hai sa-ti explic eu putin de ce sarea la pluta si nu la boaba de porumb !Black AnAtomy scrie:Salut tuturora! Am si eu o intrebare ce ma framanta de ceva vreme.
dupa multi cleni prinsi toamna, la boaba, mi-am pus intrebarea de ce se prin clenii numai toamna la boabe de porumb. Am facut un mic experiment: Am luat niste boabe de porumb si le-am fiert mult timp intr-o oala pana s-au inmuiat, mi-am cumparat si niste boabe moi de la magazin, si mi-am mai facut o mamaliga pentru clean(asa cum stiu eu).
Am ajuns la Moldova(locul in care am pescuit ) si am inceput sa-l "bat" pe o raza de aproximativ 2km. Ei bine, vreau sa va spun ca in ziua aceea de vara cu apa limpede mai degraba sau repezit la puta decat la grauntele mele(in schimb la mamaliga trageau si am si prins 4-micuti, ce-i drept). Nu mi-ma putut expilca nici azi fenomenul si nu stiu daca si-a pus cineva intrebarea asta.
Oricum eu va multumesc si sper sa-mi raspunda cineva.....
![]()
deoarece domnul clean e foarte atent la ce cade pe suprafata apei ( adica un posibil gandac , musca cine stie ce altceva ) .
uite sa cauti vreodata un dud care are crengi cu fructe coapte deasupra apei , unde acesea cad in apa si sa incerci sa dai la dude .... ca si asa e perioada ... )
daca ai vazut ca se repede la pluta inseamna ca e foarte activ la suprafata si nu mananca intre ape sau pe fund decat foarte slab ...
ce trebuia sa faci tu : sa scoti pluta , plumbul si da dai doar cu un simplu carlig pe care puneai o lacusta , greiere , sau broscuta , de ce nu si cate va boabe de porumb la pleoscait .
la cadere pleoscaitura nu tre sa fie nici prea tare nici prea moale . sa scoata un sunet natural...
incearca si mi spui ce ai facut