lipitori - originale si falsuri
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
-
- utilizator constant
Re: lipitori - originale si falsuri
Dane,danr scrie:in bucuresti, toti vanzatorii tin lipitorile in recipiente cu apa
eu am fost convins intotdeauna ca liptorile stau in apa si nu au fost scoase din pamant
Cand eram copil in Bod-ul meu natal strangeam lipitori de pe un rau,Ghimbaselul,ce traversa satul meu ca sa se verse in Olt 3km. mai jos.
Le pastram in pamant( de unde le-am luat )in cutii de metal cu capacul gaurit cu un cui in mai multe locuri pt a intra aerul necesar respiratiei lipitorilor.
Cu cele verzi nu pescuiam niciodata,deoarece nu le manca nici un peste.
Lipitorile negre erau cea mai buna momeala ,dupa coropijnita la pescuitul mrenei si cleanului,somn nefiind decat f.f.rar in zona Bod-ului pe Olt.
Wave are dreptate le gasesti in pamantul ceva mai afanat al malului la limita ape.
Strangeam mai multe deoarece sambata sau duminica veneau pescarii din Brasov si le vindeam sau primeam in schimb "ace de Olt",cum le spuneam pe atunci carligelor de pescuit(noi copii pescuiam pe Ghimbasel cu ace cu gamalie sau de cusut transformate de noi,fara a ne gandi ca pescuim cu carlige"barbless"cum am aflat mai tarziu)
Jean Scurtu
- littlefish
- junior