bine v-am gasit pescarilor!!!!!

pescuitul stationar si/sau cu momeli naturale: rame, pestisori, lipitori, coropisnite, insecte, etc

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
crysti mm
utilizator nou
utilizator nou

bine v-am gasit pescarilor!!!!!

Mesaj de crysti mm » 26 Iun 2006, 09:20

suntt din maramures si la numai 1km de unde locuiesc curge un izvoras de munte care este plin de pastravi.partea proasta e ca prind foarte rar .vara trecuta am prins in total vreo 10bucati,dintre care cel mai mare a fost de vreo 35 cm si vreo 800gr.as vrea sa mentionez ca i-am prins cand era apa tulbure dupa ploaie si la rama de gunoi.
ce mi-ati recomanda ca sa reusesc si eu sa prind macar 2-3 bucati intr-o zi.
astept cu nerabdare parerile voastre !!!!!!!!!!!!
va multumesc anticipat......................

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 26 Iun 2006, 09:23

2-3 rame de gunoi
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Iun 2006, 09:46

Adi_ scrie:2-3 rame de gunoi
:)
No.. Adi glumea...
In primul rand, bine ai venit pe forum!
Personal, la pastrav nu am pescuit decat ocazional, dar, pentru alti pesti, cum ar fi de exemplu bibanul, cleanul, am vazut diferenta intre a pescuit cu momeli naturale (respectiv rame, viermusi, insecte, etc) si a pescuit cu naluci artificiale( voblere, rotative)
Cel mai mult conteaza sa incerci si, (cu siguranta vei si prinde) atunci iti vei schimba optica asupra pescuitului ;)
Aaaa.. uitasem .. cred ca pescuitul pastravului cu momeli naturale e interzis... (dar asta sa ramana intre noi ;) )

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 26 Iun 2006, 09:48

@cristi mm

Vezi ca pescuitul pastravului cu momeli naturale (inclusiv rame) este ilegal. Unii mai spun ca este si nesportiv dar deja nu mai conteaza, tot braconaj se numeste.

Incearca cu musca artificiala, vobler, linguri etc - aici ii las pe cei mai experimentati in salmonide sa dea un sfat.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 26 Iun 2006, 10:30

daca vrei sa-i prinzi la artificiale, poti incerca voblere cat mai mici, de ex. Salmo Hornet culoare T (pastravior) sau chiar Firetiger cand e apa mai tulbure. La fel de bine poti incerca rotative mici 0 sau 1 cu paleta galbena sau argintie, Mepp`s sau DAM Effzett, BerTi, etc. Incearca, si vezi si tu ce merge mai bine. Fir cam 0,16, si multa discretie :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 07 Iul 2006, 16:13

Salut Cristi, ce stii de Tisa? Ultima oara am pescuit in februarie si mergea bine scobarul.Poti sa deschizi un topic nou despre Tisa si sa ne spui si noua ce mai e nou in zona.In luna august o sa ajung si eu pe acolo .

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 07 Iul 2006, 19:38

Uite tata cum invie Serbanelul ...varianta de vara !!! Buruiana rea ... zau!!!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 07 Iul 2006, 19:59

EXCELENT Mihai... :lol: :lol:

incearca totusi sa pacalesti pastravul pe rau la rotative mici si voblere mici...o sa vezi ce frumos este! :wink:

Scrie răspuns