da ca iarna la copca mai subtire cu spiningul {ma-i sunt niste naluci dar rezultatele se apropie prea periculos de reclama{adica rezultate 0}old_radu scrie:@ zamfi...tu esti "Gica-contra" in topicul asta...sau "Singur impotriva tuturor"zamfi scrie:Beton!
![]()
![]()
Ce nada folositi in sezonul rece
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Fac si eu ce pot mai Radule
Culmea ca eu chiar nu vreau sa fiu "gica-contra" .Doar ca ma mai mir si eu cateodata ...cat de greu e ...
Gica-contra? Ia fi atent aici:
Nada facuta/comercializata de Benzar , speciala pentru scobar , da rezultate foarte bune in Aiud.Basca ca este si ieftina. Mai sunt nade (tot made in Ro) speciale pentru sezonul rece , pe baza de sange ,cu arome de larva ( ape sub 10 C). Aceste nade "imbunatatite" cu nada vie ( viermi,larve, rame rosii tocate marunt) ,plus daca doriti ceva aroma rezultata din seminte de canepa prajita sunt ,in general ,ok!
Daca dorim ceva "din afara" ... X21 pe baza de sange mergea odata foarte bine!
Alte nade "ciudate" chiar si pentru acest sezon? Arpacas! Nu e gluma... Paine muiata!Nu e gluma...
Momeli de sezon?
De la zona la zona:
Tarnava mica- miez de paine ,coca .
Tarnava Mare-rama rosie subtire, pinky,vierme alb.
Mures-larva de libelula,vierme alb,rama, coca cu "alb de titan"
Momeli "surpriza" dar eficiente: arpacas, slanina neafumata, albus de ou si binenteles cus-cus.
Sa nu uitam ca nu toti ne-am nascut direct pescari de spin!
Deci, Radu?

Gica-contra? Ia fi atent aici:
Nada facuta/comercializata de Benzar , speciala pentru scobar , da rezultate foarte bune in Aiud.Basca ca este si ieftina. Mai sunt nade (tot made in Ro) speciale pentru sezonul rece , pe baza de sange ,cu arome de larva ( ape sub 10 C). Aceste nade "imbunatatite" cu nada vie ( viermi,larve, rame rosii tocate marunt) ,plus daca doriti ceva aroma rezultata din seminte de canepa prajita sunt ,in general ,ok!
Daca dorim ceva "din afara" ... X21 pe baza de sange mergea odata foarte bine!
Alte nade "ciudate" chiar si pentru acest sezon? Arpacas! Nu e gluma... Paine muiata!Nu e gluma...
Momeli de sezon?
De la zona la zona:
Tarnava mica- miez de paine ,coca .
Tarnava Mare-rama rosie subtire, pinky,vierme alb.
Mures-larva de libelula,vierme alb,rama, coca cu "alb de titan"
Momeli "surpriza" dar eficiente: arpacas, slanina neafumata, albus de ou si binenteles cus-cus.
Sa nu uitam ca nu toti ne-am nascut direct pescari de spin!

Deci, Radu?

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
...sincer ?zamfi scrie:
Deci, Radu?
...eu am folosit si nada de la Maros, dar cea de sange (Tehno) in amestec cu cea de larve si ceva vierme...este "cireasa de pe tort"...



...asta s-a intamplat chiar zilele trecute
...doar nu credeai ca eu m-am nascut "pescar de spin"...

Fir intins !...tuturor.

...doar acum e sezonul lui scubi...
cum vine asta slanina neafumata e o nada pt ce o folosesti si ce prizi cu ea ?????????/old_radu scrie:...sincer ?zamfi scrie:
Deci, Radu?
...eu am folosit si nada de la Maros, dar cea de sange (Tehno) in amestec cu cea de larve si ceva vierme...este "cireasa de pe tort"...![]()
![]()
![]()
...asta s-a intamplat chiar zilele trecute
...doar nu credeai ca eu m-am nascut "pescar de spin"...![]()
Fir intins !...tuturor.![]()
...doar acum e sezonul lui scubi...
don"t drink &drive just smoke&fly!


