Textil-best of !
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Textil-best of !
dupa specificatii pare mai putin rezistent decat alte fire,dat fiind faptul ca respecta grosimile date...acum cum zic si zamfi,asteptam review de dupa folosire...si mai conteaza si cu ce si unde l-ai folosit...la banii astia sper sa fie firul anului 
De regul? nu fac compara?ii între fire doar dup? specifica?ii.Mai întâi le incerc.Probabil al?ii au talente ?i intui?ii de genul,eu nu.
L-am folosit pe Olt,cea mai importanta captur? un arc de canapea împ?nat cu ?oale.Luat regulamentar de prima spira.Re?inut,am încercat s?-l resuscitez,a capotat.A dat pe guma.Marca, culoare,gramaj??Nu ?tiu dac? sa divulg,poate fi prea mult? informa?ie deodat?.
Firul anului 2020 nu l-am denumit eu a?a, e vina celor care l-au promovat ?i vândut anul trecut.Eu pot doar sa sper c? e a?a ?i nu-?i va pierde din aura in partidele viitoare.In rest,stim? ?i sear? lini?tit?.
sus?in?tor al prohibi?iei pe specii
La pretul asta si daca confirma va fi o revelatie...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Firele japoneze in general respecta diametrul scris pe ambalaj, restul celor care se produc prin alte parti au diametrul mai mare decat cel specificat, de unde multi trag concluzia ca cele japoneze nu sunt la fel de rezistente la nod/tractiune. Si cum diametrul firelor textile nu prea poate fi masurat, se pot face diferentele din punct de vedere vizual, ideal e sa le privim printr-un microscop cu factor de marire de peste x30.Astfel se pot vedea si alte mici detalii.
Rezolutia imaginii postate nu e foarte mare, dar se pot trage niste concluzii.
Sus e Power Pro (din state) de 10 lb, care conform specificatiilor ar avea 0,15.
In mijloc e YGK RS G-Soul x3 de #0.8 , specificatia producatorului in privinta diametrului fiind de 0,148, rezistenta in jur de 13lb
Si jos e Seaguar Grandmax PE X8 de #0.8 ,specificatia producatorului fiind tot 0,148,cei de la Seaguar dau 2 specificatii in privinta rezistentei 18lb, respectiv 16lb
PP si YGK sunt folosite, Seaguarul e nou, pozat direct de pe rola.
Asadar daca luam in considerare specificatiile inscrise pe ambalaj nu ne putem face o parere obiectiva.
- Fişiere ataşate
-
- Fir 1.jpg (24.81 KiB) Vizualizat de 13329 ori
Frumos detaliat,insa eu nu detin astfel de unelte prin casa.din ce vad eu acolo YGK pare sa arate cel mai bine la diamentru dat.
YGK X3 si Seaguar X8 au cam acelasi diametru, am facut poza in graba si datorita fundalului de culoare alba rezultatul nu e foarte concludent.
YGK X3 e singurul fir de la acest producator pe care il mai folosesc, pe cel X8 l-am inlocuit cu Seaguar care rezista mai bine la tractiune pentru ca nu e atat de sensibil la abraziune ca YGK X8 . Inconvenientul lui Seaguar Grandmax e vizibilitatea , pentru ca e un fir multicolor, problema rezolvata in mare parte prin folosirea ochelarilor polarizanti.
YGK X3 e singurul fir de la acest producator pe care il mai folosesc, pe cel X8 l-am inlocuit cu Seaguar care rezista mai bine la tractiune pentru ca nu e atat de sensibil la abraziune ca YGK X8 . Inconvenientul lui Seaguar Grandmax e vizibilitatea , pentru ca e un fir multicolor, problema rezolvata in mare parte prin folosirea ochelarilor polarizanti.
Dup? ce l-am forjat bine tot sezonul asta,ieri cu ceva efort,înc? am reu?it s? scot un trill din agatatura,îndreptându-i ancora.Si Salmo trill chiar are ancore bune, zic eu...(înc? îmi place s? jiguiesc n?luc? asta
.Ca p?rere personal? chiar îl v?d peste YGK, îl vad ca pe un fir pe care îl voi folosi ?i la anul daca se nu schimba ceva la el,dealtfel ca multe alte lucruri bune,dar la care se aduc "îmbun?t??iri".?i-a p?strat în propor?ie buna culoarea,nu s-a albit c? alte fire,are un u?or zgomot prin inele dar nu sup?r?tor c? la PP de exemplu.Usor sc?mo?at pe prima por?iune(,la YGK mi-i s-a p?rut mai evident lucrul asta)dar nu î?i pierde din rezisten?a.Lucrul asta l-am observat ?i când am pescuit in zona cu buruiana dup? ?tiuc? ?i posibil uneori aspectul asta sa fie tocmai efectul acestor plante,unele dintre ele fiind mai aspre.Per total eu zic merita incercat,pre?ul de achizi?ie fiind unul bun ?i am v?zut fire mai l?udate ?i mai scumpe de care nu am fost atât de mul?umit.
sus?in?tor al prohibi?iei pe specii
Interesant.Multumesc de review!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.