pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
stefanalexandru
- utilizator nou

1) Va rog sa-mi spuneti daca o lanseta inscriptionata 12-30g(
http://www.totalfishing.ro/maver-spinne ... -3333.html) poate fi folosita cu jiguri, twistere, voblere si alte naluci cu greutati mai mici de 12g?
Si daca nu, atunci care este montura cu care se pot folosi jigurile, twisterele, voblerele si in general nalucile cu greutate mai mica decat cea inscriptionata pe respectiva lanseta?
2) Montura ''bottom bouncer'' este sau nu de preferat la pescuitul salaului in Dunare(fund fie pietros, fie plin de vegetatie si tot felul de craci)?
3) Dar montura Drachkovitch? Apropos de aceasta montura, se poate folosi si cu o naluca de plastic moale in loc de pestisor sau n-are sens, plasticul pretandu-se direct la folosire in jig?
Scuzati-ma pentru intrebarile tampite dar sunt novice si cu ajutorul vostru, treptat, promit sa invat.

-
ovidiu
- veteran

-
ultimele 2 intrebari sunt putin tampitele

recunosc dar hai sa zic vreo doo vorbe :
prima vorba, poti pescui linistit cu greutati mai usoare decat cele inscriptionate pe bat, eu dau cu bat de 50-100g (shimano XH) cu jiguri de la 4(patru) la 70g.!, nu s-a plans niciun peste de tepele pe care le-a primit cu acel bat.
a2a vorba: pentru montura Dracko iti trebe lanseta mai solida macar un 20-50g si pestic viu inspre mort sau mort de-a binelea. pestele trebuie sa fie din natura nu din silicon ...adica un peste in carne si oase/solzi.
a3avorba: plasticul moale merge perfect pe jig, asta e baza, dupa ce devii experimentat poti sa-l pui pe carlig simplu..fara carlig

...cum iti da prin cap..iti recomand calduros 3 ani de pescuit la jig (Numai La Jig) cu cienva de la care ai ce sa inveti, si apoi poti sa experimentezi.
spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
semlecangheorghe
- veteran

Intrebarile nu sint deloc timpite,ci sint intrebari firesti pe care si le pune oricine cind se apuca de spinning.Atit ca unii uita cum au fost ei cind s-au apucat de spinning.

Cel mai bine ar fi sa citesti revista aventuri la pescuit, unde se dezbat pe larg multe aspecte legate de spining,sau,daca iti pui vesnic intrebarea ;de ce?;cartea lui musatescu ;spinning ,odiseea pescarului digital.Sper ca-ti vor fi de folos.
-
ovidiu
- veteran

-
semlecangheorghe scrie:Intrebarile nu sint deloc timpite,ci sint intrebari firesti pe care si le pune oricine cind se apuca de spinning.Atit ca unii uita cum au fost ei cind s-au apucat de spinning.
am scapat, eu am folosit cuvantul "tampitele" altfel as fi crezut ca mi se adreseaza mie remarca de mai sus

.
eu unul m-am apucat de pescuit acum 24 de ani cu dandinete, si chestiile alea trebuiau miscate ca sa traga salaul la ele, dca nu le miscai sigur nu tragea...cam din ciclu asta mi s-a parut intrebarea cu montura Dracko.
plus ca stafan a spus cu "gurita lui "Scuzati-ma pentru intrebarile tampite dar sunt novice si cu ajutorul vostru, treptat, promit sa invat."
nu as vrea sa stric dispozitia omului si sa-l contrazic.
spor la invatatura Stefan!

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
tudor
- Moderator

-
Montura Drachko merge foarte bine si cu silicoane. Daca o pastrezi cu doua ancore ca pe cea originala se va agata foarte des pana te saturi. Trebuie suprimata ancora de la cap si va fi mai bine. o poti utiliza cu toate tipurile de silicoane fara exceptie.
-
ovidiu
- veteran

-
tudor scrie:Montura Drachko merge foarte bine si cu silicoane. Daca o pastrezi cu doua ancore ca pe cea originala se va agata foarte des pana te saturi. Trebuie suprimata ancora de la cap si va fi mai bine. o poti utiliza cu toate tipurile de silicoane fara exceptie.
la fel se poate folosi si jig clasic cu tripla inspre coada , cu shad mai amricel, dar la fel se agata mult, poate pe baraje curatele o mere genul asta de montura, am dat la Drachko, cu peste natural cu rezultate bunicele...
In Franta in schimb se pescuiete mai mult cu asa ceva, cred...

-
stefanalexandru
- utilizator nou

ficati:)
Nu prea sunt eu familiarizat cu termenii specifici: jaduri, etc dar ii caut pe net:)
Sa inteleg ca diferentele referitoare la greutatea inscriptionata privesc capacitatea lansetei de ''a intepa'' si nu neaparat de a arunca la distanta montura?
Cei de la Totalfishing mi-au recomandat-o pe aceea de 12-30g ca fiind una cu un f. bun raport calitate pret pt pescuitul salaului.
-
semlecangheorghe
- veteran

Inscriptia 12- 30 gr iti arata greutatea optima a nalucii folosite.Adica lanseta respectiva se supra incarca,daca dai cu o naluca mai grea de 30gr,si nu se incarca suficient, daca naluca nu are cel putin 12 gr.Asta nu inseamna ca nu poti sa lansezi greutati de ,sa zicem 10 gr,atit ca nu vei putea lansa chiar asa de bine,mai ales daca este vint din lateral etc.Daca incarci mai mult de 30 de gr apare riscul sa rupi lanseta.Asta in teorie.In practica sta cam asa:cu cit e mai serioasa firma producatoare cu atit e mai aproape de realitate plaja de greutati inscriptionata,cu cit e mai neserioasa cu atit plaja de greutati nu corespunde realitatii,adica pui pe lanseta 30 de grame si gifiie de parca ai pus pe ea 300.
-
cociuba.dalin
- utilizator constant

Salut, Maver Essox 12-30 gr-2.70m este un par in adevaratul sens al cuvantului, ce scrie pe ea 12-30 gr este putin, actiunea ar trebuii sa fie 20-60 gr, am dat cu ea cu naluci si de 5 gr dar si de 70 gr si nu a suferit pe plaja superioara in lanseuri, pentru pescuit cu jiguri grele este tot ce iti trebuie.
Sa traiesti bine!

-
cociuba.dalin
- utilizator constant

semlecangheorghe scrie:Asta in teorie.In practica sta cam asa:cu cit e mai serioasa firma producatoare cu atit e mai aproape de realitate plaja de greutati inscriptionata,cu cit e mai neserioasa cu atit plaja de greutati nu corespunde realitatii,adica pui pe lanseta 30 de grame si gifiie de parca ai pus pe ea 300.
nu cred ca se pune problema in cele spuse de tine daca este sau nu o firma serioasa in functie de ce scrie pe plajele betelor, companiile europene ce le fac in china sau pe vapor atunci cand apare un val pe mare se decalibreaza `scula` de inscriptionat pe bete

, in afar de `criteriile` de inscriptie pe aceste betze pentru un lowend nu ai ce a le reprosa dpdv raport calitate pret, dupa mine Maver sunt cele mai ok bete din categoria lor de pret.