Crede-ma ...ma mai pricepeam si eu la scobar

Sa mergem pe ce spunea el odata " Pescuitul e un sport iar scobaritul si spinningul o arta"

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
am sa incerc
am sa incerc se taie cubulete mici nu? si inainte momesti cu ce ?? cand dai la slanina neafumata?
don"t drink &drive just smoke&fly!
.
Foloseste cu incredere asta. Si eu am prins-o de ceva timp si vad ca e prezentata si de altii pe net ca fiind OK. Chiar este, sa stii.
- 200 gr. gris
- 150 gr. soia
- 250 gr. faina de peste ( predigerata sau peste alb , dar neaparat continut mic de grasimi )
- 100 gr. nectarblend sau megablend
- 100 gr. praf de oua
- 100 gr. caseinat de Ca
- 50 gr. de gluten
- 50 gr . extract de drojdie inactiva
Partea lichida :
- 8-9 oua
- 30ml. CSL
- 15 gr. betaina ( 5 gr. in oua si 10 gr se presara pe bilele fierbinti . Eu le pun fierbinti intr-o cutie lata cu capac pe care o inchid si le tot amestec pana se topeste toata betaina , apoi le scot la uscat )
- o lingurita de sare fina
- 50 ml. multimino sau nutramino
- aroma de care doresti , dar recomand o aroma de peste primara , si una de fructe pe EA secundara . In functie de nivelul aromei poti sa faci bile de atractie sau nu . Ele sunt destul de nutritive , datorita nivelului mare al atractantilor
Bilele vor iesi destul de tari , asa ca se pot fierbe doar 1 min
- sau -
lapte praf 200 g
faina peste 200 g
caseinat de sodiu 200 g
faina de porumb macinata fin 200 g
gluten de grau 100 g
pesmet fin 100 g
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvantat. Dupa preparare se pastreaza in congelator.
FIR INTINS si ZBUCIUMAT
- 200 gr. gris
- 150 gr. soia
- 250 gr. faina de peste ( predigerata sau peste alb , dar neaparat continut mic de grasimi )
- 100 gr. nectarblend sau megablend
- 100 gr. praf de oua
- 100 gr. caseinat de Ca
- 50 gr. de gluten
- 50 gr . extract de drojdie inactiva
Partea lichida :
- 8-9 oua
- 30ml. CSL
- 15 gr. betaina ( 5 gr. in oua si 10 gr se presara pe bilele fierbinti . Eu le pun fierbinti intr-o cutie lata cu capac pe care o inchid si le tot amestec pana se topeste toata betaina , apoi le scot la uscat )
- o lingurita de sare fina
- 50 ml. multimino sau nutramino
- aroma de care doresti , dar recomand o aroma de peste primara , si una de fructe pe EA secundara . In functie de nivelul aromei poti sa faci bile de atractie sau nu . Ele sunt destul de nutritive , datorita nivelului mare al atractantilor
Bilele vor iesi destul de tari , asa ca se pot fierbe doar 1 min
- sau -
lapte praf 200 g
faina peste 200 g
caseinat de sodiu 200 g
faina de porumb macinata fin 200 g
gluten de grau 100 g
pesmet fin 100 g
Mod de preparare:
Intr-un castron mare se sparg 6 oua si se bat bine. Se adauga 6-10 ml de aroma si colorantul impreuna cu 2 lingurite de ulei de floarea soarelui. Celelalte ingrediente se adauga amestecand permanent pana se obtine o pasta, care nu trebuie sa se lipeasca de maini. Se pregateste un recipient mare in care punem apa, iar in momentul fierberii punem bilele. Cele care se ridica la suprafata sunt fierte. Le scoatem cu o strecuratoare si le cufundam in alt vas umplut cu apa rece,apoi le punem la zvantat. Dupa preparare se pastreaza in congelator.
FIR INTINS si ZBUCIUMAT

Pescuit. Natura si pasiune. Departe de lumea dezlantuita.
Re: am sa incerc
Pai momesti cu ce vrei!Nu are legatura...Ideea este sa aduci scobarul acolo..Se foloseste in special iarna si cand vremea este rece.Proteina frate...caulea scrie:am sa incerc se taie cubulete mici nu? si inainte momesti cu ce ?? cand dai la slanina neafumata?
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.