Nada secreta?

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

skycleaner
utilizator nou
utilizator nou

Nada secreta?

Mesaj de skycleaner » 06 Noi 2006, 14:14

Mai deunazi am pescuit la clean in coada lacului de acumulare de la Valea Uzului. Mi-a fost dat sa vad cativa baieti din Bacau din oras care faceau partida pe cinste. Ceilalti pescari stateau si scrasneau din dinti. Nimeni nu prindea nimic in afara alora. Cu chiu cu vai am pus mana pe un pic de nada de a lor si m-am convins. Miroase atat de bine ca iti vine s-o mananci (cam miros de cozonac pentru comparatie), are culoare galben maronie, consistenta si am observat ca din cand in cand este pulverizata apa peste ea ca sa se mentina buna. Daca exista cineva ce cunoaste ce este rog sa-mi dati o mana poate reusesc si eu sa fac asa ceva ca simt ca o iau razna daca mai vin cu mana goala de la balta. Va multumesc. :D

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 06 Noi 2006, 14:45

cu ce momeala dadeau tipii? la pluta?
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

skycleaner
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de skycleaner » 06 Noi 2006, 21:05

la pluta...cu vermusi insa il "adunau" cu acea nada periculoasa. ce am putut deslusi e ca e facuta din mai multe ingrediente printre care si canepa.

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 06 Noi 2006, 21:31

Se poate sa fie VAN DEN EYNDEN.
Pilly

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 06 Noi 2006, 22:55

pilula scrie:Se poate sa fie VAN DEN EYNDEN.
pila,
nu cred tata,am eu din aia si nu am avut rezultate notabile cu ea,poate nu se preteaza la conditiile de pe Oltul nostru
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 07 Noi 2006, 01:47

Daca acesta nu ar fii un site pt. pestii rapitori as putea sa va explic cate ceva de nada ce nu trebuie sa fie de provenienta straina ci componentele sa fie prospete si proportionate corespunzator,iar perscarul sa stie cum sa o utilizeze.
Luati legatura cu pescari buni,de competitie la stationar si veti afla mai multe ,sau puneti aceste intebari pe forum-ul AVP si cred ca se va gasi cine sa va raspunda.
Pt. cei din VALCEA cred ca DADY va va explica cate ceva,normal ca nu totul ,nimeni nu-si popularizeaza secretele nadei descoperite dupa multe cautari si informari.

Jean Scurtu

skycleaner
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de skycleaner » 07 Noi 2006, 09:24

Ce am mai aflat intre timp este ca toate ingredientele se macina cu o rasnita speciala si ... cam atat. Totusi nu se poate sa nu fie cineva care stie ceva... :wink:

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 07 Noi 2006, 11:42

Cleanul raspunde foarte bine la nada si de aceea prindeau constant!!!
Poti la fel de bine sa nadesti cu viermusi, porumb, etc....

Totul e sa urmaresti obiceiurile de hranire ale clenului pe barajul respectiv!

PS: Nu exista o nada minune UNIVERSALA!
Spining....Prea bun ca sa fie light...

skycleaner
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de skycleaner » 07 Noi 2006, 13:58

Eu stiu ca nu exista nada minune. Insa cand vezi ca tu stai pe margine fara sa prinzi nimic si aia scot la greu incepi sa-ti pui intrebari. Problema e ca (din spusele celorlalti pescari) asa se intampla de cate ori acestia vin pe balta. Ceva este la mijloc si, sincer, nu-mi dau seama ce.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 07 Noi 2006, 17:36

Rasnita "speciala " e o moara cu ciocane ce te ajuta sa macini semintele uleioase,iar ce ar trebui sa macini ai putea afla cautand prin revistele si cartile de specialitate.
Despre componentele unei nade si rolul lor am scris eu in articol in revista "VANATORUL SI PESCARUL SPORTIV" imediat dupa revolutie,in 1990....

Jean Scurtu

Scrie răspuns