"Oily Deadbaits"

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

ovidius
veteran
veteran

"Oily Deadbaits"

Mesaj de ovidius » 11 Feb 2005, 11:41

Pestii morti uleiati. Cine a incercat ? Am citit pe undeva despre acest subiect. Cica tipul anticipa muscatura prin pelicula de ulei ce se ridica instantaneu la suprafata apei atunci cand stiuca insfaca.
Ce fel de uleiuri atractante se pot folosi ? Cum se introduce chiar si la naluci acest ulei atractant ?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Feb 2005, 11:51

Un articol interesant in gasesti pe http://www.pescuitul.ro si anume... Stiuca ... la momeli injectate

Vezi aici: http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... 46821a0dad

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Feb 2005, 12:00

culmea!!! acu 5 minute l-am citit :D
Se pare ca metoda alege mai ales exemplarele mari de stiuca , si care nu se mai arunca pline de elan si naivitate pe orice tabla
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Adelin
Moderator
Moderator

Re: "Oily Deadbaits"

Mesaj de Adelin » 11 Feb 2005, 12:04

Opre.Ovidiu scrie: Cica tipul anticipa muscatura prin pelicula de ulei ce se ridica instantaneu la suprafata apei atunci cand stiuca insfaca.
...sigur dupa ce a interceptat acustic trosnitura oaselor pestisorului sub presiunea falcilor taioase ala stiucii...cunosc, m-i s-a intamplat si mie sa vad asa ceva,.....dar foarte rar.

:lol: :lol: :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Feb 2005, 14:02

Adelin(Arad) scrie:
Opre.Ovidiu scrie: Cica tipul anticipa muscatura prin pelicula de ulei ce se ridica instantaneu la suprafata apei atunci cand stiuca insfaca.
...sigur dupa ce a interceptat acustic trosnitura oaselor pestisorului sub presiunea falcilor taioase ala stiucii...cunosc, m-i s-a intamplat si mie sa vad asa ceva,.....dar foarte rar.

:lol: :lol: :lol:
Ce ti s-a intamplat Adelin? Sa vezi pata de ulei sau sa auzi trosnitura oaselor bietului pestisor prins intre falcile rapitorului?

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 11 Feb 2005, 15:07

Bun, bun, dar care sunt uleiurile ? De unde se pot procura ?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 11 Feb 2005, 16:13

Opre.Ovidiu scrie:Bun, bun, dar care sunt uleiurile ? De unde se pot procura ?
Ai citit articolul? Cum ti s-a parut?
Vezi ca uleiuri de peste gasesti la Metro sau la magazinele de specialitate (pescarii) sau chiar in unele farmacii.
Am sa incerc si eu metoda, sa vad ce iese.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 11 Feb 2005, 16:45

:idea: Cele mai bune uleiuri, care semnalizeaza bine muscatura stiucii, sunt cele din conservele de macrou, combinate cu ulei fin de masline(cel mai indicat din Fr., pt. cunoscatori).Muscatura se observa ca o explozie pe luciul apei...sunt recomandati ochelarii cu lentile Polaroid pt a sesiza mai bine muscatura(adica aparitia petei de ulei, astfel evitam eventualele fleshuri care impiedica vizibilitatea). :?

micutu
utilizator constant
utilizator constant

sturioni

Mesaj de micutu » 11 Feb 2005, 21:17

cam off topic (poate chiar off forum :) )... imi cer iertare. am vazut azi cum se prind sturionii pe discovery channel: intr-un ciorap de dama se pun niste icre de somon ... in imagine parea cam ca un boilles de 36mm ... si vine sturionul. nenea acela a prins cateva superbucati in Columbia Britanica. ma intreb ... in Romania ar fi vreo sansa in stilul asta? sau mai bine zis ... a prins cineva un sturion prin metode sportive?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 11 Feb 2005, 23:32

Sturioni se prind prin metode sportive. Ca sa nu vorbesc despre cei americani, ci de cei pe care aveti sanse sa-i mai prindeti si in Dunare. In delta Volgai se organizeaza voiaje de multi ani cu pescuitul sturionului "beluga" la peste viu si chiar la naluci. Deci cred ca daca numarul sturionilor ar fi destul de important ar merge si cu metode "sportive".

Tudor

Scrie răspuns