Copca

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 08 Mar 2005, 13:43

Na, in sfarsit oarice date. Felicitari. Tot asa, inainte.

angler
junior
junior

La copca in februarie

Mesaj de angler » 14 Mar 2005, 12:07

Acum ca s-a terminat cu pescuitul la copca (soare-caldura-gheata subtire :D ) sa scriu si eu ceva despre acest subiect.

Anul acesta am facut doua partide la copca, de patru ore fiecare, dupa-amiaza, in doua duminici din februarie, pe lacul Venetia (Ciric III oficial :) ), intr-o echipa bine sudata :) de trei insi.

La prima, gheata era groasa, apetitul pestilor scazut, am prins babusti (ochene), ghiborti (zborasi) si bibani mici (eliberati toti 8) ) la larva, 1-2 pe carlig de 16-18, cu pluta echilibrata la rasul apei. Din vreo 15 copci, doar "jumatate au fost norocoase" :) . "Ne-au murat" bine ploaia, lapovita si ninsoarea (in ordinea asta :D ).

La a doua, gheata subtire (periculos de subtire in mal)-am pasit (un pas maaareee :D ) la intare si iesire cu un morcov cat China :lol: -, in schimb apetitul pestilor era crescut, babusti, ghiborti si bibani (cativa de masura-restul eliberati) faceau rand la momelile noastre (aceeasi larva). Au mers si carlige mai mari (14). Copcile vechi, dar si altele noi au dat rezultate egale. Vremea - calda, de picnic :P .
...si pescuitul va va face liberi!

WILY
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de WILY » 19 Mar 2006, 19:42

Nu am pescuit niciodata la copca. nu stiu senzatia acea d a pescui la copca. VA rog zicetzimi si mie niste smecherii pt pescuitul la copca
:roll:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 20 Mar 2006, 18:01

Cea mai tare smecherie este sa ai parte de gheata destul de groasa!Apoi ar trebui sa stii unde sunt gropile din balta,acolo sunt adunati si pestii pasnici si rapitorii.Referindu-ma la stiuca,la asta ma mai pricep,o conditie de baza ar fi ca pestisorul sa se miste liber cat mai aproape de vegetatie DAR sa nu se agate in ea!Nu este nevoie de fire prea grose,iarna stiuca nu este prea bataioasa,carligul folosit(triplu sau simplu)sa nu fie exagerat,iar pluta sa fie mai fina ca de obicei,atat cat sa sustina pestisorul anemic.Preferabil ca acesta sa fie rosioara.Ar fi de spus multe despre asa ceva dar mai bine pe mp. :)

raduradu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de raduradu » 23 Feb 2007, 15:03

:D

raduradu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de raduradu » 24 Mar 2007, 22:52

ovidius scrie:Na, in sfarsit oarice date. Felicitari. Tot asa, inainte.

Scrie răspuns