cleanul iarna pe rau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- juventinu88
- utilizator constant
Zilele trecute am facut o iesire la pescuit, vizand in special scobarul, dar spre surpriza mea, la cei 2 viermi a atentat un clean. Nada a fost ceva combinatie de paine si ceva Techno sange pt scobar. Inafara de clean eu nu am mai prins nimic, dar altii prindeau clean si scobar la cus-cus si la splina de porc.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=2568
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=2568
In perioada asta si eu prefer pescuitul la clean,se spune ca marge mai bine(acolo unde ma duc eu acum) iarna,vara e mai des intilnit scobarul si mreana mare.Iar ca ...tehnica de pescuit,mi-e cam rusinica de ea dar daca mai da si rezultate,nu vad motive s-o schimb!Deci:o lanseta de 2,4-2,7 cu mulineta aferenta(micuta,cu 3-4 rulmenti),fir 0,14,ace de #14.plumb culisant de 10g si un virtej micut.Apa are 2-3 m,e plina de copaci chiar in mal si are un curent foarte puternic,de aceea nu marge nadit(sau merge daca vrei sa nadesti aici si sa fugi 3-4km sa arunci fuga 2-3 min.varga-n balta
).In cirlig folosesc buchet de 10-12-15 viermusi.De splina de porc chiar n-am auzit dar cu proxima ocazie o sa-ncerc...si-asa la ultimele partide am cam somat.Merge bine si cu bologneza,daca ai una buna s-o poti tine in mina pentru a nu lua apa firul,mai ales daca nu folosesti pluta,ca mine.Eu folosesc una de 6m.

Daca e-e;daca nu e-nu e!!! Asta e!!!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
Mai bine mor in picioare decat sa traiesc in genunchi!
- Ionut Petrea
- veteran
In perioada asta a anului sincer nu stiu,dar am avut rezultate bune la sfarsitul lui februarie 2008 cu ficat de pasare.Carlige de maxim #10,fir de 0.14,0.16,lanseta lunga si usoara si mulineta micuta.Dar...poti sa incerci si acum.Sunt cam aceleasi temperaturi ca la sf lunii februarie
Intotdeauna C&R
eu cred ca cel mai bine e sa folosesti un match daca apa are 8 metri adancime cauta pe google montura shelfield e treaba cu pluta culisanta care as ia singura adancimea tu trebuie doar sa momesti puternic in locul respectiv si sa ai rabdare (asta e parera mea dar dar mai bine ar fii sa intrebi pe veteranii de pe site ei stiu mai bine pa!caesar scrie:Cine poate sa-mi arate o montura pentru clean la bologneza?Pescuiesc in lacul Belis-Fantanele cu adancimea de 6-8 m ,cu o bologneza de 6m,de obicei intra cleanul.Astept foto sau schite explicite!