Celor care sunt seriosi!!!am si eu o intrebare despre cleni.

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Calone
veteran
veteran

Re: Celor care sunt seriosi!!!am si eu o intrebare despre cl

Mesaj de Calone » 02 Iun 2005, 08:42

Black AnAtomy scrie:Salut tuturora! Am si eu o intrebare ce ma framanta de ceva vreme.

:x dupa multi cleni prinsi toamna, la boaba, mi-am pus intrebarea de ce se prin clenii numai toamna la boabe de porumb. Am facut un mic experiment: Am luat niste boabe de porumb si le-am fiert mult timp intr-o oala pana s-au inmuiat, mi-am cumparat si niste boabe moi de la magazin, si mi-am mai facut o mamaliga pentru clean(asa cum stiu eu).
Am ajuns la Moldova(locul in care am pescuit ) si am inceput sa-l "bat" pe o raza de aproximativ 2km. Ei bine, vreau sa va spun ca in ziua aceea de vara cu apa limpede mai degraba sau repezit la puta decat la grauntele mele(in schimb la mamaliga trageau si am si prins 4-micuti, ce-i drept). Nu mi-ma putut expilca nici azi fenomenul si nu stiu daca si-a pus cineva intrebarea asta.
Oricum eu va multumesc si sper sa-mi raspunda cineva.....
:(
hai sa-ti explic eu putin de ce sarea la pluta si nu la boaba de porumb !
deoarece domnul clean e foarte atent la ce cade pe suprafata apei ( adica un posibil gandac , musca cine stie ce altceva ) .
uite sa cauti vreodata un dud care are crengi cu fructe coapte deasupra apei , unde acesea cad in apa si sa incerci sa dai la dude .... ca si asa e perioada ... )
daca ai vazut ca se repede la pluta inseamna ca e foarte activ la suprafata si nu mananca intre ape sau pe fund decat foarte slab ...
ce trebuia sa faci tu : sa scoti pluta , plumbul si da dai doar cu un simplu carlig pe care puneai o lacusta , greiere , sau broscuta , de ce nu si cate va boabe de porumb la pleoscait .
la cadere pleoscaitura nu tre sa fie nici prea tare nici prea moale . sa scoata un sunet natural...
incearca si mi spui ce ai facut

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 02 Iun 2005, 09:12

salut calone.lasa dudele si zi cum e cu zidul ala din dunare si cu salaul,ca cu somnul m-am lamurit.
walleye

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 02 Iun 2005, 09:24

salaul nu prea merge inca bine . mai asteptam ...
am prins ceva buc. pana la 2 k . cand prind mai mari arat ...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 02 Iun 2005, 19:01

salut.si cand merge bine? cand se impute apa?regret zilele din primavara cand pe frig luam numai pese.anul trecut la vremea asta il rupeam.oricum braconierii l-au spart anul asta.
walleye

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 02 Iun 2005, 19:39

nu stiu cand merge mai bine . Tot incerc si incerc si cam degeaba . O sa mearga el pana la urma ..
sti cand : cand nu sunt eu acolo :) asta aud mai tot timpul , ieri a mers bine ...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 06 Iun 2005, 16:56

salut calone.eu stiu de ce nu il gasesc,pt ca nu mai este.l-au spart cu plasele anul asta .am auzit ca intr-o zi unul a luat 380 de kile de crap numai reproducator.in timp ce toate organele fac controale peste controale si amendeaza pescari cu undita.
vineri am luat chinuit in 12 ore de barca 11 kg toti sub 1,5 kg .sambata gulie ,duminica 1 salau de 1 kg.ma mut la tine la dunare,da baga zidul in reparatii sa nu il darame viiturile.
walleye

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 07 Iun 2005, 00:11

Adrian ,

Mai bine muta-te aici si vei putea pescui la ce doresti.......tu fiind inca tanar.

Sanatate,

Jean Scurtu

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Iun 2005, 10:38

salut Jean.mi-a scris sebi(chilotarul).in primavara in british colummbia a pescuit pastrav curcubeu la jig si rotativa . a prins exemplare intre 1-2 kg.acum a trecut pe stiuca ,ziua cea mai slaba 50 kg ,cea mai buna 80 kg.cel mai mare exemplar 1,07 m .nu retine nimic si spune ca atunci cand el ia 50 de kg canadienii nu au nici macar un bot.i-a disperat si aia vor training.au zis ca pentru peste din ala ei se duceau in northern territories.in iarna i-am facut un pachet cu cauciuce din romania si i-am trimis pt ca la fort st.john nu gaseste nimic si nu se complica cu cabella's.
iti dai seama cine l-a invatat jig ,wobler si table.
ce e mai ciudat ,e ca spune ca s-a plictisit ,aruncarea si stiuca .
a auzit ca in nord ar fi stiuci de peste 5', e posibil?
walleye

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Iun 2005, 14:01

clar nene, trebuie sa ne deschidem scoala de pescuit in canada
o sa predam tehnici de pescuit inventate de americani, dezvoltate si imbunatatite la Romanica
mergem la canadieni sa-i invatam sa pescuiasca la naluci fratilor, ca ei nu stie, trai neneaca......

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 07 Iun 2005, 15:08

salut dane.daca crezi ca sebi e pinocchio,iti dau adresa lui de mail si o dai de gard cu el cat vrei.dar daca vezi pozele s-ar putea sa pleci urgent in b.c.
si altceva, tangourile de pe site-ul asta ajung pentru 2 continente .
walleye

Scrie răspuns