lipitori - originale si falsuri

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 05 Aug 2004, 13:46

Cele mai bune, peste ecluza, pe canalul mort. Acolo am prins testoasa la pestisor! Cica bibanii de acolo au viermi?!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 05 Aug 2004, 13:50

De unde? Din canalul mort? S-ar putea, nu stiu!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 11 Mar 2005, 08:34

Lipitorile negre de pamant sunt cele mai bune la pescuitul somnului si in special cel mare
Au carnea tare si rezista foarte mult timp in carlig la noi in zona pescarii le mai numesc "cantalupi"

Razvanel
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Razvanel » 10 Mai 2005, 11:41

unde gasesc sa cumpar lipitori negre?
fir intins________________

Jean Scurtu

Re: lipitori - originale si falsuri

Mesaj de Jean Scurtu » 10 Mai 2005, 17:43

danr scrie:in bucuresti, toti vanzatorii tin lipitorile in recipiente cu apa
eu am fost convins intotdeauna ca liptorile stau in apa si nu au fost scoase din pamant
Dane,

Cand eram copil in Bod-ul meu natal strangeam lipitori de pe un rau,Ghimbaselul,ce traversa satul meu ca sa se verse in Olt 3km. mai jos.
Le pastram in pamant( de unde le-am luat )in cutii de metal cu capacul gaurit cu un cui in mai multe locuri pt a intra aerul necesar respiratiei lipitorilor.

Cu cele verzi nu pescuiam niciodata,deoarece nu le manca nici un peste.

Lipitorile negre erau cea mai buna momeala ,dupa coropijnita la pescuitul mrenei si cleanului,somn nefiind decat f.f.rar in zona Bod-ului pe Olt.

Wave are dreptate le gasesti in pamantul ceva mai afanat al malului la limita ape.

Strangeam mai multe deoarece sambata sau duminica veneau pescarii din Brasov si le vindeam sau primeam in schimb "ace de Olt",cum le spuneam pe atunci carligelor de pescuit(noi copii pescuiam pe Ghimbasel cu ace cu gamalie sau de cusut transformate de noi,fara a ne gandi ca pescuim cu carlige"barbless"cum am aflat mai tarziu)

Jean Scurtu

littlefish
junior
junior

Mesaj de littlefish » 31 Ian 2006, 15:48

Mai merg bine si melcii fara cochilie...limacsii! Atat doar ca sunt scarbosi la atingere:(
Daca totul pare sa mearga bine, cu siguranta ai omis ceva.

Scrie răspuns