bine v-am gasit pescarilor!!!!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
bine v-am gasit pescarilor!!!!!
suntt din maramures si la numai 1km de unde locuiesc curge un izvoras de munte care este plin de pastravi.partea proasta e ca prind foarte rar .vara trecuta am prins in total vreo 10bucati,dintre care cel mai mare a fost de vreo 35 cm si vreo 800gr.as vrea sa mentionez ca i-am prins cand era apa tulbure dupa ploaie si la rama de gunoi.
ce mi-ati recomanda ca sa reusesc si eu sa prind macar 2-3 bucati intr-o zi.
astept cu nerabdare parerile voastre !!!!!!!!!!!!
va multumesc anticipat......................
ce mi-ati recomanda ca sa reusesc si eu sa prind macar 2-3 bucati intr-o zi.
astept cu nerabdare parerile voastre !!!!!!!!!!!!
va multumesc anticipat......................
Adi_ scrie:2-3 rame de gunoi

No.. Adi glumea...
In primul rand, bine ai venit pe forum!
Personal, la pastrav nu am pescuit decat ocazional, dar, pentru alti pesti, cum ar fi de exemplu bibanul, cleanul, am vazut diferenta intre a pescuit cu momeli naturale (respectiv rame, viermusi, insecte, etc) si a pescuit cu naluci artificiale( voblere, rotative)
Cel mai mult conteaza sa incerci si, (cu siguranta vei si prinde) atunci iti vei schimba optica asupra pescuitului

Aaaa.. uitasem .. cred ca pescuitul pastravului cu momeli naturale e interzis... (dar asta sa ramana intre noi

- mihaimircea
- veteran
@cristi mm
Vezi ca pescuitul pastravului cu momeli naturale (inclusiv rame) este ilegal. Unii mai spun ca este si nesportiv dar deja nu mai conteaza, tot braconaj se numeste.
Incearca cu musca artificiala, vobler, linguri etc - aici ii las pe cei mai experimentati in salmonide sa dea un sfat.
Vezi ca pescuitul pastravului cu momeli naturale (inclusiv rame) este ilegal. Unii mai spun ca este si nesportiv dar deja nu mai conteaza, tot braconaj se numeste.
Incearca cu musca artificiala, vobler, linguri etc - aici ii las pe cei mai experimentati in salmonide sa dea un sfat.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
daca vrei sa-i prinzi la artificiale, poti incerca voblere cat mai mici, de ex. Salmo Hornet culoare T (pastravior) sau chiar Firetiger cand e apa mai tulbure. La fel de bine poti incerca rotative mici 0 sau 1 cu paleta galbena sau argintie, Mepp`s sau DAM Effzett, BerTi, etc. Incearca, si vezi si tu ce merge mai bine. Fir cam 0,16, si multa discretie 

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- senior
-
- veteran