Buchet rame

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 28 Dec 2005, 19:54

INTREBARILE MELE SUNT:
1.Ati prins salau la rama .Daca da recomandati o montura(descrieti-o)
Pescuitul salaului la rama nu mi se pare cea mai sportiva metoda de pescuit. De obicei asa se prind strapazanii sub dimensiunea legala dar si pui de salau de 5-10 cm. Personal prefer metoda de pescuit jigging cu twistere.

MARINESCU ADY
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MARINESCU ADY » 29 Dec 2005, 18:21

Am vazut intr-o revista (parca PM) un salau la 2.5 kg prins la rama... prietenii astia ia mei imi ziceau de bucati in jur 1-1.5 kg. Asa ca incerc sa aflu mai multe despre buchetul de rame.

noname
veteran
veteran

jhu

Mesaj de noname » 29 Dec 2005, 18:44

Cu buchet de rame am pescuit la somn si la mreana, frumos chiar dc e stationar :D . Ramele de nisip le tin intr-un ciorap sa se pastreze tari si cand le pun ca momeala, folosesc un carlig cu tija lunga pe care bag doar 2 (pe astea nu le fac buchet) si astepti.... :lol: la somn am dat si cu lipitoare si merge binisor (nu ma pot lauda cu capturi de somn- majoritatea prinsi au fost niste moace, mrene am luat frumoase ...

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 04 Mar 2006, 20:29

la buchet de rame negre cu coropisnita in varf destul de bine
dar cine a auzit de lipitoare de pamant -e cel mai bine :D

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 05 Mar 2006, 19:59

Eu unul incerc sa intep cat mai putin ramele pentru a fi cat mai naturale, traiesc si mai mult si au o miscare mai ampla,dar nici sa 'fluture' prin apa sa prinda somnul pe langa carlic (ramele serpesti sunt cele mai bune si rezistente uni le zic si rame negre depinde se gasesc prin malul de la mal deseori)S lipitoarea in farf intepara o data prin mijloc de exenplu(ma gandesc ca dai un un carlig mare),dar cel mai des se foloseste si merge mai bine zic pescari cu coropisnita in varf.

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 05 Mar 2006, 20:09

Rares.S scrie:Eu unul incerc sa intep cat mai putin ramele pentru a fi cat mai naturale, traiesc si mai mult si au o miscare mai ampla,dar nici sa 'fluture' prin apa sa prinda somnul pe langa carlic (ramele serpesti sunt cele mai bune si rezistente uni le zic si rame negre depinde se gasesc prin malul de la mal deseori)S lipitoarea in farf intepara o data prin mijloc de exenplu(ma gandesc ca dai un un carlig mare),dar cel mai des se foloseste si merge mai bine zic pescari cu coropisnita in varf.
corect
dar ia spune-mi la lipitoare ii tai ventuzele?
eu i le tai deoarece am auzit ca se lipeste cu ele de pietre sau alte obiecte din apa iar singele care curge din ea o face mai atractiva

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 07 Mar 2006, 22:57

Da ai dreptate eu unul daca dau la lipitoare pt somn pun buchet si cum sunt mai multe nu prea conteaza ca se mai lipesc intre ele si se zbat stiu si eu una vrea intro parte alta incearca sa se ridice...ma rog daca este una in farf la un buchet de rame as taia ventuzele.

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 07 Mar 2006, 23:01

P.S : am auzit la multi ca le taie ,am si prieteni care fac la fel ,dar dale le tai ventuzele cat mai traiesc (stiu ca sunt rezistente in general dar cu ventuzele taiate??)

ionescu adrian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ionescu adrian » 08 Mar 2006, 08:44

rezista ceva timp si cu ventuzele taiate
ce spui de aia care le intorc invers :lol:
eu unul nu stiu cum si nu am incercat niciodata :x

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 08 Mar 2006, 13:07

ionescu adrian scrie:rezista ceva timp si cu ventuzele taiate
ce spui de aia care le intorc invers :lol:
eu unul nu stiu cum si nu am incercat niciodata :x

Sincer daca aveam asa reactii si ideei ma faceam chilurg :lol: ,cum am spus mie imi place sa fie si sa arete cat mai natural.
Nu am auzit pe nimeni sa faca de astea dar probabil(nu stiu cum reusesc) atrage pestele mai.Cum este la clean cu visina,uni scot samburele (sa se raspandeasca mai bine zeama prin apa) alti nu. :D

Scrie răspuns