The holy perch (despre biban)

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

8888
junior
junior

The holy perch (despre biban)

Mesaj de 8888 » 18 Iul 2008, 12:29

Salut,

Sunt incepator la spinning si as dori niste indrumare.
Am zis sa incerc sa dau la biban la inceput. Din cate am citit e un peste care nu necesita foarte multa experienta si e bataios 8)

Prima naluca care am incercat-o la biban, chiar astazi la Budeasa-Arges, a fost un vierme de cauciuc cu coada (asta e Twisteru? )
Din pacate a fost un esec, am incercat sa fac cam ce am citit ieri pe diverse site-uri, am lansat, am asteptat sa atina fundul apoi l-am retras usor, apoi l-am lasat sa cada pe fund iarasi, dar 3 ore fara nici un rezultat. Am incercat sa controlez "plasticul" cat mai natural posibil.

Dar au fost multe "variabile" care nu cred ca le-am nimerit, imi dau seama acum dupa ce am citit pe forumu asta.
1.jigul era mult prea greu si mare, cazand astfel foarte rapid
2."plasticul" era ceva ieftin luat cu ceva timp in urma din piata
3."plasticul e cam mare
4.probabil locul unde eram eu
5.faptul ca fundul apei avea alge

Are cineva un link care cuprinde un ghid complet pentru incepatori la pescuitul cu jig si naluci din plastic?

Am dat comanda ieri de niste naluci Curly Grub 4inch, 2SGM de la Action Plastics si Jig-uri de 3,5,11,17,21. ce gramaj trebuie sa aiba jigul pentru biban? Exista niste culori recomandate? Sau trebuie alese dupa "cum e balta"

Imi puteti recomanda niste modele de Naluci (twistere, lingurite, voblere, etc) mai pentru incepatori?

Daca e cineva care cunoaste lacul/barajul Budeasa si poate sa imi dea niste informatii ar fi perfect.

And also,
1.cand imi trage la naluca , se simte? trebuie sa il intep eu, sau se infige singur in ac
2.retragerea jigului trebuie sa fie rapida? lenta?
3.batul trebuie sa fie aproape de apa? sau indreptat in sus?
4.care este timpul zilei in care se obtin cele mai bune rezultate?

scuzati intrebarile prostesti, daca sunt.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 18 Iul 2008, 12:40

Pai deja ai pus cam multe intrebari pentru un singur raspuns !
Gumele pentru biban sunt in general mici 2-5 cm iar gramajele folosite in general 1-7 grame !
De simtit il simti cand trage dar tre sa il intepi si tu ca altfel ramai cu buza umflata !
Despre partea cu recuperatu gumei , ideea e sa prinzi primu biban ca dupa aia le inveti din mers !

8888
junior
junior

Mesaj de 8888 » 18 Iul 2008, 12:41

rosu r. scrie:Pai deja ai pus cam multe intrebari pentru un singur raspuns !
Gumele pentru biban sunt in general mici 2-5 cm iar gramajele folosite in general 1-7 grame !
De simtit il simti cand trage dar tre sa il intepi si tu ca altfel ramai cu buza umflata !
Despre partea cu recuperatu gumei , ideea e sa prinzi primu biban ca dupa aia le inveti din mers !
mersi , o sa tin minte.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 18 Iul 2008, 12:41

n-are rost sa-ti ceri scuze... in pescuit nu exista intrebari prostesti... ci doar raspunsuri :lol:

cre ca toti autodidacti la inceput ne-am pus intrebari de astea cel putin in gind ! :lol: ( iexceptie poate cei care au avut de la cine sa invete de mici si mai nou aspirat la greu info de pe net...)

noo... 666 :lol: ... greutatea jiguui in general ( deci nu ma refer musai la biban ! ) se alege in functie de conditii... idea e sa atinga fundul dar nici sa nu fie prea greu... la mine e potrivit 28 gr cu fir subtire 0,2 maxim... daca dau cu fir mai gros trea sa pun mai greu...

in nord jiguri de 50 gr sint light ... si asa mai departe... :lol:

