Cu pestisorul la distante mari
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Mai era o metoda folosita pe rau, cu pestisor si plumb culisant greu (de la 100g in sus). Se realizeaza montura cu plumb culisant, forfacul cam 0.5-0.6m lungime, se scoate de pe tambur cam 50-60 m de fir, care se pune colac pe mal, apoi se arunca plumbul cu mana in locul dorit, iar apoi se trag cei 50-60m de fir, tot cu mana, incet, pana cand carligul cu pestisorul ajung la plumbul culisant. Treaba asta necesita deci cel putin 120m de fir, plumbul in momentul aruncarii lui cu mana, fiind situat la muijlocul firului, in apa plecand practic doua fire....
La pescuitul stationar, la somn de exemplu,se foloseste metoda cu 2 lansete!
Deci:un plumb culisant,in fata agrafei unde vine legata montura.
a doua lanseta o pui pe suport la 2m de tine(lateral)
legi firul de agrafa(lanseta 2 se foloseste numai sa tragi firul inapoi)
iei lanseta 1 cu plumbul culisant 200gr(de exemplu)
lanseta 2 deschizi picapul ca firul sa fie liber.
faci lansarea unde vrei(distanta, locul)fara carlig sau montura.
dupa ce sa facut lansarea,pui lanseta pe suport desfaci picapul si iei lanseta 2
recuperezi incet pina cind aiduci capatul celalalt.
acolo montezi o pluta care trebuie sa fie mai lunga ca forfacul(forfac de 20cm montezi o pluta de 30cm)pluta ti-o faci din 2 bile de stiropor si intre ele un tub PVC.(asta pentru a nu se incurca pestisorul de fir).
cand totul este gata montat,recuperezi cu lanseta 1 incet pana cind ajungi cu montura la plumb.
foarte important este sa sti cat de adinca este apa acolo unde vrei sa pescuiesti(pentru a sti ce lungime lasi pana la pluta.
montura se numeste pe limba Germana "Knochenmontage"
sper sa-ti fie de folos.
Deci:un plumb culisant,in fata agrafei unde vine legata montura.
a doua lanseta o pui pe suport la 2m de tine(lateral)
legi firul de agrafa(lanseta 2 se foloseste numai sa tragi firul inapoi)
iei lanseta 1 cu plumbul culisant 200gr(de exemplu)
lanseta 2 deschizi picapul ca firul sa fie liber.
faci lansarea unde vrei(distanta, locul)fara carlig sau montura.
dupa ce sa facut lansarea,pui lanseta pe suport desfaci picapul si iei lanseta 2
recuperezi incet pina cind aiduci capatul celalalt.
acolo montezi o pluta care trebuie sa fie mai lunga ca forfacul(forfac de 20cm montezi o pluta de 30cm)pluta ti-o faci din 2 bile de stiropor si intre ele un tub PVC.(asta pentru a nu se incurca pestisorul de fir).
cand totul este gata montat,recuperezi cu lanseta 1 incet pana cind ajungi cu montura la plumb.
foarte important este sa sti cat de adinca este apa acolo unde vrei sa pescuiesti(pentru a sti ce lungime lasi pana la pluta.
montura se numeste pe limba Germana "Knochenmontage"
sper sa-ti fie de folos.
C&R
-
- veteran
Exista o montura pentru pescuitul la rapitori cu pestisor viu la distante mult mai mari cu o panza trasa de vant. Sunt si kit-uri cu accesorii pentru aceasta montura care se comercializeaza.
Detalii se gasesc aici:
http://www.hiflykites.co.za/free-kite-g ... ng-manual/

Detalii se gasesc aici:
http://www.hiflykites.co.za/free-kite-g ... ng-manual/
-
- senior
Razavan, nu te arunca.razvan m. scrie:Daca cu aberatia asra se poate pescui ma impusc!
Varianta cu zmeul am vazut-o pe Chasse & Peche (cred) si au prins. E adevarat cu nu urmareau mirle (subliniez: cu ghilimele) si strapi.
In emisiunea care am vazut-o tractau zmeul cu barca, pe un fir/legatura (nici nu stiu cum sa-i spun) prins de zmeu pleca montura. Oamenii erau foarte multumiti de rezultate si o recomandau...
Fara nici o legatura cu topicul:
Bunicul meu avea o vorba: "Baiete, Dumnezeau cind a creat lumea a impartit-o in doua: de o parte sunt oamenii normali, pe cealalta parte tot felul de nebuni.
Intre ei a pus un zid.
Problema pe lumea asta e ca niciodata nu stii de ce parte a zidului esti."

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
Am vazut ceva asemanator intr-un documentar facut intr-o tara exotica,nu stiu care.Bastinosii pescuiau din barca montand momeala cu ajutorul unui zmeu ptr apele erau f limpezi si numai asa reuseau sa prinde peste.Daca ei prindeau,inseamna ce merge dracia,dar sincer,eu sper sa nu ajung vreodata sa pescuiesc cu asa ceva. 

http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
Singurele metode care mi se par acceptabile si accesibile pentru a trimite un pestisor viu la distanta mare de mal(pestisorul trebuind sa ajunga viu si nevatamat) sant cea cu pluta cu vela pe care a spus-o Tudor (conditia este sa avem vantul in spate) si cea a lui Dragos, cu plumbul in fata legat de guta .Pestisorul se trimite pe fir dupa executarea lansarii. La un capat al forfacului se leaga carligul sau ancora in care se infinge pestisorul iar la celalalt se leaga o agrafa care se trece pe dupa fir(eu as adauga langa agrafa si un plumb de 10g care sa ajute la coborarea forfacului). Metoda se numeste "funicular" si merge in cazul apelor cu adancime mare(peste10m). In carlig se pune un peste de fund(zvarluga, tipar,guvid,) care cauta sa ajunga la fundul apei. Pentru apele curgatoare este bun "zmeul". Restul sunt simple fantezii .