Mesaj
de Jonin » 18 Oct 2007, 19:24
Mamaliga pentru cubulet:
1. malai extra cernut si dat prin masina de rasnit (o cana de 250g)
2. un varf de cutit cu sofran
3. faina de grau (o lingura de masa)
4. arome (samanta de anason, vanilie)
5. zahar (o lingurita) sau 2 pastile de zaharina
6. apa plata 250g
7. amestecam ingredientele de la punctele 1-5
8. intr-o cratita de tuci fierbem apa pana da in clocot dupa care turnam amestecul fara sa amestecam timp de 7 minute
9. se micsoreaza flacara de fierbere si se amesteca timp de 3 minute
10, se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn si se framanta repede dandu-i o forma dreptunghiulara
11. se pune astfel mamaliga intr-un ciorap de bumbac sau in tifon dupa care o introducem intr-o oala mare (4-5kg) in apa clocotita care se va fierbe timp de 40 min. dupa care ea se va ridica la suprafata
12. se scoate din ciorap si se pune la zvantat pe o bucata de carton
13. dupa racire (4-5ore) se pune intr-o carpa de bumbac si se pune la rece
14. taierea in cubulete se face se face pe un fund de lemn cu un cutit cu lama subtire unsa cu ulei alimentar
15. cubuletele pot fi insotite pe carlig de viermusi sau rame care dau"miscare"momelii
Cartoful ca momeala:
Cartoful fiert si pus pe carlig se desface in gura pestelui permitand inteparea. Atunci cand vrem sa aruncam departe vom folosi cartoful crud pe care il prindem in carlig ca o biluta BOUILLETTE in montaj"fir de par". Cartoful crud nu este toxic pentru crap. Cartoful trebuie indulcit si de aceea il vom taia in bucati mici (cuburi, bilute) pe care le introducem intr-o cutie de plastic inchisa ermetic nu inainte de a-i acoperi cu zahar pudra. Se lasa astfel 12 ore la temperatura camerei, dupa care bucatile vor capata o consistenta elastica si se vor inchide la culoare. Inainte de a pleca la pescuit aromatizati si colorati dupa dorinta. Cartofii vor fi curatati de coaja.
Asta e buna cand e apa rece,dar e greu sa faci rost de canepa:fierbi 2,5 kg de porumb,nu prea mult,doar cat sa-l poti strapunge usor cu croseta.separat fierbi 5 kg de canepa ,la fel,nu prea mult,doar pina ce "infloresc" primele boabe.
Porumbul il rastorni intr-o galeata si adaugi apa de la canepa pina este acoperit cam 2 degete...apoi iei o juma de palinca,de-aia curata de la mama ei,torni 250 ml peste porumb iar ce-ti ramane o bagi in desaga ca-ti prinde bine in Delta .mai pui 250-300 g de melasa,o lingurita de sare(neiodata sau cea mai buna=sare de mare),si aroma care vrei tu...la sfarsit ,cand apa s-a mai racit,dizolvi si o lingura de betaina.acoperi
minunatia cu un capac si dupa 12-24 ore poti sa-l folosesti cu incredere pe un pat de nada facut din canepa(pe care ai fiert-o mai devreme).
Cam atat,fir intins!
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!