ajutatima sa ma dumeresc ce am prins
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
ajutatima sa ma dumeresc ce am prins
nu demult am prin la prut o cega sau altceva nu stiu pe net gasesc poze si informatii contadictorii. daca cineva are poze cu o cega sau alteva nu vreau sa dau o denumire ca sa nu rideti de mine. am poza la telefonul mobil dar nu am cablu sa o pot scoate pe calculator, pestele ce lam prins avea botul mai ascutit ca pozele cegai de prin carti.
va multumesc.
va multumesc.
zbit'n cotlon
-
- senior
Cauta pe www.fishbase.org
Incearca la denumiri
Acipenser ruthenus
Acipenser stellatus
Acipenser nudiventris
Huso huso
Incearca la denumiri
Acipenser ruthenus
Acipenser stellatus
Acipenser nudiventris
Huso huso
Din cite stiu pe Prut, in zona noastra, din neamul sturionilor (sau din ce s-o mai trage) poti prinde numai cega. Cega care la rindul ei nu ai cu ce s-o confunzi.
In general cele capturate sunt de la 1,2-1,4 Kg in sus (nu stiu pe nimeni sa fi prins mai mica, doar mai mare).
Trasatura puternica, dril super, daca e "in chef" ai "bonus" in timpul drilului de luminari.
De obicei se prinde pe monturi la adinc date pe curent.
Are bot ascutit, scurt in comparatie cu corpul, culoare usor (s-au mai mult, depinde de ochiul fiecaruia) maronie.
Nu are oase, carnea are culoare galbuie.
(Nu stiu ce gust are ca nu ma prea omor sa maninc peste, bineinteles cu citeva exceptii).
Mai multe poze gasiti pe urmatorul link (de unde sunt si pozele): http://www.iucn.org/themes/ssc/sgs/stur ... henus.html

In general cele capturate sunt de la 1,2-1,4 Kg in sus (nu stiu pe nimeni sa fi prins mai mica, doar mai mare).
Trasatura puternica, dril super, daca e "in chef" ai "bonus" in timpul drilului de luminari.
De obicei se prinde pe monturi la adinc date pe curent.
Are bot ascutit, scurt in comparatie cu corpul, culoare usor (s-au mai mult, depinde de ochiul fiecaruia) maronie.
Nu are oase, carnea are culoare galbuie.
(Nu stiu ce gust are ca nu ma prea omor sa maninc peste, bineinteles cu citeva exceptii).
Mai multe poze gasiti pe urmatorul link (de unde sunt si pozele): http://www.iucn.org/themes/ssc/sgs/stur ... henus.html

"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
multumesc
va multumesc tuturor cred ca mam dumerit dupa pozele lui teodor e cega o fi avind botul atit de ascutit findca e mica
zbit'n cotlon
-
- senior