Trusa rapitor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Trusa rapitor
am citit thread-ul asta...si ma intreb de ce. sincer, Ionut, macar ai putea sa intrebi altfel... putin mai soft, si mai calm nu strica. pe aici sunt si pescari, sunt si incepatori (ca mine)... nu stiu ce esti tu, dar nu ordona sa ti se dea sfaturi de la cei care si-au omorat timpul pe apa...
in plus, am invatat ca pescuitul nu e matematica. daca iti zic eu ca rapala floating e bun si tu nu prinzi cu el ce faci ? investeste putin timp in cautari... documenteaza-te cu reviste sa-ti faci "baza"..citeste pe forum, si pune intrebari pertinente! pragmatice cum ai zis!
salau = gume, somn = gume + voblere, avat = voblere, recuperate pe filmul apei, rapid.
rusinea mea ca nu am prins nimic din cele de mai sus, dau sfaturi asa cum am primit si eu. cand le voi aplica sigur vor avea valoare! dar in 6 luni doar stiuca mi-a stat in cale!
vrei sa faci parte din comunitatea asta, care iti garantez ca te poate ajuta enorm !!!, fii putin mai calm, mai putin "director", si rezerva-ti putin timp de cautari inainte. ce nu e clar, colegii sigur iti vor sari in ajutor cu multiple experiente. gandeste-te ca oricum aloci timp pentru pescuit. macar 10% pe documentat si restu pe balta:)
in plus, am invatat ca pescuitul nu e matematica. daca iti zic eu ca rapala floating e bun si tu nu prinzi cu el ce faci ? investeste putin timp in cautari... documenteaza-te cu reviste sa-ti faci "baza"..citeste pe forum, si pune intrebari pertinente! pragmatice cum ai zis!
salau = gume, somn = gume + voblere, avat = voblere, recuperate pe filmul apei, rapid.
rusinea mea ca nu am prins nimic din cele de mai sus, dau sfaturi asa cum am primit si eu. cand le voi aplica sigur vor avea valoare! dar in 6 luni doar stiuca mi-a stat in cale!
vrei sa faci parte din comunitatea asta, care iti garantez ca te poate ajuta enorm !!!, fii putin mai calm, mai putin "director", si rezerva-ti putin timp de cautari inainte. ce nu e clar, colegii sigur iti vor sari in ajutor cu multiple experiente. gandeste-te ca oricum aloci timp pentru pescuit. macar 10% pe documentat si restu pe balta:)
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
-
- veteran
Mai sa fie !!! " Pescuitul nu e matematica " , " intrebari pertinente " , "...pescuit,macar 10 % pe documentat si restul pe balta " !!! Valeriu, incet,incet incepi sa gandesti ca un pescar. Si daca vrei salau, mai lasa apele publice si mai incearca si pe privat. Eu am reusit sa iau primii strapi pe anul asta.valeriu28 scrie:am citit thread-ul asta...si ma intreb de ce. sincer, Ionut, macar ai putea sa intrebi altfel... putin mai soft, si mai calm nu strica. pe aici sunt si pescari, sunt si incepatori (ca mine)... nu stiu ce esti tu, dar nu ordona sa ti se dea sfaturi de la cei care si-au omorat timpul pe apa...
Sa revenim la topic : stimate tov. Ionut, trecerea de la stationar la spining inseamna in primul rand schimbarea modului de a gandi pescuitul. Dar cum tu vrei rapitor ca o completare a timpului cat stai cu lansetele dupa crap in Dunare ( cel putin asa am inteles eu ) e mai simpla problema. O lanseta mai de Doamne -ajuta cu actiune potrivita pentru Dunare ( ceva pe la 1/4 - 2 oz), o mulineta ceva mai mare ( 3000 - 4000 ) fir textil in nici un caz Power Pro, este atat de prost ca il folosesc cam jumatate din pescarii de spining din Romania, vai de mama lor ca nu stiu cu ce dau !!!
In materie de naluci, cauciucuri de la xxx AROW , JACKAL, KEITECH si IMAKATSU iar voblere de la TAILWALK, EVERGREEN,MEGABASS. In materie de culori , trebuie sa ai si deschise si inchise, cam toate culorile de baza ( verde, galben, rosu, portocaliu, negru, etc) precum si combinatii intre aceste culori. In materie de dimensiuni, incepand de la 5- 6 cm pana la 12 - 15 cm. Mai sant necesare si niste lingurite ( neaparat si niste rotative) si astea de mai multe culori si marimi. Eventual niste pilkere si niste cicade care pot salva ziua de pescuit. Cam 10 - 15 kg de jiguri echipate cu carlige de la 5/0 la 8/0 de diferite greutati, de la 25 - 30 gr pana la 75 - 80 gr ( eventual si mai grele ) Dupa ce achizitionezi toate astea, de restul banilor care iti mai raman cred ca iti ajung sa-ti iei un pachet de seminte sa " spargi" in timp ce prinzi salau dupa salau.

Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
http://www.rapitori.ro/forum/la-ce-prin ... t6647.html
http://www.rapitori.ro/forum/somnul-la- ... 14034.html
http://www.rapitori.ro/forum/care-sunt- ... 23866.html
Daca vrei sa-ti pierzi ceva timp sa citesti , de bine .... daca nu , tot bine !!
http://www.rapitori.ro/forum/somnul-la- ... 14034.html
http://www.rapitori.ro/forum/care-sunt- ... 23866.html
Daca vrei sa-ti pierzi ceva timp sa citesti , de bine .... daca nu , tot bine !!
Ionut i-ai la ture. Ce nu vor sa te ajute pe culori si luminozitate? Pai ce e aici. Hai nu mai pierdeti vremea si duceti trusa frumos incarcata cadou lu Ion ca el nu suporta multe. Cand e trusa gata am sa-ti zic si eu ceva despre luminozitatea ochilor ei de omenie. Sa ai fir intins sub pod Ioane.
-
- veteran
Avat:
- Rapala Rippin'Rap
- Rapala Flat Rap
- Salmo Thrill
- Strike Pro Flap Jack
- Berti Helic
Somn
- shaduri 8 - 12cm (Mann's, Relax Kopyto, Big Hammer, Lunker City Shaker)
- Rapala Clackin'Rap
- Salmo Hornet
Salau
- shaduri si gruburi 8 - 10cm (galben, chartreuse, limetreuse, portocaliu, alb+negru, alb+albastru)
- voblere rattling (Rapala Rippin'Rap, Strike Pro Flap Jack)
- Rapala Shad Rap
- Rapala Rippin'Rap
- Rapala Flat Rap
- Salmo Thrill
- Strike Pro Flap Jack
- Berti Helic
Somn
- shaduri 8 - 12cm (Mann's, Relax Kopyto, Big Hammer, Lunker City Shaker)
- Rapala Clackin'Rap
- Salmo Hornet
Salau
- shaduri si gruburi 8 - 10cm (galben, chartreuse, limetreuse, portocaliu, alb+negru, alb+albastru)
- voblere rattling (Rapala Rippin'Rap, Strike Pro Flap Jack)
- Rapala Shad Rap
-
- utilizator nou
Twistere am rezolvat... Am achizitionat o trusa second cu vreo 400 de twistere si ceva jiguri. Mai raman VOBLERELE . Astept sfaturi
-
- utilizator nou
Multumesc Stefan ! Astfel de raspunsuri astept.
-
- utilizator nou
Pentru rautaciosi : Nu ma cheama Ion, toti imi zic Alin, printre pescari am alte porecle. "Ion " nu este obligatoriu nume de sluga; a fost si este purtat cu demnitate chiar si de presedinti de stat
In primul an de liceu eram abonat la toate revistele de pescuit care erau in comert in anii aceia ( avp, pescar modern , etc ...le mai am si acum prin casa) . Am citit o multime de carti de specialitate, am vizionat o multime de Dvd uri korda sub apa si alte filmari de specialitate. Am mai multe nopti pe rauri si balti decat multi forumisti care ma mistocaresc pesti peste 5 kg prinsi. Am mai multi somni prinsi din 2 cifre ( cei drept la tipar, carasel, lipitori , coropisnite, rame, halibut- si nu la vobler ) , si crapi din 2 cifre , decat voblere si jiguri au in trusa multi alti pescari de rapitor.
In tot ceea ce am facut ( pescuit stationar ) mi a placut sa fiu perfectinist, pot discuta ore intregi despre " depresie ciclonica " , " schimbare de front " , " localizare" , luna noua, luna plina, ( nu are nici o legatura cu solunarul
) variatie de apa, etc. dupa ani intregi petrecuti pe malul apei si studiu intens.
Sunt absolvent de stiinte economice , si cele 2 definitii ale eficientei sunt:
1. maximizarea rezultatelor cu un efort dat, si
2. minimizarea eforturilor pentru un rezultat asteptat
De aceea m am gandit sa nu pierd timp sa ma apuc sa studiez lectura de specialitate, forumuri, si toate cele, ci mai bine ma inregistrez pe forum , adresez o intrebare, si voi primii raspunsuri pertinente de la profesionisti cu state vechi in spinning.
In pescuitul stationar pana am prins primul crap din 2 cifre au trecut 5 ani de pescuit intens cu lansete , iar pana am prins primul somn de peste 30 kg au trecut 8 ani de pescuit pe Dunare
Asta deoarece nu am avut parteneri veterani, si am fost nevoit sa invat singur.

