa fol. cand se prinde bine, dimineata sau seara, ce sa cauti fundul apei cu pietre sau nisip?
In general la mare cand dai de pe dig in larg se practica stiluol Surf Casting. Lansete puternice, arunca 100-300 grame. Plumb torpila. Fir clasic sau textil de 0.30-0.40. Ma gandeam sa pun pe acele mari bucati de carne, poate iau un rechinas sau vreun lufar, calcan etc. Dar or sta pestii astia la 150 m de dig, adica cam cat e lanseul maxim de care sunt in stare?
deci sa inteleg ca la mamaia nu prea are rost sa pescuiesti , dar vedeam pescari care stateau pe nisip si nu era nici un fel de dig langa ei, era cam tot asa cum e la lac ,acuma nu stiu si ce prindeau sau daca prindeau pt ca atunci inca nu eram bolnav de pescuit. cam care ar fii cea mai potrivita statiune de pe litoral pt pescuit?