Copca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
La copca in februarie
Acum ca s-a terminat cu pescuitul la copca (soare-caldura-gheata subtire
) sa scriu si eu ceva despre acest subiect.
Anul acesta am facut doua partide la copca, de patru ore fiecare, dupa-amiaza, in doua duminici din februarie, pe lacul Venetia (Ciric III oficial
), intr-o echipa bine sudata
de trei insi.
La prima, gheata era groasa, apetitul pestilor scazut, am prins babusti (ochene), ghiborti (zborasi) si bibani mici (eliberati toti
) la larva, 1-2 pe carlig de 16-18, cu pluta echilibrata la rasul apei. Din vreo 15 copci, doar "jumatate au fost norocoase"
. "Ne-au murat" bine ploaia, lapovita si ninsoarea (in ordinea asta
).
La a doua, gheata subtire (periculos de subtire in mal)-am pasit (un pas maaareee
) la intare si iesire cu un morcov cat China
-, in schimb apetitul pestilor era crescut, babusti, ghiborti si bibani (cativa de masura-restul eliberati) faceau rand la momelile noastre (aceeasi larva). Au mers si carlige mai mari (14). Copcile vechi, dar si altele noi au dat rezultate egale. Vremea - calda, de picnic
.

Anul acesta am facut doua partide la copca, de patru ore fiecare, dupa-amiaza, in doua duminici din februarie, pe lacul Venetia (Ciric III oficial

La prima, gheata era groasa, apetitul pestilor scazut, am prins babusti (ochene), ghiborti (zborasi) si bibani mici (eliberati toti

La a doua, gheata subtire (periculos de subtire in mal)-am pasit (un pas maaareee

...si pescuitul va va face liberi!
-
- senior
Cea mai tare smecherie este sa ai parte de gheata destul de groasa!Apoi ar trebui sa stii unde sunt gropile din balta,acolo sunt adunati si pestii pasnici si rapitorii.Referindu-ma la stiuca,la asta ma mai pricep,o conditie de baza ar fi ca pestisorul sa se miste liber cat mai aproape de vegetatie DAR sa nu se agate in ea!Nu este nevoie de fire prea grose,iarna stiuca nu este prea bataioasa,carligul folosit(triplu sau simplu)sa nu fie exagerat,iar pluta sa fie mai fina ca de obicei,atat cat sa sustina pestisorul anemic.Preferabil ca acesta sa fie rosioara.Ar fi de spus multe despre asa ceva dar mai bine pe mp. :)