Tehnici pt shaduri,gruburi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Tehnici pt shaduri,gruburi
Cum trebuie sa recuperez twisterul?
Eu am pescuit intr-o balastiera (Apa) unde adancimea depaseste si 10m.
Este biban mult si cv salau/stiuca dar nu am reusit sa prind nici macar un biban la jig((
kre stie cv tehnici de recuprerare rog sa imi zica si mie k nu mai rezist
Eu am pescuit intr-o balastiera (Apa) unde adancimea depaseste si 10m.
Este biban mult si cv salau/stiuca dar nu am reusit sa prind nici macar un biban la jig((
kre stie cv tehnici de recuprerare rog sa imi zica si mie k nu mai rezist
1 ia da-i un search pe google si cred ca o sa gassti si poze daca cauti
2 cauta pe forum ca si io tot asa nu stiam cum sa recuperez si tot de aici am invatat,cred ca am gasit si un link cu poze
3 in general io recuperez in dinti de fierastrau si atacul de cele mai multe ori avea loc pe cadere adik cand nu mai mulinam. mai sunt si multe alte tehnici
de exemplu cand dau intr-un loc unde stiu ca sunt agataturi multe(la mine in zona multe struncturi din beton) recuperez la diferite viteze utilizand practic shadul ca pe un vobler si cand ma apropii de o zona unde stiu ca este o ascunzatoare las shadul sa cada putin nu mult ca pot sa il las acolo. fac asta de mai multe ori si daca atacul nu vine revin mai tarziu. la tine din cate inteleg,daca nu ai agataturi poti incerca faza cu dinti de fireastrau
2 cauta pe forum ca si io tot asa nu stiam cum sa recuperez si tot de aici am invatat,cred ca am gasit si un link cu poze
3 in general io recuperez in dinti de fierastrau si atacul de cele mai multe ori avea loc pe cadere adik cand nu mai mulinam. mai sunt si multe alte tehnici
de exemplu cand dau intr-un loc unde stiu ca sunt agataturi multe(la mine in zona multe struncturi din beton) recuperez la diferite viteze utilizand practic shadul ca pe un vobler si cand ma apropii de o zona unde stiu ca este o ascunzatoare las shadul sa cada putin nu mult ca pot sa il las acolo. fac asta de mai multe ori si daca atacul nu vine revin mai tarziu. la tine din cate inteleg,daca nu ai agataturi poti incerca faza cu dinti de fireastrau
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
cum am inceput eu(sa se tina cont de faptul ca nu mi-a explicat nimeni ci doar asa dupa capul meu): lansezi si lasi jigu sa cada(cica atunci cand e aproape de fund mulinezi putin sa intinzci firul pt a simti mai bine cand atinge) si dupa ce cade ti varful lansetei in sus si mulinezi nu prea repede 2 ture de manivela dupa care te opresti si astepti sa simti cum cade pe fund jigul din nou. e greu la inceput si e bine sa incepi sa te antrenezi pe o vreme fara vand deoarece o sa vezi in viitor cat de naspa e cu vand mai ales daca folosesti monofilament. alta chestie la inecput sa inveti pe o apa fara agatauri si dupa aia sa inecrc si pe una cu structuri. usor usor cu mult calm si perseverenta o sa inveti.si daca si mai prinzi peste e super ca atunci te invata el cum sa il capturezi,ii inveti obiceiurile. toata chestia e sa nu te descurajezi. mie mi se pare mai usor cu jigul decat cu voblerul sau lingurita si in plus imi place mai mult.cu timpul o sa vezi ca o sa reuseti sa stapanesti tactica care iti aduce tie cei mai multi pesti
pai lansezi si astepti sa ajunga jos,o sa simti cand atinge mai ales daca ai firul intins. apoi incepi cu varful sus sa mulinezi(bagi 2 rotati asa cat sa inainteze shadul cam nush 0,5-1 m) si il lasi din nou sa cada, cand atinge o iei de la capat. de aici zi denumirea cu dinti de fierestrau
ma dar asa nu va place sa surfati pe google
http://www.pescuitmania.ro/detalii_tehn ... 099da8897e
uite un exemplu de articol care sa te invete
http://www.pescuitmania.ro/detalii_tehn ... 099da8897e
uite un exemplu de articol care sa te invete
Si eu tot asa am invatat: autodidact
(de fapt inca mai am de invatat).
Am inceput pe apa cu multa vegetatie la stiuca si recuperarea era una liniara cu varful batului la un unghi de 15-20 grade fata de apa. la 3-4 ture de manivela ridicam varful la 45 de grade...in functie de ce simt in bat recuperarea e mai rapida , sau mai lenta, ridicarea varfului mai energica sau mai domoala etc samd...asta la stiuca.