8888
junior
junior

Mesaj de 8888 » 18 Iul 2008, 12:44

kuintautti scrie:n-are rost sa-ti ceri scuze... in pescuit nu exista intrebari prostesti... ci doar raspunsuri :lol:

cre ca toti autodidacti la inceput ne-am pus intrebari de astea cel putin in gind ! :lol: ( iexceptie poate cei care au avut de la cine sa invete de mici si mai nou aspirat la greu info de pe net...)

noo... 666 :lol: ... greutatea jiguui se alege in functie de conditii... idea e sa atinga fundul dar nici sa nu fie prea greu... la mine e potrivit 28 gr cu fir subtire 0,2 maxim... daca dau cu fir mai gros trea sa pun mai greu...

in nord jiguri de 50 gr sint light ... si asa mai departe... :lol:
mersi pentru reply
ajuta daca dau cu atractant pe jig si naluca?

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 18 Iul 2008, 13:00

Am incercat si varianta asta dar nu as putea sa spun ca a fost o crestere a numarului de capturi! Cel putin la mine !

cezar oprea
junior
junior

Re: The holy perch (despre biban)

Mesaj de cezar oprea » 18 Iul 2008, 13:50

8888 scrie:Salut,

Sunt incepator la spinning si as dori niste indrumare.
Am zis sa incerc sa dau la biban la inceput. Din cate am citit e un peste care nu necesita foarte multa experienta si e bataios 8)

Prima naluca care am incercat-o la biban, chiar astazi la Budeasa-Arges, a fost un vierme de cauciuc cu coada (asta e Twisteru? )
Din pacate a fost un esec, am incercat sa fac cam ce am citit ieri pe diverse site-uri, am lansat, am asteptat sa atina fundul apoi l-am retras usor, apoi l-am lasat sa cada pe fund iarasi, dar 3 ore fara nici un rezultat. Am incercat sa controlez "plasticul" cat mai natural posibil.

Dar au fost multe "variabile" care nu cred ca le-am nimerit, imi dau seama acum dupa ce am citit pe forumu asta.
1.jigul era mult prea greu si mare, cazand astfel foarte rapid
2."plasticul" era ceva ieftin luat cu ceva timp in urma din piata
3."plasticul e cam mare
4.probabil locul unde eram eu
5.faptul ca fundul apei avea alge

Are cineva un link care cuprinde un ghid complet pentru incepatori la pescuitul cu jig si naluci din plastic?

Am dat comanda ieri de niste naluci Curly Grub 4inch, 2SGM de la Action Plastics si Jig-uri de 3,5,11,17,21. ce gramaj trebuie sa aiba jigul pentru biban? Exista niste culori recomandate? Sau trebuie alese dupa "cum e balta"

Imi puteti recomanda niste modele de Naluci (twistere, lingurite, voblere, etc) mai pentru incepatori?

Daca e cineva care cunoaste lacul/barajul Budeasa si poate sa imi dea niste informatii ar fi perfect.

And also,
1.cand imi trage la naluca , se simte? trebuie sa il intep eu, sau se infige singur in ac
2.retragerea jigului trebuie sa fie rapida? lenta?
3.batul trebuie sa fie aproape de apa? sau indreptat in sus?
4.care este timpul zilei in care se obtin cele mai bune rezultate?

scuzati intrebarile prostesti, daca sunt.

Cumpara-ti cartea lui M.Musatescu, SPINNING Odiseea pescarului digital. Pe mine m-a ajutat mult.Pot sa spun ca mi-am imbunatatit rezultatele si chiar mi-am facut o idee de ansamblu despre naluci,pesti rapitori si comportamentul lor in functie de natura. Plus ca sunt multe chestii acolo pe care daca le respecti nu se poate sa nu ai si rezultate.Mai departe tine de experienta si asta o capeti pe parcurs si neaparat pe balta,asa ca dupa ce furi cate ceva de pe forum da fuguta pe balta si aplica ...nu sta! Fir intins!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 18 Iul 2008, 14:27

reclama ! atentie ! recalama ! :lol: :lol: :lol: :lol:

glumesc !

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 18 Iul 2008, 20:35

@8888

poate ne spui si numele tau adevarat si de unde esti :)

daca vrei sa prinzi biban, te invit la un pescuit de biban si iti explic ce si cum :)

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 18 Iul 2008, 20:44

Ionutz, sa intzeleg ca numele tau de familie este The Carp?

Scrie răspuns