Voblere fara vibratie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pricop
junior
junior

Voblere fara vibratie

Mesaj de pricop » 03 Apr 2015, 19:26

Salut. Am cumparat cateva voblere, iar cand le-am testat in apa vin liniar. Nu vibreaza absolut deloc, nimic. Vin drept fara nicio miscare laterala. Au barbeta cam mica ce-i drept, dar ma asteptam totusi sa aiba o evolutie in apa.

Mai jos puteti vedea o imagine cu un vobler similar:

Imagine

Nu un astfel de vobler am cumparat, dar am postat imaginea sa va faceti o idee cam cat e de mica barbeta. Speram sa le folosesc la avat, dar nu stiu daca merg. Din cate stiu la avat e necesara o vibratie marunta si deasa, daca pot sa ma exprim asa.

Ati mai intalnit asa ceva? E normal? Exista voblere fara vibratie care sa fie bune (care sa aiba barbeta, ca fara barbeta stiu ca exista care nu vibreaza), sau m-am intepat eu cu ele? Intreb pentru ca la voblere sunt nou, eu pescuind pana acum strict pe shad-uri la salau.

catalin66
veteran
veteran

Re: Voblere fara vibratie

Mesaj de catalin66 » 03 Apr 2015, 20:42

Salut , desprece voblere e vorba , nu poti pune o poza cu ele ?

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 03 Apr 2015, 21:20

Dupa cum arata la prima vedere pare sa fie un vobler " via Dragonul Rosu". La preturi mici poti sa ai asemenea surprize. Daca ai sa cumperi voblere de firma ( sau custom) vei vedea ca nu se intampla asa ceva. Orice vobler trebuie sa aive o oarece bataie, cat de marunta, altfel nu isi face treaba.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 04 Apr 2015, 18:26

da' thrill-ul vibreaza?

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 04 Apr 2015, 19:03

boistean scrie:da' thrill-ul vibreaza?
Thrill-ul vibreaza si se comporta aproximativ ca un oblete (cel de 7cm). Doar ca trebuie sa inveti sa pescuiesti cu el (recuperare rapida, varful lasetei ridicat sau coborat
in functie de zona vizata, etc).
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 04 Apr 2015, 19:29

ppscslv123 scrie:
boistean scrie:da' thrill-ul vibreaza?
Thrill-ul vibreaza si se comporta aproximativ ca un oblete (cel de 7cm). Doar ca trebuie sa inveti sa pescuiesti cu el (recuperare rapida, varful lasetei ridicat sau coborat
in functie de zona vizata, etc).
era doar un exemplu... thrill-ul vibreaza aproape imperceptibil printre voblere (vorbim de voblere, nu de pesti!).
mai sunt si minnow-uri care vibreaza foarte putin (iar vibratia tine si de lest, nu numai de barbeta).

p.s. practic, in imaginea sugerata, e chiar un minnow.

sorrynblue
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorrynblue » 08 Apr 2015, 15:57

Am eu un vobler asemanator celui din poza, cumparat din Grecia, marca River2Sea( nu stiu ce este de capul ei da in vacanta nu stateam sa arunc banii pe accesorii de pescuit) si am prins cu el in Romania pe Dunare o singura marlita la 6-700 grame care a atacat la firul apei, voblerul fiind aproape de mal. Da spre deosebire de ce ai patit tu, eu am vibratie in acest vobler, nu mare da mult peste Thrill.
Catch and release is another type of fishing.

Scrie răspuns