La biban am observat ca ii plac acei "dinti de ferastrau" dar shad-ul/twister-ul sa atinga substratul si sa stea acolo cateva fractiuni de secunda.
La salau inca nu am incercat.
Parerea mea e ca nu este o regula generala. Nu poti spune ca asa e bun si asa e gresit. Cum iti dicteaza tie instinctul/apa/conditiile meteo etc...
Cred ca este un stil de pescuit in care imaginatia nu trebuie tinuta in frau si merita de incercat orice trasnaie iti trece prin cap. Si cand prinzi la o montura pe care ai visat-o inainte de a pleca la pescuit atunci satisfactia e si mai mare.

Am inceput pe apa cu multa vegetatie la stiuca si recuperarea era una liniara cu varful batului la un unghi de 15-20 grade fata de apa. la 3-4 ture de manivela ridicam varful la 45 de grade...in functie de ce simt in bat recuperarea e mai rapida , sau mai lenta, ridicarea varfului mai energica sau mai domoala etc samd...asta la stiuca.
La biban am observat ca ii plac acei "dinti de ferastrau" dar shad-ul/twister-ul sa atinga substratul si sa stea acolo cateva fractiuni de secunda.
La salau inca nu am incercat.
Parerea mea e ca nu este o regula generala. Nu poti spune ca asa e bun si asa e gresit. Cum iti dicteaza tie instinctul/apa/conditiile meteo etc...
Cred ca este un stil de pescuit in care imaginatia nu trebuie tinuta in frau si merita de incercat orice trasnaie iti trece prin cap. Si cand prinzi la o montura pe care ai visat-o inainte de a pleca la pescuit atunci satisfactia e si mai mare.
Daca esti vorbitor de limba engleza un scurt si eficient tratat de jigging gasesti aici: http://www.in-fisherman.com/walleye_ins ... epsToJigs/.
In principal in jigging de incepator trebuie tinut cont de cateva aspecte initiale. Echipament sensibil medium-light (vezi articole despre pescuitul la salau), fire textile subtiri, jiguri pe masura si shaduri si gruburi armate corect... Daca descifrezi articolul din linkul de mai sus vei prinde multe lucruri de baza.
La inceput mai greu e cu tehnica dar tine cont de:
1. Dupa lansare trebuie sa blochezi firul inainte ca naluca sa atinga apa si din varful lansetei si cateva mulinari sa tii firul intins cand naluca incepe sa cada, apoi te opresti din recuperare si urmaresti firul pana cand naluca atinge fundul. Asta cred ca e unul din aspectele cele mai importante si cele mai neglijate de incepatori. Multe atacuri pot surveni pe caderea initiala, mai ales in apele mari unde pestii se situeaza mai des intre ape, si chiar si salaul urca adesea pana la suprafata.
2. Contactul cu fundul al nalucii sa fie cat mai scurt (la biban mai lung si cu firul intins - merg jigurile football si cele care stau cu fundul ridicat si nu se ingroapa)
3. In functie de geometria fundului trebuie executate si pompajele.
4. In functie de adancimea apei trebuie alese gramejele in lestare
....
La inceput cat mai multa informatie si apoi cat mai multa punere in practica.
Cand se deschide pescuitul va astept la Bezid la un salau.
Astept completari dr. ur! ok?
Stie el cine.
Noi glumim acum...
In principal in jigging de incepator trebuie tinut cont de cateva aspecte initiale. Echipament sensibil medium-light (vezi articole despre pescuitul la salau), fire textile subtiri, jiguri pe masura si shaduri si gruburi armate corect... Daca descifrezi articolul din linkul de mai sus vei prinde multe lucruri de baza.
La inceput mai greu e cu tehnica dar tine cont de:
1. Dupa lansare trebuie sa blochezi firul inainte ca naluca sa atinga apa si din varful lansetei si cateva mulinari sa tii firul intins cand naluca incepe sa cada, apoi te opresti din recuperare si urmaresti firul pana cand naluca atinge fundul. Asta cred ca e unul din aspectele cele mai importante si cele mai neglijate de incepatori. Multe atacuri pot surveni pe caderea initiala, mai ales in apele mari unde pestii se situeaza mai des intre ape, si chiar si salaul urca adesea pana la suprafata.
2. Contactul cu fundul al nalucii sa fie cat mai scurt (la biban mai lung si cu firul intins - merg jigurile football si cele care stau cu fundul ridicat si nu se ingroapa)
3. In functie de geometria fundului trebuie executate si pompajele.
4. In functie de adancimea apei trebuie alese gramejele in lestare
....
La inceput cat mai multa informatie si apoi cat mai multa punere in practica.
Cand se deschide pescuitul va astept la Bezid la un salau.
Astept completari dr. ur! ok?