Pescuitul salaului la rama nu mi se pare cea mai sportiva metoda de pescuit. De obicei asa se prind strapazanii sub dimensiunea legala dar si pui de salau de 5-10 cm. Personal prefer metoda de pescuit jigging cu twistere.INTREBARILE MELE SUNT:
1.Ati prins salau la rama .Daca da recomandati o montura(descrieti-o)
Buchet rame
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
-
- utilizator constant
jhu
Cu buchet de rame am pescuit la somn si la mreana, frumos chiar dc e stationar
. Ramele de nisip le tin intr-un ciorap sa se pastreze tari si cand le pun ca momeala, folosesc un carlig cu tija lunga pe care bag doar 2 (pe astea nu le fac buchet) si astepti....
la somn am dat si cu lipitoare si merge binisor (nu ma pot lauda cu capturi de somn- majoritatea prinsi au fost niste moace, mrene am luat frumoase ...

-
- utilizator constant
Eu unul incerc sa intep cat mai putin ramele pentru a fi cat mai naturale, traiesc si mai mult si au o miscare mai ampla,dar nici sa 'fluture' prin apa sa prinda somnul pe langa carlic (ramele serpesti sunt cele mai bune si rezistente uni le zic si rame negre depinde se gasesc prin malul de la mal deseori)S lipitoarea in farf intepara o data prin mijloc de exenplu(ma gandesc ca dai un un carlig mare),dar cel mai des se foloseste si merge mai bine zic pescari cu coropisnita in varf.
-
- utilizator constant
corectRares.S scrie:Eu unul incerc sa intep cat mai putin ramele pentru a fi cat mai naturale, traiesc si mai mult si au o miscare mai ampla,dar nici sa 'fluture' prin apa sa prinda somnul pe langa carlic (ramele serpesti sunt cele mai bune si rezistente uni le zic si rame negre depinde se gasesc prin malul de la mal deseori)S lipitoarea in farf intepara o data prin mijloc de exenplu(ma gandesc ca dai un un carlig mare),dar cel mai des se foloseste si merge mai bine zic pescari cu coropisnita in varf.
dar ia spune-mi la lipitoare ii tai ventuzele?
eu i le tai deoarece am auzit ca se lipeste cu ele de pietre sau alte obiecte din apa iar singele care curge din ea o face mai atractiva
-
- utilizator constant
ionescu adrian scrie:rezista ceva timp si cu ventuzele taiate
ce spui de aia care le intorc invers![]()
eu unul nu stiu cum si nu am incercat niciodata
Sincer daca aveam asa reactii si ideei ma faceam chilurg

Nu am auzit pe nimeni sa faca de astea dar probabil(nu stiu cum reusesc) atrage pestele mai.Cum este la clean cu visina,uni scot samburele (sa se raspandeasca mai bine zeama prin apa) alti nu.