In primul an de liceu eram abonat la toate revistele de pescuit care erau in comert in anii aceia ( avp, pescar modern , etc ...le mai am si acum prin casa) . Am citit o multime de carti de specialitate, am vizionat o multime de Dvd uri korda sub apa si alte filmari de specialitate. Am mai multe nopti pe rauri si balti decat multi forumisti care ma mistocaresc pesti peste 5 kg prinsi. Am mai multi somni prinsi din 2 cifre ( cei drept la tipar, carasel, lipitori , coropisnite, rame, halibut- si nu la vobler ) , si crapi din 2 cifre , decat voblere si jiguri au in trusa multi alti pescari de rapitor.
In tot ceea ce am facut ( pescuit stationar ) mi a placut sa fiu perfectinist, pot discuta ore intregi despre " depresie ciclonica " , " schimbare de front " , " localizare" , luna noua, luna plina, ( nu are nici o legatura cu solunarul

Sunt absolvent de stiinte economice , si cele 2 definitii ale eficientei sunt:
1. maximizarea rezultatelor cu un efort dat, si
2. minimizarea eforturilor pentru un rezultat asteptat
De aceea m am gandit sa nu pierd timp sa ma apuc sa studiez lectura de specialitate, forumuri, si toate cele, ci mai bine ma inregistrez pe forum , adresez o intrebare, si voi primii raspunsuri pertinente de la profesionisti cu state vechi in spinning.
In pescuitul stationar pana am prins primul crap din 2 cifre au trecut 5 ani de pescuit intens cu lansete , iar pana am prins primul somn de peste 30 kg au trecut 8 ani de pescuit pe Dunare

-
- utilizator nou
Cat despre power pro, tocmai de aceea l am luat , pentru ca e foarte popular printre pescarii de rapitor. Poate sunt in comert si falsuri, nu stiu ce sa zic. Am modelul galben fluo de 0,14 sau 0,16 , il folosesc pe 2 tamburi la maruntis, si se rupe ff. usor. Tb sa fiu atent cand arunc 25- 30 m cu momitor de maxim 60 - 70 g incarcat pt ca imi cedeaza in lanseu
. Si arunc lejer..... Vechi nu este pt ca are 1 an . Si ca sa va faceti o idee , dau pe tamburii de crap cu 0,4 shimano tehnium. E cel mai rezistent fir din comert ....le bate pe trabucco t force de 0,5 , nash bulett de 43 si alte fire cu diametre mult mai mari ( proba facuta de mine cu cantarul)
Acum nu vreau sa ma intelegeti gresit, dar un prieten care merge cu mine baga la crap pe Dunare Shimano BBLC cu bat de 150 de euro Prowess Kamrod
Eu dau cu Tica Abyss pe Dunare la crap si somn....Banax helicon , carlige prologic, fox korda , lansete la fel......deci vreau sa imi faceti recomandari de voblere pe masura ...

Acum nu vreau sa ma intelegeti gresit, dar un prieten care merge cu mine baga la crap pe Dunare Shimano BBLC cu bat de 150 de euro Prowess Kamrod

Eu dau cu Tica Abyss pe Dunare la crap si somn....Banax helicon , carlige prologic, fox korda , lansete la fel......deci vreau sa imi faceti recomandari de voblere pe masura ...
...asta ai cumparat inainte sa intrebi "veteranii" sau " tovarasii " ? !alin ionut scrie:Cat despre power pro, tocmai de aceea l am luat , pentru ca e foarte popular printre pescarii de rapitor. Poate sunt in comert si falsuri, nu stiu ce sa zic. Am modelul galben fluo de 0,14 sau 0,16 , il folosesc pe 2 tamburi la maruntis, si se rupe ff. usor. ...
...poti sa traduci ce ai scris aici ?alin ionut scrie:...